PSD pierde și câștigă fără luptă   iulie 28th, 2020

Este rușinos pentru un partid politic să piardă puterea fără luptă. PSD a comis-o de două ori. O dată după ce Ponta a demisionat, iar a doua oară prin aruncarea în aer a premierului Viorica Dăncilă. Și este la fel de rușinos, absolut degradant, ca un partid politic să vină la putere fără luptă. PSD se pregătește să preia Palatul Victoria, în condițiile în care nu se bate pentru acest obectiv.

Care este motivul real care împiedică Partidul Social Democrat să introducă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului liberal? Motive de ordin moral, dacă moralitatea mai are ce căuta în politica românească, nu există. PNL la guvernare sau cel puțin sub această guvernare Orban 2 și jumătate s-a dovedit a fi catastrofal. Ineficient și pus pe rele. Pe cele mai rele practici. Absolut nociv pentru națiunea română. De aceea există toate motivele ca PSD să dărâme acest Guvern. Numai PSD poate lua inițiativa, desigur în acord cu alte partide parlamentare, mai mici. Dar de ce nu o face?

Sub Marcel Ciolacu, care în mod cert se află într-o relație de blat politic cu Klaus Iohannis, poate și cu Ludovic Orban, PSD bate pasul pe loc. Mimând un pas de defilare. Anunță frecvent că este decis să dea Guvernul jos. Dacă Guvernul nu respectă legea. Dacă Guvernul nu mărește punctul de pensie cu 40%. Dacă Guvernul nu dublează alocațiile de stat pentru copii. Dacă Guvernul nu se îngrijește cum trebuie de starea de sănătate a populației. Și așa mai departe. PSD emite în eter fel de fel de condiții de tip ultimativ. Iar zilele trecute a anunțat că îl cheamă pe Ludovic Orban în Parlament, pentru a-l scutura zdravăn pe tema pandemiei. PSD se încălzește până la incandescență fără rost.

Am studiat pe toate fețele Constituția României. În Legea Fundamentală scrie negru pe alb că sesiunile extraordinare ale Parlamentului au același regim juridic cu sesiunile ordinare. Prin urmare, o moțiune de cenzură poate fi introdusă într-o sesiune extraordinară, situație în care se găsește Parlamentul în prezent. Niciun articol din Constituție nu interzice acest lucru. Invocarea imposibilității constituționale de a introduce o moțiune de cenzură este un pretext care nu stă în picioare. Totuși, fruntași ai partidului, începând chiar cu Marcel Ciolacu, sugerează sau vorbesc explicit despre acest fals impediment. Și de aceea ne tot vorbesc de luna septembrie. Cum că abia în septembrie ar fi momentul unei moțiuni de cenzură.

Am arătat mai sus că există două condiționări de tip ultimativ. Și care sunt invocate de PSD atunci când vine vorba despre moțiunea de cenzură. Prima se referă la punctul de pensie. De ce trebuie să mai aștepte PSD data de 1 septembrie, pentru a afla ceea ce știe deja într-un mod cât se poate de oficial? Și anume că PNL, aflat la guvernare, nu va majora punctul de pensie cu 40%. Întreaga conducere a partidului și toți membrii Guvernului s-au pronunțat deja în acest sens. Punctul de pensie va fi mărit doar cu 10%. Sau cel mult cu 15%. În niciun caz cu 40%. Și atunci ce mai așteaptă PSD?

A doua condiție ultimativă vizează alocațiile de stat pentru copii. Nu numai legea este fermă în acest sens, ci și Curtea Constituțională. Alocațiile trebuie dublate. Dar guvernanții s-au pronunțat deja. Ele nu vor fi dublate. Vor crește cu 10%. Vor acoperi astfel doar inflația. Și atunci ce mai așteaptă PSD? De ce nu pune pe masă moțiunea de cenzură?

O altă condiție ultimativă se referă la ineficiența măsurilor pe care le ia Guvernul în direcția combaterii pandemiei. Această ineficiență este de acum dovedită. Statistic. După Luxemburg, suntem primul stat al Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de contaminați zilnic raportat la milionul de locuitori. Ținând cont că Luxemburg este de fapt un orășel, avem dovada clară că Guvernul nostru este cel mai ineficient Guvern din Europa. Cel puțin în combatarea pandemiei. Și atunci la ce bun îl mai cheamă PSD pe Ludovic Orban în Parlament? Ce ar putea să afle altceva de la el decât ceea ce deja se știe?

PSD, într-un mod absolut rușinos, se pregătește să ia puterea fără luptă. Fie prin abandon, fie în urma unor alegeri în care populația va vota acest partid cu lehamite, numai și numai pentru a scăpa de PNL. O putere politică obținută fără luptă nu valorează nici cât o ceapă degerată. Va fi labilă și efemeră. În niciun caz performantă. Iar afirmația de mai sus stă sută la sută în picioare. Cu sau fără blaturile lui Ciolacu cu statul subteran și cu Klaus Iohannis.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

iulie 28th, 2020 at 11:31
adria nicol spune:

1

Socialistii sunt în minoritate în Uniuna Europeanà ! Liberali care duc lumea în pràpastie sunt fanatizati de Utopii POPPERISTE ! Soros este doar un lamentabil executant ! Ciolacu are mandat de la Binom:
te faci cà , dar nu misti în front ! Pe zi ce trece se adevereste cà
Europa navigheazà legatà la ochi ! De neclintit este doar Càlin Popescu Tàriceanu !

iulie 28th, 2020 at 11:37
adria nicol spune:

2

Nimeni nu a reusit sà-l dàrîme ! Nici Binomul . Nimeni ! Vine cînd vrea la Guvernare si la sefia Senatului , pleacà atunci cîn vrea sau i se sugereazà !Lui Bàsescu i-a rezistat Binomul si Melescanu ! Tàriceanuaruncà în aer Guvernul Dàncilà stiind cà pierde Sefia Senatului si cà vine PNL la guvernare !

iulie 28th, 2020 at 11:45
adria nicol spune:

2

Nu Iohannis a ràsturnat Guvernul ci TÄRICEANU ! Sà renunti la postul numàru 2 , dupà Iohannis , pentru a ajunge unul din parlamentari ,este o miscare gândità la alt nivel ! Iohannis nu are acces la acest nivel ! Orbanii si Cîtii sunt recuzità !
Singurul reprezentant autentic al Parlamentarelor a fost LIVIU DRAGNEA !El este singurul care a avut curajul sà fie român înainte de a fi european

iulie 28th, 2020 at 11:53
adria nicol spune:

3

Cazul lui Liviu Dragnea nu este singular ! A mai existat o personalitate politicà românà care a spus CÄ MAI ÎNTÎI ESTE ROMÄN SI NUMAI DUPÄ ACEEA COMUNIST : LUCRETIIU PÄTRÄSSCANU ! CIUDATÄ ASEMÄNARE ; COINCIDENTÄ ! Ca un blestem! De douà mii de ani vecinii mai apropiati sau mai îndepàrtati nu vor sà fim români !

iulie 28th, 2020 at 12:02
adria nicol spune:

4

Se pare cà dupà douà mii de ani rezistnta psihologicà a poporului român a diminuat. Cinci milioane de români care pleacà în lume fàrà un moti ultimativ este un fenomen necunoscut în Istoria Umanitàtii !
CINCI MILIOANE! LIVIU DRAGNE A FOST SCOS DIN CIRCULATIE PENTRU CA
VROIA SÄ STOPEZE ACEAST FENOMEN PROVOCAT ! NU n nu este vorba de o conspiratie mondialà ! Este vorba de un fenomen provocat de doctrine mondialistà ! Adicà de o rempàrtire a bogàtiei planetare !

iulie 28th, 2020 at 12:09
adria nicol spune:

5

Umanitatea trece prin aceastà fazà : concentrarea bogàtiilor în mâinile proprietarilor de Multinationale !Aceastà Enormitate Socialà este construità pas cu pas de câteva decenii ! Singurul ADVERSAR REDUTABIL ESTE CRESTINISMUL ! Adicà , MODELUL DE CIVILIZATIE CARE A DAT DREPTURILe OMULUI !Se face totul pentru distrugerea acestui model. !
(dintr-un eseu)