Moș Crăciun ne-a dat. Moș Gerilă ne-a luat   decembrie 27th, 2019

În urma Brexitului, prin ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România devine cel mai bogat stat din comunitate în ceea ce privește resursele de gaze naturale. Resurse din Marea Neagră, gaze de sondă, dar și pungi existente în subsolul țării. Problema este că ceea ce ne-a dat Dumnezeu am risipit. Iar ceea ce încă nu am risipit, suntem pe cale să risipim. Cu alte cuvinte, făcând o metaforă, ceea ce Moș Crăciun ne-a dat, ne ia înapoi Moș Gerilă.

Guvernul Ludovic Orban le-a făcut băncilor și marilor corporații câteva cadouri consistente de Crăciun. Legea conform căreia companiile producătoare de energie erau impozitate cu 2% din cifra de afaceri a fost aruncată la coșul de gunoi. De acum încolo, companiile din energie sunt din nou libere să-și externalizeze profitul prin fel de fel de inginerii, astfel încât dările către statul Român să devină din ce în ce mai inconsistente. Și nimeni nu va fi capabil să le controleze. Și niciun Guvern nu va avea voința politică de a aplica cu strictețe normele existente pentru a sancționa trucurile financiare. Externalizarea profiturilor, pentru ca taxele plătite statelor să fie cât mai mici, este o practică la nivel mondial. Și european. Iar state europene cu nivele performante de control al veniturilor s-au dovedit incapabile să pună capăt exodului banilor generat de practicile companiilor multinaționale sau și cu arie de desfășurare globală. Noi am renunțat la acest instrument în urmă cu câteva zile printr-una dintre asumările de răspundere ale Guvernului Orban, sub falsul motiv că astfel încasările la buget vor fi mai mari.

Tot un cadou de Crăciun este renunțarea la așa-numita suprataxă la accize. Și din nou Ludovic Orban ne promite o ieftinire a prețului carburanților la pompă. Românii se vor dumiri curând de falsitatea acestor garanții.

Și, în fine, în numai câteva zile, Guvernul Orban a pus capăt și restricțiilor fixate de statul român în ceea ce privește ROBOR-ul. Este un uriaș cadou pentru sistemul bancar. Aproape cu desăvârșire aparținând unor companii străine. Nemaifiind impozitate în funcție de nivelul ROBOR, băncile sunt libere să crească dobânzile. Fără a plăti nimic pentru asta. Este un uriaș cadou făcut sistemului bancar pe seama nivelului de viață al românilor. Și dacă tot vorbim de nivelul de trai, îmi anunț cititorii că măririle de salarii și de pensii operate de Guvernele PSD se duc de râpă prin mecanismul inflației. Pentru că, în mod deliberat, Guvernul Orban a pus în mișcare un mecanism greu de contracarat, prin care valoarea leului scade vertiginos. Iar asta se va vedea cel mai bine în primăvară.

Revenind la informația cum că România devine cel mai mare producător de gaze naturale din Europa, trebuie făcute din capul locului două precizări. 1). România devine cel mai mare producător, cu condiția ca gazele din subsolul Mării Negre să fie exploatate. Iar exploatarea acestora, atenție, nu o face Romgaz sau vreo altă companie românească de profil. O va face un consorțiu alcătuit din multinaționale. Din consorțiu România nu face parte. 2). Celelalte rezerve de gaze la care se referă informația în bună măsură nu e aparțin. Sau nu sunt exploatate.

Sunt false acuzațiile îndreptate împotriva lui Adrian Năstase, cum că acesta se face vinovat de modul în care se desfășoară colaborarea dintre statul român și statul austriac în ceea ce privește OMV Petrom. Este adevărat că Guvernul Năstase, șantajat fiind de un veto al Austriei în procedura de aderare a României la UE, a acceptat în anumite condiții privatizarea Petromului, o societate de câteva ori mai mare, de către OMV, consorțiul austriac nedispunând în acel moment de resurse energetice. Contractul de privatizare a fost scris, a fost negociat și parafat. După care la Palatul Victoria s-au succedat alte și alte guverne. Niciunul dintre guvernele României nu a verificat, așa cum ar fi avut obligația, modul în care OMV și-a respectat sau și-a încălcat angajamentele. Iar încălcările au fost consistente. Și au adus prejudicii uriașe industriei energetice a României. În paranteză fie spus, este ușor să ne imaginăm ce pierderi au fost generate prin închiderea Oltchim și Arpechim. Ambele, consecințe ale încălcării contractului de privatizare. Prin acest contract, România a cedat cele mai importante câmpuri de petrol și gaze de care dispunea în interiorul și în afara granițelor. Inclusiv toate gazele de sondă care reprezintă un procent important al producției pe care o realizăm. Sunt prejudiciați toți consumatorii. Atât cei casnici, cât și cei industriali. Prin această achiziție, statul austriac a avut imens de câștigat, dar nu a oferit nimic la schimb statului român.

Guvernul Orban, dependent în totalitate de bunăvoința nucleului dur al Uniunii Europene, va face tot posibilul pentru a satisface toate solicitările companiilor cu capital străin aparținând acestor state. Între aceste daruri de sărbători, nu se regăsesc deloc și daruri destinate românilor.

Moș Gerilă a venit și a luat aproape tot ce ne-a dat Moș Crăciun!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

decembrie 27th, 2019 at 19:21
Gica spune:

Cine crede ca desfiintarea SIIJ va aduce liniste in Paradis se inseala. In sondajele nationale, 85% din intervievati confirma Abuzurile Grave, Fabricarea de Dosare si Probe la comanda, denuntatori multipli falsi s.a.m.d. Corectitudinea politica va avea mari probleme, din cauza tendintei de musamalizare. Ce se incearca acum va fi un inceput…

decembrie 27th, 2019 at 20:36
Gogu spune:

Manuscrisul care ar putea regândi creştinismul (foto).
Un manuscris de acum 1.200 de ani descoperit în Egipt, scris în limba coptă şi descifrat recent vorbeşte despre despre viaţa şi crucificarea lui Iisus într-un mod foarte diferit de cel în care descrie Biblia aceste evenimente, scrie Live Science.
Iisus obişnuia să-şi schimbe forma! Un manuscris antic, descifrat recent, prezintă informaţii ULUITOARE despre Mântuitor. Potrivit manuscrisului, Iuda l-a sărutat pe Iisus pentru a putea fi mai uşor identificat de către romani pentru că acesta „obişnuia să-şi schimba forma”. În plus, arestarea lui Iisus a avut loc într-o zi de marţi, nu joi, cum este considerat în tradiţia creştină.
Însă cea mai uluitoare informaţie este legată de relaţia dintre Iisus şi Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte. Textul antic spune că Pilat l-a invitat pe Iisus la masă, iar în final i-a spus că este gata să-şi sacrifice propriul fiu că sa-I salveze viata: „Iată, a venit noaptea, ridica-Te şi pleacă, iar dimineaţa când voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca să-l omoare în locul tău”, scrie jurnalul.ro .
Iisus i-a răspuns: „O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi”. Apoi, Mântuitorul i-a arătat că, dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbându-şi forma sau dispărând.
„Pilat s-a uitat la Iisus şi, iata, El a dispărut. Nu l-a putut vedea mult timp”.
Manuscrisul coptic a fost descoperit în 1910 în manastirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum, în deşertul egiptean şi a fost cumparat de americanul J.P. Morgan şi donat ulterior muzeului care îi poartă numele.