Provocarea supremă și partidul pendul din Parlament   februarie 5th, 2020

Partidul dronelor din Parlamentul României a executat comanda. Guvernul Orban a căzut. Dar președintele PNL ne-a dat o cheie. Marți seară, târziu. Cade și rămâne în picioare. Cu dispozitivul intact. Aceasta este de altfel și provocarea supremă. Jucată pe mâna lui Klaus Iohannis.

Sunt puțini cei care înțeleg că în Parlamentul României, în mod neoficial, pervers, ilegal, dar extrem de eficient, acționeză un partid pendulă. Este partidul dronelor. Partidul acoperiților. Un partid care nu poate primi niciodată o denumire oficială. Cu membri disimulați în celelalte partide parlamentare. Și care, în momente cheie, votează nu după cum îi taie pe ei capul, nu după cum au hotărât partidele constituționale sau grupurile parlamentare. Acestor deputați și senatori pur și simplu le întoarce cineva cheia. Primesc  o comandă. Pe care o execută. Întocmai și la timp. Ca în Armată. Ei reprezintă de fapt o mică armată. Aflată permanent într-un război asimetric. Și sunt activați de câte ori e necesar. Acest partid al dronelor a decis chiar în urmă cu câteva momente și a executat comanda pe care a primit-o.

Dacă Guvernul Orban cade, el tot nu cade. Ne-a spus-o cât se poate de explicit marți seara, târziu, tot Ludovic Orban. Acest Guvern va funcționa până când – și cine știe cât durează – un alt Guvern va fi instalat la Palatul Victoria. Dar surpriza este de-a dreptul bulversantă. Un alt Guvern va fi identic cu Guvernul Orban 1. Până la liftieră. Asta ne-a comunicat președintele PNL. Deci Ludovic Orban mizează pe onoarea unui angajament secret luat de Klaus Iohannis. Și anume că la capătul consultărilor pe care acesta urmează să le organizeze la Cotroceni, indiferent de propunerile care i se fac și independent dacă PSD va avansa o propunere, oricare, susținută de o majoritate, Klaus Iohannis va forța din nou până la limită Constituția. Fără să o încalce totuși. În condițiile în care niciun partid nu a obținut la alegerile legislative mai mult de jumătate din  numărul total de voturi exprimate, președintele o poate desemna, în principiu, pentru a constitui un Guvern chiar și pe Mama Omida. Dar Orban susține că el va fi cel desemnat. Și, până în această clipă, partidul nu l-a lăsat din brațe. Iar dacă președintele se ține de cuvânt, atunci e rândul lui Ludovic Orban să se țină de cuvânt. Și anume să vină în fața Parlamentului fix cu aceeași echipă, în fruntea căreia a stat trei luni de zile. Și ce urmează?

Din nou decizia va aparține partidului dronelor. În principiu, cei care au votat ca să cadă Guvernul Orban 1 s-ar face literalmente de râs dacă vor vota un Guvern Orban 2 cu o compoziție identică. Dacă nu-l vor omologa în Parlament, atunci marele circ poate continua. Numai că la a treia rundă de voturi în plină criză guvernamentală, o criză declanșată în câteva minute, Klaus Iohannis are de ales. Continuă bătaia de joc și face în așa fel ca pisica Orban să cadă din nou în picioare, antrenând în acest sens a treia oară partidul dronelor, numai și numai de dragul unor anticipate? Sau pur și simplu îl mătură pe Orban, propunând un alt premier? Dar și PSD, la a treia strigare, are de ales. Peste capul partidului dronelor. Și chiar și peste capul lui Marcel Ciolacu. La limită, PSD poate omologa fie și un proiect Orban 3. Pentru a nu se intra în spirala anticipatelor. Și pentru a-i lăsa pe liberali să se prăbușească electoral.

În esență, partidul dronelor și-a făcut datoria. Fără a se deconspira prea mult. E culmea că în, această mizerie a votului secret cu bile la vedere, printre personajele care nu s-au conformat pentru a nu se deconspira s-au aflat chiar dronele. Acum comanda este la Klaus Iohannis.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii