Războiul Iohannis-PSD în faza explozivă   martie 24th, 2019

Klaus Iohannis a trecut de punctul ireversibilității. Războiul declanșat de el împotriva PSD și  a oricărui candidat prezidențial al acestui partid este total. Iar Iohannis îl poartă cu toate armele pe care le are la dispoziție. Inclusiv cele prezidențiale, conferite de popor. Iar mijloacele utilizate sunt dintre cele mai periculoase. În toiul ostilităților, poate fi compromisă și bruma de democrație care mai există. Pentru că președintele României a lansat un concept nou. Înfrângerea electoratului mare de către electoratul mic. Până la organizarea unor batalioane de asalt, nu mai e decât un pas.

La Sinaia, unde tineretul liberal i-a conferit o distincție inventată ad-hoc și total nepotrivită profilului său de președinte, Klaus Iohannis a dezvoltat o temă explozivă. Extrem de asemănătoare celei perorate și apoi impuse de Adolf Hitler, atunci când a susținut și a impus în cele din urmă ca o minoritate politică, „partidul său” să preia puterea. În cele ce urmează, voi demonstra că afirmația de mai sus nu este deloc exagerată. Și cu atât mai puțin hazardată.

Teoria lui Klaus Iohannis și demonstrația practică pe care o face este că PSD a câștigat alegerile înșelând electoratul. Promițându-i lucruri pe care s-a dovedit incapabil să le facă. Sau pe care pur și simplu a refuzat să le facă. În consecință, PSD nu se mai legitimează ca partid aflat la putere. El trebuie dat jos de către cetățeni  și alungat de la guvernare. În locul PSD, la Palatul Victoria ar trebui să de instaleze de îndată Opoziția. În frunte cu partidul său. Să traducem ceea ce a spus pe un ton scrâșnit din dinți președintele la Sinaia. Nu contează dacă un partid câștigă alegerile. Nu contează nici măcar la ce scor. Dacă nu-și îndeplinește angajamentele electorale, dacă face altceva decât ceea ce  a promis în campanie, el trebuie dat jos tot de către popor, înainte de a se împlini ciclul de patru ani. Care este poporul care trebuie să-l dea jos? Este poporul de susținători ai opoziției. Un popor care nicicând și în niciun fel de sondaje, cu excepția celor făcute de PNL, nu depășește la scor nici partidul și nici alianța aflată a guvernare. Prin urmare, indiferent de cercetările de piață și indiferent de scorul din alegeri, scor care într-o democrație este valabil patru ani, cu excepția unor alegeri anticipate, atunci când adversarii politici consideră că este cazul, când ei apreciază că cei de la putere și-au încălcat angajamentele, raporturile politice ar putea fi inversate.

Nu există nimic mai periculos pentru o democrație, mai ales în stadiul încă neconsolidat, așa cum se întâmplă în România. Sfidând toate teoriile clasice și moderne ale statului, toate principiile care impun drept regulă forța dreptului, anulând dreptul forței, președintele Klaus Iohannis încearcă să schimbe regulile jocului. Pretinzând că o parte dintre cetățenii țării, chiar dacă aceștia se află în minoritate, sub pretextul că majoritatea ar fi instituit o dictatură mascată, sunt îndreptățiți să dea peste cap respectiva majoritate, pentru că aceasta nu și-ar fi îndeplinit, vezi Doamne, angajamentele. Să facem un raționament prin reducere la absurd. Dacă așa stau lucrurile, rezultă că orice guvern din lume poate fi dat oricând jos. Că orice majoritate câștigată prin vot poate fi alungată de la putere de către o minoritate. Că oricând un jucător politic care a pierdut alegerile poate veni prin forță la putere, pretextând că cine a câștigat nu și-a respectat cuvântul. Păi nu asta a pretins și Adolf Hitler? Nu astfel și-a motivat el în plan ideologic incitarea unei minorități a Germaniei și crearea faimoaselor batalioane de asalt prin care a făcut țăndări democrația germană, după care inevitabil a însângerat o planetă întreagă?

Orice efort fac pentru a păstra proporțiile, nu pot să nu mă gândesc la Adolf Hitler și nu pot să nu fac o paralelă cu Klaus Iohannis, fără a ține evident cont de etnia acestuia. Cred că președintele României, estimând în mod corect că nu mai poate fi sancționat prin suspendare sau demitere pentru înaltă trădare, a făcut un pas ireversibil. Noroc că vin alegerile și că-l vor sancționa cetățenii. Aceeași majoritate pe care încearcă acum să o siluiască locatarul de la Cotroceni.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

martie 24th, 2019 at 13:27
Gica spune:

Decizia CSAT care a stat la baza Binomului SRI-DNA a fost făcută publică. Ion Cristoiu, editorialistul și fondatorul EvZ, vorbeşte în premieră despre Hotărârea CSAT, invocată ca fiind sursa tuturor protocoalelor secrete. Prezentarea documentului este o veritabilă lovitură de presă, deoarece reprezintă unul dintre cele mai vânate documente post-decembriste. Contrar celor afirmate în spaţiul public, hotărârea nu prevede expres încheierea unor protocoale, scrie jurnalistul pe blogul său.
Jurnalistul Ion Cristoiu spune că a văzut documentul. Acesta are o singură pagină și conține 5 articole.
“Are 5 articole mari şi late. Atacă şi chestiunea evaziunii, corupţiei şi strângerii de bani la buget”, spune Cristoiu.
Decizia nu a fost făcut publică, dar Ion Cristoiu a văzut documentul aprobat de CSAT la începutul primului mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu.
„Este vorba de o pagină, nu mai mult, ca să dovedesc că am văzut acest document. Ca la toate hotărârile CSAT scrie sus ”România, CSAT, Hotărâre privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor”. Aşa se intitulează această hotărâre, 5 articole are, mari şi late, o singură filă, nu sunt articole dezvoltate, sunt lapidare, atacă şi chestiunea evaziunii fiscale, corupţiei şi strângerii de bani la buget”, a spus Ion Cristoiu.
“Integrarea problemei corupţiei în structura strategiei de securitate naţională”
În opinia sa, cel mai important articol este cel în care corupţia este declarată factor de risc în cadrul structurii strategiei de securitate naţională.
„Cel mai important articol, după părerea mea, este articolul numărul 1 care stipulează, şi cred că încep să citez cu ghilimele: „Integrarea problemei corupţiei în structura strategiei de securitate naţională ca factor de risc şi obiectiv de securitate”. Mi se confirmă o axiomă pe care eu am tot vânturat-o şi anume că dacă vrem să discutăm despre faptul că au avut loc abuzuri trebuie să începem de la întrebarea: De ce corupţia este factor de risc de siguranţă naţională?
„Un articol vizează aducerea banilor la buget”
Un alt articol din hotărârea CSAT dă startul blocării conturilor firmelor cu datorii la buget, dar nu în numele combaterii corupţiei, ci pentru a aduce mai mulţi bani în visteria statului.
„Urmează un articol 2, care e foarte interesant, care vizează aducerea banilor la buget. Citez: „Ministerul Finanţelor Publice să continue şi să amplifice măsurile pentru blocarea conturilor firmelor care au datorii către bugetul de stat sau către fondurile de sigurări sociale”
„Colaborarea între Ministerul Public, PNA şi structurile de informaţii”
Articolul 3 al Hotărîrii CSAT aduce alături, în numele luptei anticorupţie, serviciile secrete şi alte structuri ale statului, cum ar fi Ministerul Public, fostul PNA, actualul DNA şi Ministerul de Interne, dar fără a vorbi despre încheierea unor protocoale.

martie 24th, 2019 at 19:55
Gica spune:

… In dreapta pozei, colțul de sus, scrie clar că e vorba despre un fotomontaj.
Înainte de a prezenta poza, Alessandra Stoicescu a explicat că este vorba despre un experiment.
”Noi am făcut un experiment, e o poză imaginară, pentru că noi nu am văzut fotografia, doar dvs.- Ion Cristoiu n.r.- ați văzut-o” i-a spus Alessandra Stoicescu lui Ion Cristoiu, pe care l-a provocat să spună cine a mai fost sau nu a fost în poză: ”Să vedem pe cine am putea să adaugăm sau să scoatem din poză”.
Ion Cristoiu a spus că nu apare Sebastian Ghiță în poză și că ”E vorba despre o fotografie făcută de ea în care ea pozează. Ea- n.r. Kovesi- stă pe o laviță, lângă ea stă fosta soție și apoi vine socrul. E limpede că unul din cei doi au rugat-o să facă o poză cu ea în amintirea faptului că au fost acolo”. Potrivit jurnalistului, nu e vorba despre crama de acasă de la Sebastian Ghiță, ci despre crama de la Budureasca (2/3 proprietar Domente Vasile, unchiul lui S. Ghita).

martie 24th, 2019 at 20:38
@Manipulari pe Facebook spune:

I.C. :„Este o fotografie în care doamna Codruţa Kovesi stă pe un fel de laviţă de lemn, deci la o cramă a domnului Sebastian Ghiţă, şi lângă ea este fosta soţie a lui Sebastian Ghiţă şi mai încolo este socrul lui Ghiţă. În spate sunt nişte butoaie. Nu este o fotografie surprinsă de cineva. Este o fotografie pe care doamna a făcut-o în selfie.