Ce Germaniei nu-i place   martie 28th, 2019

Doamna Angela Merkel e în flăcări. Și amenință că va schimba regulile Uniunii Europene. Pentru că China o calcă pe bătături. Investește masiv în Europa. Și afacerile Berlinului sunt puse astfel în pericol. Doamna Merkel anunță măsuri extreme. Instituie împotriva Chinei reguli pe care ea însăși le încalcă. În raport cu Federația Rusă.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că este decisă, în calitate de mare jucător european, să instituie o nouă regulă comunitară. Care să devină lege. Și să fie bătută în cuie. Și anume ca statelor membre să li se poată interzice să facă afaceri cu un stat terț, în măsura în care se apreciază că respectivele afaceri ar prejudicia Uniunea Europeană. Să o luăm pe îndelete și să vedem de ce încearcă Germania să procedeze astfel și în ce măsură intențiile doamnei Merkel sunt corecte în raport cu celelalte state.

Din când în când, China anunță investiții masive în Europa. De sute de miliarde de euro. Fie investiții în infrastructură, fie în sistemul bancar, fie pentru susținerea statelor est-europene, pe care fondurile de coeziune nu reușesc să le aducă la nivelul nucleului dur. În mod evident, China, care dispune de rezerve uriașe, în special în dolari, gândește în mod pragmatic. Aceste fonduri trebuie investite undeva. Iar Uniunea Europeană reprezintă o piață relativ stabilă. Prin urmare, nimeni nu trebuie să se amăgească în sensul că Beijingul gândește în termeni altruiști. Dimpotrivă. Aceasta este o strategie cât se poate de pragmatică. Dar din care pot câștiga toate părțile. Investițiile Chinei în Europa s-ar putea însă să fie mai ieftine decât investițiile germane. Și mai atractive. Și, în orice caz, lipsite de condiționări politice. Din acest motiv, cea mai puternică economie europeană, Germania, care s-a extins hegemonic, inclusiv politic, pe întreg continentul, se simte amenințată de cea mai puternică economie a lumii. Pentru cine încă nu este informat, China este în prezent statul cu cel mai mare Produs Intern Brut din lume. Iar consecința este că Berlinul trece la amenințări.

Am putea astfel, în legislatura următoare a Parlamentului European, să vedem introdusă o directivă – nu neapărat cu mâna Germaniei, dar având Germania în spate ca dirijor – prin care amenințarea cancelarului Angela Merkel  să fie pusă în operă. Și de câte ori un stat european, oricare, cu excepția, firește, a Germaniei, dorește să încheie un contract important cu firme sau cu bănci non-europene, respectiva directivă să pună în mișcare un mecansim de interdicție. Pe motiv că acea afacere nu este în interesul UE. Germania vrea cu alte cuvinte să separe Europa de restul lumii, dacă se poate și de Marea Britanie, cu un zid nemțesc.

Pornind de la premizele expuse mai sus, sunt de luat în discuție două elemente. 1). Germania încearcă să le facă altora ceea ce ei nu-i place. 2). Berlinul își oficializează statutul de hegemeon asupra întregii Europe. Le analizăm pe rând.

Germania este într-un conflict dur cu Statele Unite din mai multe motive, două dintre acestea fiind în legătură cu tema acestei analize. Statele Unite încearcă să instituie anumite bariere vamale pentru produsele importate din Germania, constatând că au o balanță deficitară cu acest stat, în sensul că mai mult importă, decât exportă. Iar Germania, firește, este deranjată de faptul că Donald Trump încearcă să pună frână expansiunii în Statelor Unite a capitalului german. Al doilea motiv de conflict vizează, culmea, chiar China. China se pregătește să exporte în Germania o tehnologie de vârf IT, pe care Germania o preferă produselor americane, dar pe care Statele Unite, care de altfe amenință Berlinul cu sancțiuni, o apreciază drept periculoasă pentru securitatea europeană. Pur și simplu pentru că ar permite, spun specialișii de la Washington, interceptarea celor mai sensibile comunicații. Germania merge însă înainte și nici nu se sinchisește de avertismentele Casei Albe. Acum, aceeași Germanie și practic în același interval de timp, încearcă să stopeze alte investiții ale Chinei în alte state ale Uniunii Europene.

Dovada că Berlinul nu mai poate lucra disimulat, ci acționează fățiș, în sensul afirmării hegemoniei sale, este dată de o altă împrejurare. De o provocare asemănătoare. Dar în sens invers. Printr-un mega-contract secret, se știe că de ani de zile Germania importă cantități uriașe de gaz rusesc la un preț preferențial. De altfel, fostul cancelar al Germaniei a lucrat la scurt timp după dezinvestirea lui fix la Gazprom. Rusia își scoate pârleala legată de prețul preferențial suprataxând alte state europene, în special cele din est. În felul acesta, în mod indirect, aceste state din est, care nu au propriile resurse, plătesc an de an un tribut costisitor Germaniei. Mai mult, Germania, printr-o înțelegere cu Federația Rusă, pecetluiește dependența Uniunii Europene de Kremlin, construind și urmând să pună în funcțiune o magistrală de gaze, care să facă direct legătura cu rezervele Gazprom. În timp ce Statele Unite și alte state din Europa de Est se arată din ce în ce mai deranjate de proiectul germano-rus.

Și acum să punem punct, dar nu înainte de a ne întreba cum va funcționa, dacă va fi instituită, faimoasa directivă anunțată de Angela Merkel. Va funcționa într-un singur sens? Adică numai atunci când ar putea fi lezate interesele germane? E o întrebare pur retorică.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

martie 28th, 2019 at 14:11
Birladeanu Valentin spune:

Desi ar parea bunicica aceasta analiza, totusi ea este total gresita ptr ca pleaca de la premise gresite referitoare la pozitia Germaniei lui Merkel care este prezentata trunchiat deci non conforma cu realitatea.
Ceea ce nu se intelege in Romania este faptul ca SUA este impartita in doua parti distincte, una este relatia cu Casa Alba adica cu Trump si acea America care vrea sa fie „Great again” si cealalta
parte distincta care este si ea American este Imperiul Financíar SUPRASTATAL compus din cca 300 de marii dinastii de Bancsteri CAMATARI, care au indatorat aproape toate tarile din lume si incaseaza anual dobanzi de sute de mii de miliarde de Dolari si tot ei sunt stapanii a cca 25 000 de Multinationale + tiparnitalor privata de dolari+ toate institutiile financiare internationale in frunte cu FMI si Banca Mondiala.
Acesti bancsteri au obtinut prin coruptie puteri peste armata SUA peste serviciile de informatii ale SUA si prin aceste doua si puteri NELIMITATE peste UE si NATO care a devenit armata lor privata care le serveste interesele care sunt par foarte identice cu interesele lui Hitler de jefuire si subjugare a intregii planete, (Vezi GLOBALIZARE=distrugerea statelor nationale si a popoarelor acestor state) iar UE este varianta politica a NATO
In acest context vedem clar ca Nerkel si Germania este dusmanul clar al Washingtonului si al Casei Albe, dar este SLUGA UMILA, la fel ca si Macron a Elitelor camatariei si criminalitati mondiale de tip hitleristo-sionist si astfel Merkel face tot ce ii impune Mafia Financiara Suprastatala care deja conduce cca, 60% din tarile planetei.
In acest context al dorintei de suprematie mondiala de tip hitlerist ale acestor”elite ale crimei, santajului si ale excrocheriei” care se folosesc de armata SUA si mai nou de NATO ca sa le apere interesele criminale de jaf si de suprematie, trebuie inteleasa si politicile care doar par a fi ale Germaniei lui Merkel si a Frantei lui Macron dar ele sunt de fapt politicile de suprematie ale acestor „elite” criminale.
Prin urmare tot ce pare ca fiind suprematie germana este de fapt o actiune de DISTRUGERE mai ales a Germaniei si impreuna cu ea a tuturor tarilor membre ale UE si NATO, iar faptul ca China incearca sa rupa aceasta UE diabolica condusa de Satane impotriva propriilor popoare (vezi si cazul Joiannis)este are ca scop slabirea Satanelor Hitleriste care doresc suprematie Mondiala, si este bine ca Rep. China vrea sa strice planurile hitleristilor ptr ca aceste investitii mari pot sustine guverne si statalitate independenta
si astfel pot rupe statele nationale de sub hegemonia satanelor hitleriste care vor GLOBALIZARE (adica Stat unic cu un popor unic) si astfel acestea aceste state care colaboreaza strans cu China isi pot pastra identitatea nationala ca popoare cu valorile morale si culturale dar mai ales STATALITATEA valori pe care GLOBALISMUL sustinut de neo-libarali vrea sa le distruga!