Pro și anti-România în Uniunea Europeană   iulie 4th, 2019

Putem face un bilanț. Fie el și parțial. Pentru a ne măsura mușchii în Uniunea Europeană. Ce reprezentăm teoretic și ce reprezentăm practic? Ce poziții ocupăm prin reprezentanții noștri? Iar în felul acesta aflăm dacă europarlamentarii aleși în acest an și președintele României și-au făcut sau nu datoria față de țară sau pur și simplu au acceptat poziții de mâna a doua. Să facem așadar un scurt bilanț. De etapă. Pentru că mai sunt negocieri de finalizat.

Într-un cuvânt, rezultatul de etapă obținut de europarlamentarii români și de președintele Klaus Iohannis este egal cu zero.  Sunt 28 de state UE, dacă includem și Marea Britanie. România are 32 de europarlamentari și ocupă ca pondere în rândul statelor UE poziția a șaptea. Se află deci în prima treime. Să vedem ce poziții au fost obținute în urma crâncenelor negorieri care se desfășoară la Bruxelles în beneficiul reprezentanților României. Sunt 22 de comisii UE. Logic ar fi ca președințiile acestor comisii să se împartă echitabil între statele membre. Dacă așa s-ar întâmpla, cu certitudine România ar fi unul dintre beneficiari. Ei bine, din 22 de comisii existente, în niciuna europarlamentarii români nu dețin prima poziție. Caimacul l-au luat în primul rând statele puternice din nucleul dur UE. Pe ceva posturi mai importante au pus mâna și reprezentanții statelor de la Vișegrad. Și mai sunt statele dinte cele mai micii și mai puțin importante ale Uniunii Europene, care au primit și ele funcții de prim rang, în schimbul susținerii necondiționate a intereseleor nucleului dur. Și, atenție, deja Europa funcțonează cu două viteze. Iar Klaus Iohannis nu a suflat o vorbă despre acesta. Ca și când nu s-ar fi întâmplat.

Președintele Klaus Iohannis a fost și este în continuare negociatorul șef al intereselor României în Uniunea Europeană. L-am văzut hlizindu-se la ultima reuniune a șefilor Popularilor Europeni. Cea în care s-a decis abandonarea lui Manfred Weber în favoarea doamnei Ursula von der Leyen, ministrul Apărării al Germaniei. Adică exact persoana dorită din capul locului de Angela Merkel, dar ținută în mânecă, pe post de as trântit pe masa de joc în momentul oportun. Goarnele de la Cotroceni au insinuat că, în mare taină, președintele nostru patriot a obținut de la mai marii popularilor europeni un angajament ferm pentru ca în schimbul supunerii de care a dat dovadă și a votului disciplinat pe care l-a oferit, României să-i fie ridicat MCV-ul. Adică Mecanismul de Cooperare și Verificare care nu este aplicat decât ca o sabie a lui Damocles împotriva a două state considerate oi negre UE, respectiv România și Bulgaria. În paranteză fie spus, oficialii europeni, mai ales cei germani, când vorbesc între ei folosesc un apelativ pentru state condsiderate de mâna a doua provenite din fostul spațiu controlat de Moscova. Schweine. Adică porci. Așa suntem numiți și așa suntem tratați. Realitatea este că nimeni nu s-a agajat ferm să ridice MCV-ul. Ca dovadă, luați la întrebări, aceiași purtători de vorbe „pe surse” ai președintelui Klaus Iohannis au intrat în bâțâială și au precizat – în caz că ar fi vorba de o precizare – că va fi stabilit chiar un plan pe etape, un calendar, adică o foaie de parcurs în vederea ridicării MCV. Care se va produce la calendele grecești. Totul este o minciună. Menită să salveze obrazul președintelui.

Cea mai proeminentă figură a grupului de europarlamentari români este Rareș Bogdan. Acesta conduce oficial familia europarlamentarilor români din marea familie a popularilor europeni. O familie importantă ca număr de voturi. M-aș fi așteptat ca negocierile pentru ocuparea diverselor poziții de conducere din Parlamentul European să le dea românilor câștig de cauză. În realitate, niciunul dintre europarlamentarii populari aflați sub comanda lui Rareș Bogdan nu a obținut șefia niciunei comisii. Nici măcar el însuși. Este doar membru în Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, faimoasa Comisie LIBE, unde va avea cinstea de a o susține pe Laura Codruța Kovesi care, ce să vezi, va face din nou obiectul unei decizii a Parlamentului European. În paranteză fie spus, în ceea ce o privește, finalul ar putea fi pozitiv. Pentru că poziția statelor în raport cu persoana viitorului procuror șef european se modifică. Tot în urma negocierilor politice. Întrucât Franța a obținut poziții suficient de importante pentru a ceda în fața Germaniei la acest capitol. Iar Rareș Bogdan, împreună cu toți ceilalți reprezentanți în partidul Popularilor Europeni și împreună cu președintele Klaus Iohannis va face lobby pentru Laura Codruța Kovesi.

Dacă la șefia comisiilor cea mai importană grupare de europarlamentari români a rămas cu buza umflată, sunt tare curios ce se va întâmpla în viitorul Guvern a Uniunii Europeane, alcătuit din comisari. Câți comisari vom avea? Vom avea mai mult de unul? Și dacă vom avea unul, ne vom putea menține poziția la Dezvoltare Regională , deținută până de curând de Corina Crețu? Sau vom primi ca să ni se închidă gura, un minister simbolic?

Să fim bine înțeleși. Toți cetățenii român interesați au putut să observe, pentru că au existat informații în acest sens, cât de dure sunt negocierile în UE pentru fiecare poziție în parte. Și ce se mai poate vedea cu ochiul liber e că reprezentanții statelor, fie că sunt președinți, cum este cazul României, fie că sunt prim-miniștri au un cuvânt decisiv de spus. Ei se alătură unor grupuri de interese, desigur legitime, susțin obiectivele altor state, dar, la schimb, solicită și obțin sprijin pentru obiectivele proprii. Nu se întâmplă așa ceva în cazul României. Fie Klaus Iohannis este un foarte prost negociator, fie nu este interesat să transpire în interesul României, fiind arondat altor state. Rezultatul îl trădează. Nu acționează acolo în favoarea statului pe care îl reprezintă. Iar rezultatul în mod automat e că acționează împotriva respectivului stat.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 4th, 2019 at 19:31
adria nicol spune:

PRECUM PREDA , MAKOVEI , MURESAN , IVAN !
SA ACORZI POSTURI DE RASPUNDERE UNOR EUROPARLAMENTARI CARE ÎSI HULESC TARA ? DACA ÎTI BATJOCORESTI TARA, CUM SA TE RESPECTE STRINII?
IAR VORBITI DE KOVESI ? CEA CARE A DAT FOC ARHIVEI SECURITATII?
SI CARE VA NEGA PATOLOGIC?

iulie 5th, 2019 at 14:19
Gica spune:

Istoricul Marius Oprea, acuze grave pentru Laura Codruţa Kovesi legate de arhiva fostei Securităţi.
Autor: Filip Stan
Istoricul Marius Oprea a adus mai multe acuzatii care o privesc pe Laura Codruta Kovesi, in scrisoarea transmisa procurorului general interimar Bogdan Licu.
Mai multe docuemnte din arhivele fostei securităţi ar fi fost distruse, inclusv cu aprobarea Laurei Codruţa Kovesi, în funcţia pe care a deţinut-o.
„Documente importante din arhiva fostei securităţi au ajuns la Parchetul General. Este neîndoielnic. Asta se arată clar în hotărârea de guvern promovată de guvernul Roman. Acum nu ştiu dacă la Parchetul General se mai află astfel de documente. Trebuie să se clarifice unde au ajuns, dacă nu cumva au fost distruse. Am avut informaţii, inclusiv din interiorul Parchetului General, că asemenea operaţii au avut loc, începând mai ales din 2008. Dar ele au continuat şi s-a distus o canitate mare de documente. Eu am intrat în posesia a şase dosare, copii scanate, care se aflau printre cele care urmau să fie distruse. Au fost cumpărate dintr-un anticariat bucureştean de un cunoscut şi m-a înştiinţat despre acest lucru şi mi-a trimis copiile. Dosarele provin de la arhivele unor instanțe militare teritoriale şi de la arhivele militare de Bucureşti. Au avut loc asemenea distrugeri pentru că am informaţii din interiorul Parchetului. Prefer să nu bag pe nimeni la apă, spunând despre ce persoană este vorba”, a declarat istoricul Marius Oprea.
„Documentele au ajuns la Parchetul General. Procedura ar fi una simplă: domnul Bogdan Licu să verifice cât anume din arhiva fostei securităţi, predată, foarte probabil, în baza unui proces verbal de predare-primire, în 1990, de către SRI, la Ministrul Public, se mai află acolo. Cred că miza este una mai largă şi face parte dintr-un scenariu complex, lung şi din punctul de vedere al organizatorilor lui de camuflare a caracterului criminal al regimului comunist. Nu prea îi interesa ce anume conțineau dosarele distruse pentru că ele fiind dosarele securităţii era clar că nu aveau în ele lucruri bune”, a mai spus Oprea.
„În legătură cu o procedură de distrugere… Ea este promovată de un responsabil al arhivei respective, în cazul de faţă generalul Ioan Vasilache, care conducea Direcţia Parchetelor Militare şi trebuie neapărat avizat acest proces verbal de distrugere de şeful unităţii, pe atunci procurorul general Laura Codruța Kovesi. Fireşte că există un aşa temei legal al distrugerii pentru că documentele depăşiseră termenele de păstrare, dar pe de altă parte, conform legii CNSAS, ele ar fi trebui predate acestei instituţii. Chiar dacă erau dosare de la arhivele tribunalelor teritoriale militare, ele priveau condamnarea la moarte sau instrumentarea unor dosare de către procurori militari sub coordonarea fostei securităţii. Ori, aşa ceva nu trebuia distrus, era o valoare istorică inestimabilă pentru cercetători şi nu numai. Asta a făcut parte şi dintr-o operaţiune generală de muşamalizare a trecutului comunist”, a mai spus Marius Oprea.

iulie 7th, 2019 at 18:35
MR spune:

Am urmarit lansarea Ramonei – Ioana. A fost ceva de bun simt (ceva nou pentru politica noastra). La pachet, oferta RI este cea mai elevata, numai ca, analizand postarile de pe retelele de socializare de la ultimele alegeri, nu stiu, sincer, care ar fi rezultatul final. Mersul actual al societatii la nivel mondial arata ca Globalismul s-a insurubat adanc, lucrand prin Societati secrete, Servicii secrete, Retele oculte infiltrate in toate sectoarele de activitate, inclusiv intr-o societate civila falsificata. Mersul mondial al societatii cauta inchiderea Cercului repetat de milioane de ani pe Terra, fara ca cineva sa se intrebe cum e posibila iesirea din circuitul ciclic. Daca ar fi ramas mai multe probe de la ultimele Autodistrugeri ale civilizatiilor, poate am fi pus mai mult creierul si spiritul la treaba. Nerespectarea Legilor Universale (in primul rand necunoasterea lor, apoi ignorarea lor) este cauza adevarata. Tarele umane mostenite ne joaca feste, iar daca nu se incepe de aici, vom fi ca intr-un film cu final asteptat. Este libertatea de credinta a fiecaruia si putem intelege ca fiecare religie are valorile ei, dar pana la a distruge esenta Crestinismului intr-o Europa (UE) care a inceput si a cladit totul pe valorile Crestine, e foarte mult. Teorii sofisticate, experimente ultraavansate stiintific (nepuse, insa, la locul lor) nu pot nega, nu pot anula Legi clare Universale care reies din Noul Tesmatent, prin pilde si invataturi, recunoscand cu totii ca acum 2.000 de ani nu puteau fi prezentate anumite valori decat asa. In unele completari ce vor urma voi aduce doar cateva argumente si trimiteri pentru cei interesati de acest subiect, incercand, totusi, sa nu plictisesc..
La nivel informational, omul poate intra in rezonanta cu anumite remedii, surse energo-informationale, prin exersari, prin acceptare, prin credinta. In mod opus, neacceptarea duce la respingere, la acest nivel informational (subtil) amintit. Neincrederea, masurata pe aparatura ce transpune aura corpului, duce la coborarea frecventelor subtile, duce spre culorile: galben, portocaliu, rosu; alte trairi interioare nebenefice (agresivitatea, invidia, ura etc) pot duce chiar si mai departe, spre gri, negru (negru, insemnand si pierderea temporara a aurei). Culorile pozitive in aura sunt: verde, albastru, indigo, violet, alb. Coincidenta sau nu, ele pot fi obtinute prin trairile interioare benefice mentionate si in Noul Testament, putand fi “Calea” indicata de Isus. “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata; nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Mine”. Ajungerea la Tatal nu poate fi facuta decat prin spirit, iar spiritul se poate construi doar pe culorile benefice… Cercetatori romani impreuna cu cei germani (prof. Papp) au demonstrat blocarea fotonilor si electronilor din miscarea de spin intre catenele ADN si la nivelul formatiunilor fosfat din membrana celulara. Electronii deveniti liberi (reteaua tridimensionala cubica a electronului) sau din cadrul fotonilor constituie materie prima pentru un nou tip de constructie structurala (unindu-se in lanturi prelungi, ca apoi „structura” rezultata tridimensional sa se spiraleze spatial sub forma unor planetoizi: de la N, inconjoara ecuatorul, trece spre S, apoi din nou catre N, formand astfel un circuit inchis de vibratie). Acestea sunt primele formatiuni de spirit de la nivelul plantelor, vietuitoarelor, ca apoi circuitul inchis prezentat sa se formeze si la nivel intercelular s.a.m.d. Cele rotative, prezentate primele, sunt bionii/orgonii lui Reich si Tesla, surprinsi cu microscopul ca niste vezicule verzui-albastrui in anii ’20-’30, dar care nu aveau structura chimica si care nu interactionau chimic…
„Sistemul global” ce s-a inchegat deja si-a atins scopul: o generatie care nu leaga procesele spirituale de cele stiintifice. Culmea, procese spirituale, demonstrate si probate stiintific in laborator prin aparaturi, insa aparaturi nu intamplator neacceptate; documentatia legata de procese ce nu au la baza electronul, fotonul in principal, nu va fi aprobata nicicand, fiind pericolul principal pentru cei ce vor sa introduca un sistem de control (si influentare) a(l) omenirii. Tehnologia vrea sa invinga omul, dar tehnologia, oricat ar evolua, nu va putea construi spiritul uman. O recomandare, o lucrare geniala, de cateva premii Nobel, neacordate: „Metamorfozele luminii”, vol. II. Apoi, puteti cauta ceva complementar: Energia orgonica a lui W. Reich si „Nicolae Teslea”…
La masuratorile in paralel realizate cu aparatele care identifica aura energetica (prin „corespondenti”), s-a observat ca pe culorile benefice (verde, albastru, indigo, violet, alb), la nivel celular, formatiunile macromolecular organice de dreapta (acizi nucleici, proteine) si cele de stanga (lipide, zaharide) sunt intr-un raport constant. La trecerea pe culorile nebenefice (galben, portocaliu, rosu, gri, eventual negru), creste procentajul lipidelor si zaharidelor. De asemenea, pe culorile nebenefice, capacitatea de oxigenare a celulelor scade sub 60%, ceea ce permite virusurilor si bacteriilor (in lipsa unei cantitati propice de oxigen) sa atace celula sau grupul de celule.