La coafor cu coronavirus   martie 16th, 2020

Doctor Raul C. Mureșan, directorul Departamentului de Neuroștiințe Experimentale și Teoretice, în cadrul Transylvanian Institute of Neuroscience, a făcut un calcul simplu. Din care reiese că este posibil, dată fiind viteza de propagare, ca într-un termen scurt milioane de români să fie infectați cu coronavirus. Dacă nu se respectă cu strictețe condițiile de izolare stabilite de specialiști. Cei care le încalcă nu sunt simple persoane inconștiente. Nu sunt doar iresponsabili. Sunt pur și simplu ticăloși. Și pot purta pe conștiință o viață întreagă povara victimelor pe care le-au făcut. Cu sânge rece. Și cu zâmbetul pe buze. Și cu o expresie de atotștiutori. De persoane care pretind că se sustrag în mod curajos și lucid unei isterii colective.

O cunoștință apropiată mi-a relatat în urmă cu câteva minute că intenționează să meargă la coafor. Pentru că, ce să vezi, avea programare. Are doi copii minori. Care nu mai merg la școală. Pentru că specialiștii și, apoi, instituțiile statului au stabilit că școala poate deveni un pericol de infecție. Și, prin urmare, decizia, după opinia mea luată destul de târziu, a fost ca elevii să rămână acasă. În condiții de izolare. Și să învețe utilizând mijloacele puse la dispoziție pe internet. Și de televizunea publică. Doamna însă ține musai să meargă cu copiii la coafor. Să-i coafeze și pe ei. I-am explicat că face ceva foarte rău. Mi-a răspuns senină că personalul de acolo este curat, respectă regulile de igienă și, ca atare, nu se poate contamina cu coronavirus. Așa o fi. Or fi curate coafezele și poate sunt curați toți clienții, fără nicio excepție. Dar, curați sau nu, aceștia pot fi purtători de coronavirus. Mai ales că, printre ei, sunt și expați, sunt și români veniți din străinătate. De fapt, locul respectiv este un focar virtual de infecție. Și presupun că, odată cu instituirea stării de urgență, toate saloanele de înfrumusețare vor fi sigilate.

Dar, până atunci, doamna în cauză se duce senină la coafor. Cu copiii după ea. Și îmi răspunde tăios: „Totul este o prostie! Sunteți paranoici cu toții. Ei bine, eu îmi asum pericolul. E viața mea și fac ce vreau cu ea. Iar copiii nu mor din coronavirus. O demonstrează statistica”. Poate că e așa. Poate că statistic, din pespectiva coronavirus, copiii sunt nemuritori. Numai că acești copii au bunici. Iar această doamnă are părinți. Acestora li se face dor. De fiică și de nepoți. Și se pot contamina. Iar statistica invocată de respectiva doamnă este la fel de implacabilă. Bătrânii care se îmbolnăvesc de cornavirus mor pe capete.

Cum ar fi ca, Doamne ferește, părinții doamnei să fie contaminați, iar unul sau amândoi să meargă în cele sfinte? Cum ar trăi această doamnă cu povara faptului că s-a comportat ca un ucigaș cu cânge rece? Ar da vina pe soartă? Ar spune că viața părinților ei a fost jucată la un soi de ruletă rusească? Poate că ea se va împăca într-un târziu cu propria conștiință. dar ce vor simți nepoții, respectiv copiii doamnei, aflând că, după ce s-au dus de mănuță cu mămica la coafor, i-au contaminat fără să vrea pe bunici și le-au luat viața. Acești copii cum vor trăi cu o asemenea povară?

Cred că întâmplări de acest fel sunt nenumărate. De aceea, admir comunitățile disciplinate, care au cultura necesară de a se conforma regulilor sabilite de specialiști. De specialiștii din lumea întreagă. Care sunt perfect conștienți că nu trăim într-un scenariu de Hollywood. Într-o poveste inventată de unii pentru a panica planeta și pentru a-și atinge nu știu ce obicetive malefice. Acești savanți din lumea întreagă trăiesc în realitate. Ei sunt cei care au dictat și dictează în continuare statelor regulile, în fața cărora trebuie să se conformeze toți cetățenii.

Am văzut cu toții o imagine dramatică. Pentru prima dată, marea piață a Vaticanului era goală. Iar Papa Francisc li s-a adresat oamenilor exclusiv prin intermediul televiziunii și rețelelor electronice. Slavă Domnului că le avem! Și i-am admirat pe italieni, care s-au trezit târziu. Dar s-au trezit. Tot ieri am văzut Sibiul încremenit. Un oraș pustiu. Oamenii au înțeles că trebuie să se izoleze fiecare la el acasă. Pentru că numai astfel poate fi încetinită propagarea virusului, în așa fel încât medicii, și ei afectați de pandemie, să aibă timpul necesar pentru a trata rând pe rând cazurile grave. Salvând câte vieți pot. Iar savanților li se oferă timpul necesar pentru a descoperi vaccinul adecvat.

Aș vrea din tot sufletul să văd că și marea comunitate a cetățenilor din București, cel mai lovit oraș din România, are capacitatea de a se comporta civilizat. În respect față de viețile lor și ale celorlalți. Dacă e bine ca străzile să rămână pustii, dacă este necesar ca mall-urile să se golească, dacă este indispensabil ca sălile de fitness, restaurantele, discotecile, barurile, saloanele de înfrumusețare, etc. să se închidă, atunci să se închidă, pentru numele lui Dumnezeu! Altfel cuvântul „solidaritate” nu mai are niciun conținut. Și nu ne mai rămâne decât să ne comportăm ca animalele.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

martie 16th, 2020 at 12:22
MR spune:

Daca nu erau recomandate decat 20 de sedinte pe an la Solar, acum apare si un lucru pozitiv. Razele UV distrug Virusul Nou. Toata lumea vine cu tot felul de solutii care, dupa cum a observat fiecare din cei infectati, se crede ca au eliminat Virusul Nou. Realitatea e ca pana la 20 zile de la infectare sunt 3 variante: 1) 80% nu au simptome si nu sunt afectati prea mult; 2) aproape 20% raman cu urmari, mai ales asupra plamanilor (afectare pana la 20-30% din capacitatea pulmonara); 3) in jur de 3% vor muri. Dupa ce testul va fi Negativ, inca 17-20 zile se poate transmite Virusul, dupa care, Virusul dispare oricum, desi oamenii cred ca un anumit remediu l-a eliminat (Paracetamol, Vitamina C, Lamaie cu apa fierbinte). Antiviralele si anti-HIV par sa aiba succes, la Streinu Cercel. Daca reapare un Virus identic, nu va mai fi o noua imbolnavire, doar daca apare un Virus mutant, se reia totul de la capat. Majoritatea specialistilor spun ca, mai lent sau brutal, tot aceeasi curba va fi in toate tarile, insa sa speram ca izolarile pot duce la cazuri mai putin violente si mai putin dezvoltate, ceea ce incercam noi.

martie 16th, 2020 at 17:40
MR spune:

Dr. David are leacul pentru Covid-19? Anunţul face ocolul lumii chiar acum! Autor: Daniel Teodoreanu. 16 martie 2020.
O echipă de cercetăori condusă de Prof. David Paterson a realizat recent ceea ce ar putea fi vestea aşteptată de toată planeta în actualul context al epidemiei de Covid-19.
Conform jurnaliştilor britanici de la dailystar.co.uk, descoperirea a fost realizată la Universitatea Queensland (Australia), în Centrul de cercetare. Posibilul leac a fost obţinut după combinarea a două medicamente: unul dedicat tratării HIV şi altul folosit pentru cazurile de malarie.
Mai departe, profesorul speră să facă rost de pacienţi pentru a testa leacul până la finalul lunii martie. Iată ce a declarat acesta pentru news.com.au: „Este un tratament care s-ar putea dovedi eficient.
În acest moment vrem să facem mai multe experimente de-a lungul Australiei, în 50 spitale, în care vrem să comparăm efectele unui medicament cu cele ale altui medicament versus cele două pe care le folosim împreună.”
„Primul val de pacienţi chinezi în Australia s-a descurcat foarte, foarte bine când a fost tratat cu medicamentul destinat HIV”, a mai completat Prof. Paterson.
În Australia au fost înregistrate cel puţin 350 cazuri de Coronavirus începând din luna ianuarie. În toată lumea au fost semnalate mai mult de 169.000 cazuri şi aproape 6.500 decese.

martie 16th, 2020 at 17:56
MR spune:

Tratamentul folosit în China pentru Covid-19 este… Detalii-bombă! Autor: Daniel Teodoreanu. 16 martie 2020.
Xiong Qingzhen, un inginer de drone din Wuhan (epicentrul epidemiei de Coronavirus din China), a lansat recent o dezvăluire care a stârnit controverse pe tot mapamondul.
Conform cnn.com, acesta a petrecut mai mult de două săptămâni într-un spital de campanie pentru a fi tratat după ce fusese depistat pozitiv cu temutul Coronavnirus sau Covid-19, cum mai este cunoscut.
Un aspect i-a atras atenţia în mod deosebit în spitalul respectiv: în fiecare dimineaţă bărbatul în vârstă de 38 ani primea un castron cu supă de culoarea maro, care era preparată din peste 20 ierburi. Totusi, spre deosebire de majoritatea pacienţilor din jurul său, bărbatul a fost sceptic cu privire la acest aşa-zis tratament aplicat de cadrele medicale chineze.
„În opinia mea este vorba despre un efect placebo pur”, a declarat inginerul despre experienţa avută în unitatea medicală condusă de medici specializaţi în medicina tradiţională chineză şi în care nu s-a administrat niciun medicament din Occident, cu excepţia cazurilor în care pacienţii aveau şi hipertensiune arterială.
„Supa de curăţare şi detoxifiere a plămânilor”, cum a fost denumită de oficialii guvernamentali de la Beijing face parte din strategia propusă pentru combaterea Coronavirusului şi în care a fost introdusă şi reţetarul medicinei tradiţionale chineze.
Astfel, în timp ce oamenii de ştiinţă din toată lumea se zbat să creeze cât mai repede un vaccin, China apelează din ce în ce mai des la vechile leacuri băbeşti, O dovadă în acest sens? Statistica arată că peste 85% dintre pacienţii testaţi pozitiv cu Covid-19 au primit remedii din ierburi împreună cu medicamente specifice antivirale.
„Suntem dispuşi să împărtăşim experienţa chineză şi soluţia chineză pentru tratarea Covid-19 şi să lăsăm mai multe ţări să cunoască medicina chineză, s-o înţeleagă şi s-o folosească”, a declarat săptămâna trecută Yu Yanhong, adjunctul Administraţiei Medicinei Tradiţionale din China.
Totuşi, chiar şi în China, ţară în care popularitatea remediilor naturiste este foarte cunoscută şi folistă, autorităţile n-au reuşit să elimine scepticismul cu privire la eficienţa combaterii Coronavirusului. Medicii din Occident au mari semne de întrebare asupra siguranţei şi eficienţei acestor remedii băbeşti propuse de chinezi.
Există studii efectuate de mai-marii de la Beijing care demonstrează că remediile naturiste are au vechime de 1.800 ani îşi arată eficienţa. Un argument în sprijinul celor care optează pentru medicina tradiţională este descoperirea care a dus la acordarea Premiului Nobel pentru Medicină în 2015 pentru cercetătoarea Tu Youyou.
Este vorba despre Artemisinin, un remediu recunoscut pe plan mondial pentru eficienţa în combaterea malariei şi care printre altele, a fost obtinut din pelin dulce, o planta prezentă în medicina tradiţională chineză.

martie 17th, 2020 at 11:57
MR spune:

Multa lume spune ca Virusul Nou a fost facut pentru a reduce cheltuielile Statelor cu batranii cu varste foarte mari, plus tratamentele medicale in cauza. Nimic mai gresit. Doar niste cretini puteau face asta; in primul rand, ca nu ai voie sa gandesti la asa ceva, la a scapa mai repede de cei care te-au adus in situatia in care esti acum si la ce esti acum. Sa mai amintim de etica, morala ? Dar, sa vorbim in limbajul unor astfel de posibili „autori”. Valoarea „castigata” de State, pe plan mondial, pe urma unor posibile sacrificari a batranilor in cazul de fata (pana la mijlocul lui martie) nu depaseste 1-2 milioane de euro. Puteti pune, si dublu, si triplu. Dar, numai de la inceputul Coronavirusului pana acum, Economia Mondiala (si toate componentele) a(u) pierdut, insumat, peste cateva ZECI de MII de MILIARDE de euro !!! Mai comentam subiectul acesta ?