Dragnea, o crimă cu premeditare   septembrie 9th, 2020

Despre executarea politico-penală a lui Liviu Dragnea s-a scris. Și s-a răs-scris. În schimb, despre execuția sa fizică nu se prea știe. Zilele trecute l-a vizitat în penitenciar, după ce a făcut insistente diligențe în acest sens, Codrin Ștefănescu. Ceea ce relatează acesta pe pagina sa de Facebook este înfiorător. În penitenciar, Liviu Dragnea este executat cu sânge rece.

Pe scurt, el este primul caz de deținut din România care a fost pedepsit în afara oricăror norme legale, pentru faptul că și-a permis să-i acorde un interviu jurnalistei Anca Alexandrescu. Un interviu pe care am avut ocazia să-l comentez în două emisiuni de televiziune. Sincer să fiu, mă așteptasem ca, după atât de multă tăcere, Liviu Dragnea să facă dezvăluiri cutremurătoare. Aceste dezvăluiri au lipsit. Au fost pur și simplu relatări ale unui important om politic, confruntat în prezent cu o situație limită. Și totuși, pentru îndrăzneala de a fi spus lucruri cumpătate, pentru prima dată în istoria recentă unui deținut i se refuză dreptul de munci. Un drept vital pentru orice om încarcerat. Pentru că munca reprezintă singurul mod în care el poate socializa. Și este o formă de activitate care-l ține pe om în puteri. În același timp, munca îi oferă posibilitatea oricărui deținut de a-și reduce pedeapsa. Ei bine, Liviu Dragnea nu mai are dreptul să muncească de luni de zile, pentru că a îndrăznit să vorbească. Și asta nu este este încă totul. Liviu Dragnea nu mai are de atunci dreptul de a primi vizite și pachete. Toate solicitările venite din partea numeroșilor jurnaliști de a se întâlni cu el, pentru a-i lua declarații sau pentru a face interviuri, sunt refuzate. Iar lucrurile nu se opresc aici, ci merg mai departe. Fostul om politic acuză dureri atroce, generate de o afecțiune gravă a coloanei vertebrale. Trebuie să se opereze de urgență. Nu i se acordă nici măcar acest drept elementar.

Aici voi deschide o scurtă paranteză. În urmă cu nici un an, când lui Sorin Ovidiu Vîntu i se refuza dreptul la o operație, care avea un grad ridicat de urgență, am scris și am protestat, atrăgând atenția Direcției Generale a Penitenciarelor și Ministerului Justiției asupra faptului că i se punea cu cinism viața în pericol. Cu atât mai mult cu cât a fost reținut în penitenciar practic cu un an mai mult decât fusese condamnat. În cele din urmă, a fost pus în libertate. Iar de curând a făcut septicemie. În urma rănilor netratate de la picior. A fost pe moarte. În comă. La limită, medicii l-au salvat. Dar, atenție, viața lui a fost pusă într-un grav pericol de către sistemul penitenciar.

Se întâmplă ceva asemănător, dar după opinia mea și mai grav cu Liviu Dragnea. Un personaj în raport cu care nu am fost niciodată apropiat. Chiar dimpotrivă, s-ar putea spune. Dar nu pot rămâne insensibil la semnalul de alarmă tras zilele trecute de Codrin Ștefănescu. Oricum, nu voi fi la fel de insensibil cum sunt cei mai mulți dintre foștii săi colegi de partid, care nu cu multă vreme în urmă îi ciuguleau din palmă. Cărora nici  nu le pasă ce se întâmplă cu Liviu Dragnea.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

septembrie 12th, 2020 at 12:05
adria nicol spune:

1
În anul 1975 , la restaurantul „Craiman” de pe Calea Victoriei (în zona Academiei) , eram cu Fànus Neagu , din întîmplare , la o cfea.
Restaurantul aproape gol !. La o masà patru bàrbati ! Fànus Neagu trece pe lîngà ei . O voce îl apostrofeazà . „Ce ai , bà , cu Dinamo , de ce îi înjuri ?” Faus Neagu întelege cà sunt chelii , trece mai departe . La întoarcere , vocea se ridcà în picioare si îl împinge pe cronicarul de fotbal Fànus !

septembrie 12th, 2020 at 12:15
adria nicol spune:

2

Fànus Neagu încercà sà-l îndepàrteze ! Intervine chelnerul ! îl ia deoparte . Fànus Neagu iese furiois . Se întoarce dupà cîteva minute !”Plecàm zice el bâlbâindu-se de furie ! Afara îmi spune : iam telefonat lui Andrei ( Stefan Andrei , secretar al CC al PCR , unul din primii zece mai puternici ai tàrii) I-m sps ce se întimplà ,unul cre zice cà este Seful Penitenciarilor si e beat si sare la bàtaie. Stii ce mi-a ràspuns Andrei ? Cà trimite o masinà sà-l ia si sà nu cumva sà ràspundà la agresiunea individului !

septembrie 12th, 2020 at 12:22
adria nicol spune:

Unul din zece persoane cela mai puternice ale tàrii , la acea vreme,
fàcea slus în fata SefuluiPenitenciarelor ! Acesti sefi sunt inatacabili ! Priviti limbajul folosit de uul din sefii lor de sindicat la dresa unui fost ministru al justitiei !
Îl calcà în picioare .Un analfabet fuctional insultà un ministru al
Justitiei , profesor universitar , savant de renume international

septembrie 12th, 2020 at 12:29
adria nicol spune:

4

Liviu DRAGNEA este victima acesui sistem care a mostenit si Penitenciarele si tratamentul uneori inchizitorial ! Si pe Lucretiu PÄTRÄSCANU l-au abandonat toti . Seful Penitenciarului unde a fpst executat Pàtràscanu , precum si Stàpânul Penitenciarelor nu au fost dranjati pentru aceastà crimà abominabilà !

septembrie 12th, 2020 at 12:33
adria nicol spune:

5

Este clar cà Sistemul nu vede , n-aude ! Dar Avocatul Poporului ?
Si Avocatul Poporului face parte din Sistem ?
(fragmente dintrun eseu)