Revanșa lui Tăriceanu   octombrie 8th, 2019

Călin Popescu Tăriceanu își ia revanșa. El și ceea ce a mai rămas din ALDE. Negociază cu Iohannis. Pentru a susține Guvernul PNL. Va fi a șaptea roată la căruță. Dar ce contează? Și îl lasă cu ochii în soare pe Victor Ponta. Se răzbună pentru duplicitatea acestuia.

Mișcarea pe care a făcut-o Călin Popescu Tăriceanu este de-a dreptul spectaculoasă. El pare decis să o înfunde definitiv pe Viorica Dăncilă. Nu numai cu prilejul moțiunii de cenzură, pe care parlamentarii care încă au mai rămas în echipa lui o vor vota. Ci și pentru formarea și susținerea guvernului minoritar al lui Ludovic Orban. Negocierile pe care le poartă Călin Popescu Tăriceanu îl blochează pe Victor Ponta. Îl scot pe acesta din starea de duplicitate. Nu-i mai lasă lui Ponta decât o unică posibilitate. Aceea de a ajunge în cele din urmă la o înțelegere cu PSD. În ultimă instanță, chiar și cu Viorica Dăncilă.

Rolurile s-au inversat. Logodna dintre Tăriceau și Victor Ponta a fost scurtă. Până de curând, Ponta a jucat rolul logodnicului, iar Tăriceanu era logodnica. Ponta avea inițiativa. Și pendula când într-o direcție, când într-alta. Arătându-se dispus să trădeze oricând ba PNL, ba PSD. Constituind astfel un pol variabil, chiar volatil al vieții politice. Acestei politici cu geometrie variabilă i-a pus punct Tăriceanu. Acum, el este logodnicul. Iar logodnica e Victor Ponta. O logodnică pe cale de a fi abandonată. Tăriceanu se pregătește să-și croiască drum către alegeri locale de succes. Și apoi către parlamentare. Într-o alianță cu liberalii. Iar mai târziu ca partener într-un Guvern, care nu va mai fi de tranziție. Rămâne de văzut însă cum îl vor trata până la urmă noii tovarăși de drum. A schimbat direcția, pentru că a observat că și vântul electoral și-a schimbat direcția. Și astfel face inutile toate combinațiile mai mult sau mai puțin sofisticate puse la cale de Victor Ponta. Care până în prezent s-a folosit cu cinism de ALDE. Tratându-și logodnica drept o slujnică.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 8th, 2019 at 11:57
adria nicol spune:

Speranta , iluzia cà Tàriceanu este un om politic diferit prin onestitate si loialitate se spulberà ! Se constatà cà Liviu Dragnea a fost abandonat si de el !Asta ca loialitate ! Cà ALDE se asociazà cu PNL , întrece orice fantezie ! Dar , Càlin Popescu Tàriceanu ^àrasind scena politicà si tinîndu-i companie , se rofileazà ! Este de înteles miscarea lui de titirez lanst în câmpul Opozitiei !
Cît priveste atacul mizerbil la PSD , putea sà se abtinà ! Prea seamànà cu o desconspirare de ultim moment ! Deci , dacà ne amintim cà Tàriceanua a fost împotriva suspendàrii Presedintelui , întlegem
si iesirea de laa guvernre si atacul la Dàncilà si alianta efemerà cu PONTA si , în final, pupat pe gurà cu PNL varinta cea mai toxicà dupà aceea care a ordonat asasinarea a 11OOO de ràsculati în 1907 !
UN PARTID CARE A STERS DE PE FATA PAMÂNTULUI LOCALITATI CU OAMENI CU TOT ! NU TREBUIE SA UITAM !