Omul care vede pisici. Adică Marcel Ciolacu   mai 8th, 2020

Se spune că pisica aduce ghinion. Pisica neagră. Dacă este așa, înseamnă că mai multe pisici, tot negre, aduc mai multe ghinioane. Și există un important personaj politic pândit de pisici negre. Și, din acest motiv, el are ghinion după ghinion. Ați ghicit. Este vorba despre Marcel Ciolacu. Pisicile negre îl întorc mereu din drum. Încercând să le ocolească și să facă slalom printre ele, e silit mereu să se răzgândească. Și nu atinge niciun obiectiv pe care îl anunță.

Președintele interimar PSD și în același timp președintele Camerei Deputaților ar trebui să fie cel mai puternic om în stat. După președintele României. Mai puternic decât președintele PNL și premierul României. Pentru că el este liderul opoziției. Iar opoziția, așa se întâmplă în România de azi, constituie majoritatea. Marcel Ciolacu este liderul majorității. El conduce practic nu numai Camera Deputaților, ci și Senatul. Pentru că Senatul României este condus de un interimar. Tot de la PSD. Desemnat de Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu ar putea să taie și să spânzure în această țară. Dar se întâmplă ceva ciudat. De câte ori anunță că își asumă un obiectiv politic, pe parcurs obeictivul se pierde. În ceață. La fel cum în cazul Guvernului Ludovic Orban se pierd în ceață schemele de ajutor pentru societățile comerciale sau pentru cetățeni.

Zilele trecute, Ciolacu, mimând stupoarea și revolta – sau poate cine știe, o fi fost sincer – generate de declarațiile incendiare ale președintelui Klaus Iohannis, a anunțat represalii severe. Dacă Iohannis a afirmat că el, Ciolacu, în numele PSD și a unei majorități parlamentare, a complotat cu Kelemen Hunor în „birourile secrete ale Parlamentului” și cu premierul Ungariei, cine știe unde, vânzarea Ardealului, atunci, ca un adevărat bărbat de stat, șeful opoziției îi cere să prezinte probe. Să vină în ring, să ridice mănușa și să se ia cu el la o trântă dreaptă. Să se prezinte deci degrabă în fața Parlamentului pentru a da socoteală. Se presupune că, în caz contrar sau în situația în care nu dispune de probe, majoritatea parlamentară urmează să treacă la represalii. Pentru ca domnul Klaus Iohannis să plătească cu vârf și îndesat pentru afirmațiile sale. În prealabil însă, doi șefi de servicii secrete urmau la rândul lor să dea socoeală. Să fie și ei chemați în fața comisiilor de control, pentru a spune ce știu despre pretinsa trădare de țară, să-și prezinte probele, dacă le au, și să comunice când anume l-au informat pe președinte.

În acest punct vine prima pisică neagră. Pe care Ciolacu o vede. Și cotește brusc. Anunțând că îi cheamă în Parlament doar pe șefii a două servicii secrete. De ce nu și SPP? Oare nu SPP este serviciul secret care i-a spionat și în trecut pe parlamentari? Oare nu SPP în trecut s-a dovedit că i-a înregistrat și că a devoalat aceste înregistrări opiniei publice? Oare este posibil ca SPP să dispună și în acest caz de înregistrări compromițătoare ale unor discuții din Parlament, poate despre Ardeal sau poate despre altceva, care ar putea fi puse la dispoziția opiniei publice, desigur pe surse, și ar genera un uriaș scandal, care l-ar afecta pe interimarul PSD? Așa că, iată, SPP a căzut din listă. Și ce să vezi? A căzut și STS. Tocmai STS, care monitorizează telefoanele și computerele demnitarilor. Inclusiv ale parlamentarilor. Nu cumva și aici Ciolacu s-a întâlnit cu pisica neagră? Nici „Doi și-un sfert” nu e pe listă. Și asta în ciuda faptului că și ”Doi și-un sfert”  a bântuit adesea prin intermediul unor cârtițe prin Parlamentul României și la vârful partidelor politice. Altă pisică neagră. Mai există o pisică neagră și în altă direcție. În direcția serviciului secret al Armatei. Un serviciu secret care nici el nu stă degeaba. Și care măcar despre pandemie ar putea să fi aflat ceva interesant de la omologii din NATO. Din nou, Marcel Ciolacu a cotit-o.

Dar până acum a fost vorba doar despre pisicuțe. Unele au rămas micuțe, dar tot negre. Și-au făcut efectul și au dispărut înceață. Au rămas câteva zile în picioare pisicile de la SRI și SIE. Și fiindcă au rămas pe loc, s-au încordat puțin, s-au zburlit și au crescut. Până la dimensiuni înfricoșătoare. Cum adică să-l cheme Ciolacu pe Hellvig în fața Comisiei de control SRI? Doamne ferește! Dacă parlamentarii îi vor pune cine știe ce întrebări care să-l deranjeze pe șeful celui mai mare serviciu secret din România? Nu ar fi deloc exclus ca acesta să se fi zburlit puțin. Iar dintre toate pisicile negre de pe pământ, poate cu excepția DNA, Ciolacu se teme cel mai mult de pisica SRI. Care uneori se comportă ca un ditamai motanul în călduri. Dar și pisica SIE ar putea fi tot un motan. În ochii lui Ciolacu. Și, din nou, făcându-și cu limba semnul crucii pe cerul gurii, Ciolacu ocolește dintr-un foc două pisici. Pentru a nu le înfuria cumva. Și, iată, nu-i mai cheamă în Parlament pe șefii serviciilor. Îi roagă umil să prezinte un fel de raport scris. În care să scrie ce vor. Fără să fie deranjați de vreo întrebare poate mai puțin oportună.

Pisica de la Cotroceni e tot neagră. Și are în ochii lui Ciolacu dimensiunile unui tigru. Așa că, presupun, nici președintele Klaus Iohannis nu mai are rost să fie invitat la Parlament. Atât a cotit-o Marcel Ciolacu, încât s-a transformat într-un derviș rotitor.

Și cine se învârte prea mult, totuși la un moment dat amețește. Și când îl ia amețeala, Ciolacu uită cu desăvârșire că este nu numai liderul celui mai mare partid, nu numai liderul opoziției, ci și liderul unei majorități pe care respectiva opoziție o are în Parlament. Și, dacă uită asta, uită și să dea jos Guvernul. Ca să vezi ce fac pisicile negre din om!

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

mai 9th, 2020 at 13:28
adria nicol spune:

La Congresul PSD unde Viorica Dàncilà a fost investità candidatà la functia prezidenytialà a tàrii , deputatul PSD SILVIU PLOIESTEANU A OBTINT PESTE 7OO DE VOTURI CLASÄNDU-SE PE LOCUL AL DOILE .
Domnul CIOLACU a obtinut ? DAC0 MEMORIA NU MÄ ÎNSEALÄ un numàr de voturi derizoriu !
CUM SE FACE CÄ DOMNUL CIOLACU A AJUNS PRESEDINTE INTERIMAR AL PSD ?
CINE L6A TRIMIS ACASÄ LA dOAMNA DÄNCILÄ SÄ TRATEZE RETRAGEREA EI DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PSD ? DE UNDE VINE ACEST DOMN ?