Cum ar putea fi anchetată Kovesi, fără Kovesi   februarie 18th, 2019

srs_edit2-90x90Iată o întrebare extrem de actuală. În calitate de suspectă pentru trei infracțiuni, Laura Codruța Kovesi nu a fost niciodată audiată. E adevărat că a fost chemată în fața unui procuror al Secției speciale în vederea primei ei audieri ca suspectă, dar acest eveniment  nu s-a produs. Imediat după ce i s-a comunicat această încadrare, Kovesi a recurs la un tertip pentru a trage de timp. Procedura a fost astfel întreruptă, iar suspecta a plecat în scurt timp din țară. Ce urmează? Cum se poate desfășura ancheta în absența celui anchetat?

Un suspect sau un inculpat are posiblitatea garantată de lege de a refuza să participe la propria sa anchetă. Dar pentru ca acest refuz să se producă, în cazul în care aceasta este intenția doamnei Kovesi, atunci este necesară, pentru început, cel puțin o audiere. O audiere în cursul căreia procurorul să-i solicite să răspundă la întrebări, iar suspecta să declare în scris că refuză. Că își exercită dreptul la tăcere. Abia apoi ancheta se poate derula fără ea, până în momentul în care i se schimbă încadrarea din suspect în inculpat, când, din nou, este obligatorie invitarea doamnei Kovesi în fața procurorului de caz. Și, în fine, ultima oară ea trebuie să se prezinte pentru a afla care este conținutul rechizitoriului, înainte ca acesta să fie trimis în instanță. Acestă procedură a fost scurtcircuitată de la Laura Codruța Kovesi.

Procurorul de caz, confruntat cu solicitarea doamnei Kovesi privind recuzarea, a fost silită să aștepte un timp rezonabil, până când șeful Secției s-a pronunțat. Recuzarea fiind respinsă, în mod normal, doamna Kovesi trebuie rechemată la Parchet printr-o citație, pentru reluarea procedurii. Acest eveniment urmează să se producă în mod logic în cursul acestei săptămâni. Pentru că altfel ancheta stă pe loc. În noua calitate, cea de suspect, Kovesi are dreptul legal de a fi reprezentată de un avocat, iar acesta poate asista la interogarea altor martori. Cum de altfel și Kovesi poate asista.

Ceea ce înseamnă transformarea doamnei Kovesi în navetistă. După weekendul petrecut fără rost la Bruxelles, weekend în care cel mult s-a întâlnit pentru a pune capitala Europei la cale cu Siegfried Mureșan, Kovesi va trebui să revină la București pentru reluarea procedurii. Nu poate refuza, întrucât în această eventualitate poate fi adusă cu mandat. Dacă este cazul, cu mandat de urmărire internațională.

Abia în acestă eventualitate, acuzațiile opoziției cum că împotriva fostului șef DNA se produce o înscenare, ar putea căpăta oarecare consistență, dacă și numai dacă noua convocare la Secția specială va coincide cu datele, am înțeles, de 26 și 27 februarie, când aceeași Kovesi urmează să fie audiată în fața mai marilor europeni. În mod logic, ea va fi citată înainte.

Dacă în uma acestei citări și în urma primei audieri în calitate de suspectă și poate ca o consecință a informațiilor furnizate între timp de alți martori și de restul probatoriului administrat între timp, Laurei Codruța Kovesi i se va schimba din nou încadrarea din suspect în inculpat, ei bine, atunci își va pierde calitatea de procuror. Cum ar fi ca noul Parchet European să fie condus de o persoană care, nici în țara ei și niciunde în altă parte, nu are calitatea de procuror?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

februarie 18th, 2019 at 11:38
adria nicol spune:

David contra Goliat !

februarie 18th, 2019 at 14:29
S-o ros... spune:

Baietii lui ‘Soros’ vor sa influenteze societatea actuala cu ideologia care vine de la Papusari. L-au votat pe Base cu o aplicatie STS ce conecta MONSAT, reteaua de sateliti de joasa altitudine a NATO pentru Europa. Inchiriata pentru 3 zile, reteaua a transferat voturile nule si pe cele din sectiile speciale pentru Base. Plus, …cei care au votat in Diaspora, in unele sectii, la cateva secunde. Apoi, si la Eurovision s-au transferat voturi cand a fost vorba de categoriile intrate in doctrina si ideologia lui „Soros”. Daca se folosea metoda de vot de anul trecut, se actiona, la fel, prin hackeri. Este un semnal pe care Globalizarea trebuie sa ni-l dea permanent noua fraierilor, noua, cei care nu contam in fata fortei de decizie a LOR. In plus, e vorba si de descurajarea pe care vor sa ne-o imprime, pentru a avea un ascendent psihologic pentru a ne domina si a implementa ce mai au de implementat.

februarie 18th, 2019 at 15:20
S-o ros... spune:

Laura Bretan care susține referendumul ÎMPOTRIVA homosexualității în România a fost „PEDEPSITĂ” de DOI juraţi HOMOSEXUALI la Eurovision.
Autor: Antonia Hendrik | luni, 18 februarie 2019 | 5 Comentarii | 3437 Vizualizari
Laura Bretan, concurent în selecția națională română pentru Eurovision Song Contest, cu piesa „Dragă Tată“, a susținut 07 octombrie 2018 referendumul care a dorit să schimbe Constituția și să specifice în mod clar că căsătoria este doar între un bărbat și o femeie. Ea a susținut referendumul și a militat împotriva căsătoriei homosexuale, spunând că modul normal în care Dumnezeu a dorit o familie să fie între un bărbat și o femeie, a comentat Eric Krüger.
„Am făcut-o, băieți! Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 în aproape toate juriile internaționale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com”, a scris Eric Krüger pe siteteul ru-clip.net.
„Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență, între Ester și Laura au existat doar diferențe de 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție a cântecelor de selecție românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este * NU DREPT * pentru a permite unui homofob să intre în concursul Eurovision” a mai scris Eric.
„Eurovision este vorba despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj de promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschidere și incluziune pentru toți, de la toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul ei câștigător, * suntem de neoprit! Și pentru Laura Bretan, vă rog să vă gândiți la acest lucru: Când aruncați ura împotriva unor boboci, așteptați să primiți din nou același lucru de la ei! Pace tuturor! Succes lui Ester din Tel Aviv! Ea merită victoria!” a concluzionat Eric Krüger.

februarie 18th, 2019 at 16:43
S-o ros... spune:

„Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție a cântecelor de selecție românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este * NU DREPT * pentru a permite unui homofob să intre în concursul Eurovision” a mai scris Eric.
DACA SE POATE DOVEDI ca lucrurile stau chiar asa (e vorba de martori si probe), notele celor 2 trebuie anulate, daca Eurovision NU e concurs politic !!! Daca E, atunci ramane asa !