Petrov, ca musca în lapte   septembrie 24th, 2020

Petrov, alias Traian Băsescu a intrat așadar în luptă. Așa cum a amenințat în prealabil. Iar acum se află la final. Și continuă să afirme că are șanse reale de a câștiga un mandat de primar general. Minte de îngheață apele. Cu bună știință. Pentru că știe că, din capul locului, nu s-a agajat decât într-o simplă pantomimă. În acest război electoral, a intrat ca musca în lapte. Iar acum se zbate să iasă. Dând din aripioare.

E clar. Petrov îl aleargă pe Băsescu. Îi calcă pe urmbră. Mai are puțin și îi calcă pe cap. Iar Băsescu fuge în zig-zag. Într-o încercare disperată de a scăpa de Petrov. Dar cum să-ți faci pierdut numele conspirativ? Numele pe care l-ai utilizat pentru a-ți turna colegii? Și pentru a le distruge acestora cariera? Cu unicul scop de a-ți arăta atașamentul față de Securitatea comunistă. Care te-a racolat. Pentru a face poliție politică. Și care urma să te promoveze. Atât de serios, încât ai devenit tu însuți parte a sistemului. Oricât de repede ar alerga Băsescu și oricâte fente ar face, tot nu scapă de Petrov.

Există cineva întreg la cap în țara asta, care să-l fi luat în serios pe Traian Băsescu, atunci când acesta a anunțat că este decis să se transfere din Parlamentul European, unde are un mandat de patru ani, la Primăria Generală a Capitalei? Eu cred că nu. Eu cred că toată lumea a înțeles că Traian Băsescu face din nou ceea ce a făcut toată viața. Amenință și șantajeză. Furios că nu l-au vrut USR și nici PNL ca partener în alegerile locale, Petrov, alias Băsescu și-a propus să le arate celor două partide pisica. Numai că nimeni nu s-a speriat. Doar PSD a jubilat. Era din capul locului clar că Petrov nu constituie o amenințare reală pentru poziția de primar general. Dar că, în schimb, oricâte voturi ar aduna, cele mai multe dintre acestea urmau să fie strânse din frontul electoral anti-PSD. O pierdere deci mai mare sau mai mică pentru Nicușor Dan. Și, cine știe, șantajul poate continua. Dacă Petrov strânge destul de multe voturi, poate negocia pentru partidul său și pentru el însuși o poziție mai  bună în Consiliul General. Șantajul și etajul. Și poate își învață partenerii minte astfel încât, la alegerile parlamentare, să nu-l mai excomunice.

Au mai rămas doar câteva zile până la alegeri. Petrov vorbește de un rezultat astronomic în ceea ce-l privește. De 18%. Eu unul am spus din capul locului că va avea un rezultat de o singură cifră. Ceva mai mare decât scorul partidului în București. Și totuși un scor umilitor. Pentru cel care  a fost cum a fost de două ori președinte al României. Și o dată primar general al Capitalei. Nu va fi scorul lui Traian Băsescu. Va fi scorul lui Petrov. Care îl mai aleargă până la o sentință definitivă a Înaltei Curți. După care îi pune definitiv cruce. Iar musca picată în lapte se va îneca.

Sursa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii