Pleșoianu a pus tunurile pe Dăncilă   august 23rd, 2019

Liviu Pleșoianu, al doilea om din PSD după numărul de voturi primite în bătălia internă pentru președinție, a pus tunurile în toată regula pe Viorica Dăncilă. Asaltul său o vizează pe ea și întreaga echipă de conducere a partidului. Și este deliberat și bine calculat. Chiar cu o zi înaintea CEx-ului, care pregătește Congresul de sâmbătă. Va reacționa în vreun fel Viorica Dăncilă?

În acest moment, nu există niciun adversar mai motivat și mai articulat al președintelui PSD, nici din interiorul și nici din exeriorul partidului, de talia lui Liviu Pleșoianu. Parlamentarul a candidat pentru cea mai importantă funcție în PSD, fiind învins de Viroica Dăncilă, dar obținând dintre toi ceilați candidați de la mare distanță cel mai mare număr de voturi. Imediat după încheierea scrutinului intern, am afirmat că Liviu Pleșoianu s-a profilat ca un important om politic al PSD și indiscutabil ca o alternativă la conducerea partidului, în situația în care doamna Dăncilă își rupe gâtul. Iar momentul se apropie.

Cu toată susținerea manifestă pe care i-o dau în prezent liberalii și cu toată susținerea ocultă a serviciilor secrete, doamna Viorica Dăncilă, care a decis să candideze și pentru poziția de președinte al României, după ce și-a adjudecat peședinția partidului, riscă să nu intre nici măcar în turul doi. Lăsând deschisă lupta între candidații frontului anti-PSD. În această eventualitate, soarta ei va fi pecetluită. Imediat după alegeri, va pierde atât statutul de președinte PSD, cât și pe cel de premier. Pentru a mă face mai bine înțeles, semnalez că, fără excepție, în trecut toți liderii partidului au fost decapitați după ce au pierdut prezidențialele. Niciunul însă nu a fost eliminat din primul tur. Cum ar putea în aceste condiții să supraviețuiască cu sau fără sprijin ocult doamna Viorica Dăncilă?

Se pune deci în curând cu toată seriozitatea problema succesiunii. Cine îi va lua locul? Răspunsul la această întrebare este cardinal. Întotdeauna în PSD un lider care s-a uzat mai încet sau mai repede a fost înlocuit de un lup tânăr. Lupul tânăr din PSD este Liviu Pleșoianu. Spre deosebire de toți ceilalți, acesta nu are nicun schelet în dulap. Spre deosebire de toți ceilalți care au condus în trecut PSD, el nu poate fi acuzat că este un continuator al ștafetei Partidului Comunist sau partidului-stat. Există, e adevărat, în jurul doamnei Dăncilă, chiar în noua echipă, câteva personalități remarcabile. În mod special se disting din această perspectivă Fifor și Teodorovici. Numai că aceștia au un handicap major. Ei fac parte din echipa care urmează să fie aruncată în aer imediat după alegerile prezidențiale. Când pleacă Dăncilă, pleacă cu echipă cu tot. Este tot o practică îndelung exersată în PSD. Mai există și lideri care s-au retras discret și se încălzesc pe banca de rezervă. Cum este de pildă Olguța Vasilescu. Și chiar Claudiu Manda. Numai că aceștia, prin simplul fapt că au refuzat să ia în piept valul, sunt surclasați de Liviu Pleșoianu, care a ieșit cu îndrăzneală la bătaie.

Liviu Pleșoianu este decis – și a făcut public acest lucru de doi ani – să candideze pentru funcția prezidențială. Și va candida. Îi va înfrunta pe toți ceilalți. Va obține numărul necesar de semnături și cu tot embargoul de înțeles, care va fi instituit de trusturile media, discursul său se va auzi. Și va face valuri. Pentru că Pleșoianu este singurul lider politic din acest moment coerent și consecvent în a susține angajamentul PSD, cunoscut sub sintagma „dreptate până la capăt”. Un discurs asemănător nu va avea decât președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar cu observația că acesta nu vine din rândurile PSD și este mai greu de asumat de către electoratul acestui partid. Discursul politic al lui Pleșoianu o va pune la zid pe Viorica Dăncilă, îl va incomoda pe Tăriceanu, pentru că va atrage electorat care altfel se va duce spre el, și va lovi puternic în candidații frontului anti-PSD.

În aceste zile se consumă un final de etapă. Iar Pleșoianu a simțit cum nu se poate mai bine momentul. Acuzațiile pe care el le lansează, cu trimitere directă la Viorica Dăcilă și la echipa din conducerea partidului care o susține, sunt ireversibile. Viorica Dăncilă este acuzată, prin ultima declarație a lui Pleșoianu, nici mai mult nici mai puțin decât că a devenit o marionetă a Serviciului de Informații Externe. O marionetă jucată pe degete de unul dintre cele mai importante servicii secrete ale țării. Care a mai scos din joben în trecut și alți lideri. Cum ar fi Mircea Geoană și Victor Ponta. Ca să dau pentru moment doar două exemple. Acuzația este foarte gravă. Dacă e așa, atunci din nou temelia așa-zisei democrații din România sare în aer. O țară care nu mai este condusă de cei aleși, ci de cei susținuți de serviciile secrete nu reprezintă altceva decât un stat eșuat. Dacă așa stau lucrurile, dacă Viorica Dăncilă este o marionetă SIE, ce încredere mai pot avea în ea membrii PSD? Alegătorii PSD? Partenerii de dialog social? Înseamnă că, atâta timp cât conduce partidul și Guvernul, ea nu răspunde comenzilor societății, ci poruncilor unui serviciu secret.

Pe măsura gravității acuzațiilor aduse de Pleșoianu, cumva, Viorica Dăncilă trebuie să răspundă. Numai că ea joacă în prezent în colțul terenului. Singurul răspuns posibil i-ar agrava și mai mult situația. Singurul răspuns posibil, dar care ar turna gaz peste foc, este excomunicarea lui Pleșoianu. Cu alte cuvinte, la CEx, doamna Dăncilă sau altcineva ar trebui să propună și să obțină ca acesta să fie dat afară din partid. Efectul însă ar fi un posibil scandal în mini-Congresul PSD de sâmbătă și împingerea în brațele lui Pleșoianu a unei părți semnificative din electoratul PSD. Pleșoianu are de câștigat din orice poziție. Dacă nu pe termen scurt, pe termen lung.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

august 23rd, 2019 at 11:48
adria nicol spune:

Este asurzitoare tàcerea mass media din Eomânia în legàturà cu DEMERSUL LUI RADU GOLBA CARE A ANUNTAT PRESA MONDIALA DESPRE SPOLIEREA STATULUI ROMÂN si A MINORITATII EVREIESTI DE CATRE UN FORUM CE SUCEDE GRUPULUI ETNIC GERMAN , ORGANIZATIE NAZISTA-ESESISTA (SS) A GEMANILOR DIN ROMANIA !
EXISTA VREO EXPLICATIE A ACESTE MUTENII?

august 23rd, 2019 at 17:06
S-o ros... spune:

Cazul Procurorului Popescu (procuror #, Sorosist, care se dovedeste a fi component al Statului Paralel, Stat care anunta ca dupa ora 2 Alexandra era moarta, desi nimeni nu stia nimic) e foarte curios. Si mai curios e din cauza ca nu il ancheteaza nimeni, nu din PROSTIE, ci din CARDASIE ! Acest fapt ar trebui disecat, pentru ca poate rezolva acest Stat Paralel, definitiv. Este unul din miile de FIRE, cu ajutorul caruia se poate desira Sorosismul din Institutiile de forta si Justitie, un alt CURENT periculos, dupa Fascism si Comunism. Minciuna, Manipularea ordinara (din Media, retele de socializare), Prostirea populatiei in scopul obtinerii necuvenite a Resurselor (de orice fel), toate acestea trebuie curmate ! Puneti mana de la mana si rezolvati-i pe Papagali !

august 24th, 2019 at 19:23
Bogdan Vasile spune:

Pertinentă analiza maestre, ca de obicei. De dragul polemicii vin cu următorul comentariu care, în opinia mea, arată că Pleșoianu este invenția acelorași servicii secrete.

– Pleșoianu a atacat conducerea PSD încă din 2017 dar orice ar zice el rămâne pe poziții, nimeni nu-i mișcă nici un fir de păr din cap. Alții au fost excluși din partid pentru mult mai puțin.

– Se știe că în PSD nimeni nu inițiază proiecte de lege de capul lui fără să ceară binecuvântarea de la stăpânii partidului. Pleșoianu a fost băgat în față cu câteva propuneri legislative aparent împotriva Statului Paralel însă acestea au fost imediat puse la dospit pe termen nelimitat, în realitate neavând nici o relevanță în afară de întărirea legendei lui Pleșoianu.

– De mulți ani se știe că este imposibil să intri pe listele parlamentare ale PSD fără să faci parte din sistemul care a ticăloșit țara în ultimele decenii. Pleșoianu a fost adăugat pe liste cu forța după ce a fost artificial umflat de Antena 3 deși textul prezentat de el la concursul din 2015 a fost cel mult mediocru.

– Greii PSD din umbră nu au avut nimic de comentat deși cunosc bine din ce mediu provine Pleșoianu, crescut între liberali, iar domnia voastră știți mult mai multe despre asta, sper să nu fi uitat :).

– Romania este distrusă, neamul românesc prăbușit și nimeni nu ajunge pe val de unul singur. De la Antena 3 Pleșoianu s-a înfipt direct în Parlamentul țării de unde a început să-și atace șefii, să fie preluat de mass-media și să facă filosofie naționalistă în ograda partidului care a nenorocit neamul românesc. Și o face cu impunitate. Și este apreciat chiar și de inamici! Și serviciile nu-l ating nici cu o floare, nici măcar nu apare vreo intoxicare despre el.

De aceea cred că Liviu Pleșoianu este fața “naționalistă” a Sistemului, pregătit minuțios pentru operațiunea “naționaliștii preiau puterea”. Penibil și străveziu. Poate greșesc, aceasta este opinia mea.

august 24th, 2019 at 20:46
adria nicol spune:

Bogdan Vasile ,

ïn orice tarà din lume politica este legatà de serviciile secrete !
În ABSOLUT TOATE TARILE !
Diferenta în Democratii ar fi cà Serviciile Secrete sunt subordonate Politicului ! Nu întotdeauna ! Se cunosc din Istorie cazuri celebre CÏND RAPORTUL A FOST INVERS !
Orice prétendent la un mandat de Deputat , Senator Ministru , Prim Ministru sau Presedinte de tarà are un dosar întocmit de Servciile Secrete !
Ipoteza dumitale seamànà cu aditiunea de mere cu père !
Si nu aduce cu profesia de credinta a avocatului diavolului ci doar cu a DIAVOLULUI ! Era necesar sà-l îmrosti cu zoaia suspiciunii si în final cu zoaia denuntului pe singurul dintre posibilii pretendenti la presedentie care nu este scufundat în mocirlà !
Din senin , ti-a venit sà sari la beregata lui Liviu Plesoianu ! Ar fi trebuit n dacà erai consecvent cu ipoteza dumitale ineptà sà afirmi ca e produsul 100% al SERVICIILOR SECRETE ! CA ARE GRAD DE GENERAL !
Gàsesc descalificant comentariul dumitale ! Si mà abtin sà spun mai multe !