Punct psihologic PNL. La încălziri   octombrie 3rd, 2019

PNL a punctat. Într-o mișcare provocată de PSD. Care a dorit cu tot dinadinsul să facă un exercițiu de popularitate. Chiar înaintea războiului pe moțiunea de cenzură. O mutare iscusită pe tabla de șah. Dar preluată de opoziție. Și jucată printr-o mișcare fulger. Ziua moțiunii va fi cea dorită de frontul anti-PSD. Ce e de învățat?

Tabăra anti-PSD, alcătuită practic din toate partidele parlamentare, minus cel aflat la guvernare, a primit o lecție. În sensul că nu mai merge cu șmecherii. Tentativa de a muta votul pe moțiunea de cenzură într-o zi de sâmbătă, când mulți senatori și deputați ar fi fost absenți, a eșuat. Așa că se va vota cum vrea opoziția. Adică în timpul săptămânii. Dacă PSD nu ar fi recurs la o asemenea fentă, nu ar fi primit nici lecția usturătoare încasată ieri. Dar nici nu ar fi știut că are atât de multe vulnerabilități în interiorul propriului front. Din care dezertează într-o veselie parlamentari. Care se năpustesc în brațele lui Victor Ponta.

Oricâr ar părea de straniu, cea mai mare victorie la testul efectuat ieri legat de ziua Z pentru moțiunea de cenzură a obținut-o nu PNL, ci Victor Ponta. Anunțând că le-a interzis parlamentarilor Pro România să se prezinte sâmbătă la vot, dacă atunci se va decide soarta moțiunii, Victor Ponta a dat un semnal pentru toate celelalte partide din opoziție. În sensul că, dacă sâmbătă e, nimic nu e. Și moțiunea nu mai trece. Și astfel a determinat întreg frontul anti-PSD să se mobilizeze, după ce a pierdut prima rundă în ședința Birourilor Comune de conducere ale Parlamentului. Și astfel decizia staffului a fost înfrântă în plen. Tot acest efort a avut drept rezultat bascularea unor noi parlamentari în grădina lui Victor Ponta. Se confirmă un raționament pe care l-am făcut în mod repetat nu cu multă vreme în urmă. Marele câștigător al bătăliei PSD cu toate celelalte partide parlamentare este Victor Ponta.

Victor Ponta este singurul jucător care evoluează la exerciții libere. Toți ceilalți, în frunte cu Klaus Iohannis și mai ales cu PNL își execută acrobațiile la nivelul de exerciții impuse. De aceea Victor Ponta a fost și rămâne mai liber în mișcări. Voturile pe care le pierde PSD, fie și într-un exercițiu de imagine, așa cum s-a întâmplat ieri, fie și la votul pe moțiune, așa cum se va întâmpla săptămâna viitoare, într-o zi lucrătoare, e bine să se observe că sunt voturi câștigate exclusiv de Victor Ponta și de Pro România. Și nicidecum de Klaus Iohannis sau de PNL sau de restul partidelor din opoziție. La fel se va juca la moțiune, dar mai ales după moțiunea de cenzură, în situația în care ea va fi încununată de succes. Marii câștigători vor fi tot Victor Ponta și tot Pro România, întrucât nicio formulă de guvernare nu va fi posibilă în absența acestora.

Problema este însă pentru PSD că acest exercițiu, pe care l-a provocat cu o șiretenie neobișnuită chiar și pentru un asemenea partid hârșit la putere, s-a întors în plan psihologic împotriva inițiatorilor. Este cu adevărat descurajant ca dinspre tabăra PSD să se observe cu ușurință, tocmai fiindcă bătălia a fost artificial provocată, cum rând pe rând se produc hemoragii. Dezertări de senatori și deputați. Asta nu este de bun augur pentru PSD.

Dar în continuare rămâne deschisă marea dilemă. Atunci când se va vota moțiunea, se vor arăta dispuși minimum 233 de deputați și senatori să declanșeze un proces care, așa cum amenință liberalii, va conduce la dizolvarea Parlamentului? Da sau nu?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

octombrie 4th, 2019 at 00:52
adria nicol spune:

Partidul lui PONTA este al lui ponta pe hîrtie !Ponta ar fi ultimul individ la care te duci sà-i ceri o felie de pâine ca sà nu cràpi de foame ! El preferà sà o arunce în latrinà !
Cei car fug la PRO ROMÂNIA FUG ÎN BRATELE UNEI CARACATITE !
nu zicea PONTA cà PRO CUTARE nu primeste traseisti ? DAR CÎTE NU ZICEA EL !
Dar nimeni cît de cît lucid nu va pleca din PSD pentru cel care i-a làsat baltà dupà tragedia de la COLECTIV !

octombrie 4th, 2019 at 14:27
adria nicol spune:

PNL CA PESTELE DE LA CAP SE !
ESTE ENORM CINE CONDUCE PARTIDUL CARE A DAT ORDIN SA FIE RASE DE PE SUPRAFATA PAMÂNTULUI ÎN 19O7 LOCALITATI CU TOT CU RASCULATI !
NICIODAT ACEST PARTID NU A REGRETAT ABOMINABILA SÂNGEROASA FAPTA !
SI TIN LECTII DE MORALA ? ACESTI AAMNEZICI VOR SA CONDUCAA TARA PE CARE A ÎRJOLIT-O ?