Consultări în dorul lelii   aprilie 11th, 2019

Președintele României Klaus Iohannis a vrut referendum. Acum doi ani. După care a vrut să se gândească. S-a gândit. Apoi, în fine, a anunțat că-l face. Taman în ziua alegerilor. Apoi s-a mai gândit. La întrebare. Și a decis să întoarcă macazul. Să schimbe tema. Ba nu. Două teme. Într-una. Și face iar consultări.

Consultă din nou Parlamentul. Consultă partidele parlamentare. După ce a consultat pe alese societatea civilă. Mare vânzoleală. Cu partidele a început azi. Și nu se știe dacă va continua și mâine.

Când mergi la doctor să te consulți, dacă nu este vorba de vreun control general, trebuie să-i spui ce te doare. Dacă nu știi ce te doare sau nu vrei să spui, acela nu e consult. E un fel de treanca-fleanca. Te întâlnești cu doctorul pentru a schimba o vorbă. Și atâta tot. Cam asta face astăzi, poate și mâine, președintele Klaus Iohannis cu reprezentații partidelor politice parlamentare. Consultări în dorul lelii.

Când le-a invitat, de bun simț ar fi fost să le prezinte acestora o agendă. Din care să reiasă minimum de întrebări la care președintele României așteaptă răspunsuri. În raport cu ce să se poziționeze partidele, dacă nu există dileme? Niciun partid nu a primit vreo agendă a întâlnirilor de la Cotroceni. Nici măcar PNL. Partidul lui. Cu care, de altfel, a ținut o ședință de trei ore, inclusiv pe tema referendumului. Ședință în care Vasie Blaga, cel mai experimentat organizator de campanii electorale de care dispune partidul, l-a atenționat că suprapunerea referendumului peste europarlamentare este o prostie. Degeaba. Prin urmare, partidele care merg la consultări, merg de fapt la o șuetă. În care președintele îi va servi cu apă chioară.

ALDE nu merge la consultări. Și bine face. Pentru că nu sunt consultări. Și pentru că, după cum a declarat Tăriceanu, ALDE refuză să se întâlnească cu președintele, atâta timp cât acesta nu îl demite pe Augustin Lazăr. ALDE a pus piciorul în prag. Dar numai ALDE.

PSD, până una alta, declară că se prezintă. Vineri. Dar se mai poate răzgândi. Oricum, Dragnea va lipsi.

Celelalte partide, din frontul anti-PSD, se prezintă disciplinat. Și vor pleca de la Cotroceni cum au venit. La fel cum Klaus Iohannis se va despărți de ele la fel de luminat cum era și înainte de a se întâlni.

Dacă e atât de evident că aceste consultări sunt doar de ochii lumii, fără niciun fel de finalitate concretă, atunci de ce le face? Cu atât mai mult cu cât se știe că președintele României este o persoană extrem de comodă. De ce se încurcă el cu aceste consultări? De amorul artei? Nici vorbă! O face pentru a încerca să fie mai vizibil. Mai ales că nu i-a reușit pasența cu președinția rotativă a României la UE. Pentru că președinția s-a dovedit, cum am spus din capul locului, a fi a Guvernului. În timp ce Guvernul o exercită la modul superlativ, Klaus Iohannis a rămas cu ochii în soare. Așa că își caută de lucru. Adică face consultări. Fără vreo agendă. Așa. Ca să fie.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

aprilie 11th, 2019 at 12:52
adria nicol spune:

Iresponsabilitatea si orgoliul nemàsurat ale unor personaje ajunse în fruntea bucatelor printr-o enormà manipulare , probeazà vacuitatea
ideisticà , irespectul nerusinat fata de un popor traumatizat de
nenumàratele si nesfîrsitele epizoade schizoide ale Tranzitiei !

Mascarada este în toi , consultàrile se tin lant de dragul inutilului , trompetistii dezarticuleazà sunetele în imitatii guturale ! Ultimii protagonisti ai Neantului-RARES BOGDAN SI ANDREI CARAMITRU reprezintà elita „intelectualà”cosmardescà a unor formatii politice gonizante si care nu mai au nici o legàturà cu

spirirualitatea si realitatea economicà si culturalà a României !

Parafrazînd , tara este ocupatà de o categorie de indivizi vorbind limba românà , nu de altii veniti de aiurea !

aprilie 11th, 2019 at 18:31
Gica spune:

Dupa ce se ia hotararea, se fac consultari ? Avem ceva cu capul ? Apoi, discutarea situatiei Statului de drept a(l) Romanniei, la cererea unui „roman”, ce sens mai are (si daca nu se incearca iarasi dubla masura), cand in Vest au avut loc actiuni mult mai dure de respingere a protestatarilor ? Acolo nu a fost nici macar vorba de incercarea de a schimba Ordinnea Constitutionala, ca la noi (mesaje clare de atac, de preluarea armamentului jandarmilor, de intrare in Guvernn, cand in alte tari nu e voie sa se manifeste langa cladirile Institutiilor guvernamentale). Daca primul val trecea (incercare, facuta prin surprindere), toti ceilalti, conform instructiunilor de pe retelele de socializare, i-ar fi urmat in cladirea Guvernului. Incercare de lovitura de stat, care, daca reusea, era o noua „Revolutie”. Nu iau apararea Jandarmeriei, dar asemenea actiuni de descurajare va trebui sa fie indeplinite si de Franta, Germania, Olanda, Belgia, Spania s.a., tinand cont de miscarile anuntate in viitorul apropiat. Nu-l simpatizez nici pe Dragnia, dar se crea UN PRECEDENT periculos si in Europa (cum sunt regizate toate celelalte conflicte pe glob, de catre Baieti). Asta insemna sa devina regula „Revolutia”, iar cand ar veni si ceilalti la putere, s-ar intampla exact la fel. Scenariile acestea bolnavicioase ale lui „Soros” produc greata…

aprilie 11th, 2019 at 19:00
Gica spune:

Dupa ce se ia hotararea, se fac consultari ? Avem ceva cu capul ? Apoi, discutarea situatiei Statului de drept a(l) Romanniei, la cererea unui „roman”, ce sens mai are (si daca nu se incearca iarasi dubla masura), cand in Vest au avut loc actiuni mult mai dure de respingere a protestatarilor ? Acolo nu a fost nici macar vorba de incercarea de a schimba Ordinnea Constitutionala, ca la noi (mesaje clare de atac, de preluarea armamentului jandarmilor, de intrare in Guvernn, cand in alte tari nu e voie sa se faca manifestatii langa cladirile Institutiilor guvernamentale). Daca primul val trecea (incercare, facuta prin surprindere), toti ceilalti, conform instructiunilor de pe retelele de socializare, i-ar fi urmat in cladirea Guvernului. Incercare de lovitura de stat, care, daca reusea, era o noua „Revolutie”. Nu iau apararea Jandarmeriei, dar asemenea actiuni de descurajare va trebui sa fie indeplinite si de Franta, Germania, Olanda, Belgia, Spania s.a., tinand cont de miscarile anuntate in viitorul apropiat. Nu-l simpatizez nici pe Dragnia, dar se crea UN PRECEDENT periculos si in Europa (cum sunt regizate toate celelalte conflicte pe glob, de catre Baieti). Asta insemna sa devina regula „Revolutia”, iar cand ar veni si ceilalti la putere, s-ar intampla exact la fel. Scenariile acestea bolnavicioase ale lui „Soros” produc greata…

aprilie 11th, 2019 at 20:49
Ovidiu spune:

A chemat la consultari „partidele lui” , celelalte forte politice nu conteaza in ecuatia cotrocenista. Sugerez o intrebare suplimentara distinsului domn presedinte: republica sau monarhie constitutionala ?