Mai mult AUR decât tinichea   decembrie 10th, 2020

Este în afara oricărui dubiu că subiectul AUR este cât se poate de relevant. Că despre AUR se va vorbi mult și bine în acest nou ciclu electoral. Că sunt posibile fel de fel de surprize. În sens negativ sau în sens pozitiv. Dar răspunsul la întrebarea din titlu va rămâne cu certitudine esențial. AUR sau tinichea?

Sunt mulți cei care fac o analogie între PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu și AUR, partidul fondat de George Simion. Și, până la un punct, aceștia nu greșesc. Sunt formațiuni ieșite din spuma mării. Care până la succesul lor se spune că au trecut pe sub radar. Prea puțin observate. Prea puțin supravegeate. Două partide alcătuite din populații pestrițe. Oameni din toate categoriile socio-profesionale. Unii onorabili, alții mai puțin onorabili și, în fine, unii de-a dreptul infractori. E adevărat, acest fenomen poate fi regăsit până la urmă în orice formațiune politică. Numai că la PP-DD și AUR această tendință e mai pronunțată. Caracteristica esențială comună, atât la PP-DD cât și la AUR, este că fiecare, în felul său, a răspuns unei necesități. A umplut practic un pronunțat vid electoral. Ambele formațiuni sunt justițiare. Ambele răspund nevoii firești a unei părți semnificative din populație de a susține idealuri de tip național. Și într-un caz și în celălalt avem de-a face cu rezultatul unui vot negativ. Un efect de lehamite pe care-l resimte populația față de clasa politică. Și, ca atare, o nevoie de schimbare. Dar ce le deosebește și ce le poate deosebi în viitor?

Pentru început, într-o măsură mai mare decât în cazul PP-DD, în partidul numit AUR sunt identificați un număr alarmant de mare de rezerviști ai unor servicii secrete. Dar nu sunt mai numeroși decât au fost în partidul lui Dan Diaconescu. Atâta doar că opinia publică e mai atentă. Și, la fel, numărul de infractori identificați în AUR este alarmant de crescut. E tot o aparență. Am convingerea că, atunci când un partid se formează în mare viteză și crește spectaculos dintr-o necesitate obiectivă, la fel cum s-a întâmplat în 1990 cu FSN, se infiltreză, urmărindu-și diferite obiective personale, și un număr mai mare de persoane neavenite. Pe care alte partide au avut timpul necesar să le filtreze și să le ejecteze. Din acest punct de vedere, ponderea nu părea fi cu adevărat alarmantă în formațiunea condusă de George Simion. În fine, acum avem certitudinea că absolut toate partidele au fost de-a lungul timpului infiltrate cu lucrători activi ai serviciilor secrete. Începând chiar cu PNȚCD. De ce nu s-ar întâmpla același lucru și acum? Pentru ca ponderea de AUR să fie mai mare decât ponderea de tinichea, este necesar un singur lucru. Ca oamenii de bună credință din AUR, adevărații naționaliști, în sensul bun al cuvântului și adevărații suveraniști să dobândească o masă critică suficent de mare, pentru a deveni dominanta formațiunii politice.

Dacă așa vor sta lucrurile, atunci nu va exista pericolul, în ciuda unor antecedente, ca AUR să alunece către extremism sau către anti-europenism și nici nu va putea fi transformat într-o dronă politică manipulată de statul subteran. Deși pare rudimentar, George Simion, așa cum l-am putut intui din dezbaterile televizate și cu precizarea că nu-l cunosc personal, are o anumită demnitate, o anumită verticalitate și se comportă ca un om curajos și de bună credință. Pentru moment, cred că avem de-a face mai mult cu AUR și mai puțin cu tinichea.

Pentru orice partid născut din spuma mării și cu o creștere spectaculoasă în campania electorală, destructurarea este un pericol major. Ca și în cazul PP-DD, destructurarea se poate produce mai cu seamă în Parlament, atunci când deputații și senatorii sunt luați și transferați la bucată către alte partide. O greșeală majoră a lui Dan Diaconescu a fost că, luat de valul orgoliului și animat de o dușmănie personală față de Victor Ponta, l-a contracandidat pe acesta la Gorj și, așa cum toată lumea a prevăzut, a fost învins. Și a rămas în afara Parlamentului. Un lider al unui asemenea partid aflat în afara Parlamentului, poate fi cu ușurință trădat și mâncat de viu de proprii jucători. Ar fi bine ca în cazul lui George Simion lucrurile să stea altfel. Ar fi bine ca AUR să nu se destructureze ci, dimpotrivă, să se consolideze. De ce afirm asta? Și, în definitiv, ar fi bine pentru cine? Ar fi bine pentru echilibrul politic care și așa este destul de fragil. Existența AUR permite PSD-ului  să supraviețuiască politic chiar și în condițiile în care, în mod lamentabil, încercând să se conformeze mișcării politically correct, a renunțat să se mai lupte cu statul subteran, cu instituțiile care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului și cu întreaga mișcare declanșată din interiorul Uniunii Europene, prin care statelor mai slabe li se amputează, rând pe rând, atribute esențiale ale suveranității. PSD transpiră pentru a deveni un partid frecventabil la nivel european. Iar AUR nu este legat de asemenea constrângeri. Poate umple în Parlament și în viața politică acest vid creat prin abandonul PSD. După, ce în prealabil, și PNL a renunțat la aceste valori, care l-au consacrat drept partid istoric.

Suraa: Corectnews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

12 comentarii

decembrie 10th, 2020 at 12:34
adria nicol spune:

1

Singurul Partid istoric în sensul temporal deci dar si etic a fost Partidul National Tàrànesc Democrat Român ?. Iesit dintr-o necesitate autohtonà !. Celelalte Partide sunt formatiuni sincrone cu tendintele europene si sub influenta sau controlul acestora ! Singurul Sef de stat Român care a ràspuns necesitàtilor sociale românesti a fost ALEXANDRU ION CUZA . Care a fost debarcat la Miezul Noptii de o echipà încare LIBERALII erau PIESA PRINCIPALÄ .

decembrie 10th, 2020 at 12:46
adria nicol spune:

2

Dinastia Regala instalatà, de import Carol I intrînd în tarà clandestin , nu a avut importanta care i se dà , mai ales acum .
Dinastia s-a îmbogàtit în ritm frenetic din slugàrnicie fanariotà a boierilor si procentele acordate de cei care investeau . Independenta României la 1877 este obtinutà circumstantial . Ceea ce nu impieteazàasupra eroismului Armatei Române . Marea Unire este tot un eveniment circumsta,ntial. Càzuszrà Douà Imperii si s-a fàcut o reîmpàrtire teritorialà europeanà.

decembrie 10th, 2020 at 13:34
adria nicol spune:

3

Sincronizara cu tendintele europene a fost opera unui spirit enciclopedic nutrit biologic , geografic si spiritual între delimitàrile ancestrale ale acestui teritoriu , spirit enciclopedic si Om de Stat pe nume SPIRU HARET . ïntebat de unde vine (în sens genealogic) marele matematician Dan Barbilian a ràspuns ; din SPIRU HARET SI DAVID EMMANUEL .

decembrie 10th, 2020 at 13:49
adria nicol spune:

4

Lui Spiru Haret i se datoreazà învàtàmântul primar obligatoriu si gratuit , gratie càruia România a reusit saltul în modernitate ! Un popor care stie sà scrie , citeascà si socoteascà suna ca o premierà mondialà ! Dar , sà nu fim nationalisti ! Mai ales fereascà-ne protocronismul . E acceptat sà mai spui , àsta a fost itlian, spaniol sau englez ; dar dacà spui român esti taxat de nationalist extremist ! Ti-a ràmas dreptul sà spui : cutàricà este un lider liberal . Primesti aplauze !

decembrie 10th, 2020 at 13:57
adria nicol spune:

5

Pânà în prima decadà a secolului 2O , în fiecare comunà si oras din România sa construit O SCOALÄ PRIMARÄ. Celebra Generatie de càrturari si artisti pictori si sculptori si scriitori si compozitori si arhitecti si medici dintre cele Douà Ràasboaie Mondiale a fost scolità înabecedar si tabla înmultirii în Scolile Primare Haret .

decembrie 10th, 2020 at 14:05
adria nicol spune:

6

Matematicianul DAVID EMMANUEL , contemporan cu Spiru Haret, a introdus în pInvàtàmîntul Superior Românesc Matematicile Moderne !
El a pus bazele stiintifice ale unui riguros program universitar ,
este întemeetorul Scolii de Matematicà Modernà rom^neascà , acum cunoscutà peste toate Oceanele !

decembrie 10th, 2020 at 14:13
adria nicol spune:

7

Deci , mai modesti cu modernitatea venità odatà cu Dinastia !
Revenind dupà acest necesar ocol , revenind la subiectul zilei , impostura formatiei USB ? DEVENIT0 APOI UNIUNEA SALVATI ROMÄ?IA a trecut ca o gàluscà ! În plinà Uniune Europeanà , o tarà trebuie salvatà ,salvatà de la ce ? Pompatà conjuctural , formtia se înfinge
în peisajul politic sub aplauzele sustinute ale galeriei stipendiate.

decembrie 10th, 2020 at 14:30
adria nicol spune:

8

În România s-a brevetat zilele trecute o descoperirea epocalà : 3O este mai mic decît 26 ! S-a pus bazele unei matematici a imposturii , a grotescului!Cu astfel de manipulàri se ajunge direct cu oistea-n gard!
Deci , NU PSD care s-a clasat pe locul 1 în preferintele ecectoratului a câstigat alegerile , ci PNL care s-a clasat pe locul 2 ! Anuntul a fost fàcut oficial de càtre liderii PNL , de càtre Liderul Sef al PNL.

decembrie 10th, 2020 at 14:45
adria nicol spune:

9

Deci , o afirmatie ilogicà ! O afirmatie halucinantà ! S-a creat o Suità a afirmatiilor ilogice cu statut de directivà : 26 mai mre ca 3O , dobânzi negative , te culci sànàtos su te scoli mort !
AUR este o formatie politicà gestatà în nemultumirile unei pàrti a
populatiei !
A întocmit o Institutie oficialà lista a persoanelor neavenite în acest partid ? S-a publicat o listà a infractorilor din acest partid ? ?

decembrie 10th, 2020 at 20:37
adria nicol spune:

1O

Si spectacolul împàrtirii sarmalelor !

Sarmale umplute cu orgolii si arogantà !

( fragmente dintr-un esseu)

decembrie 12th, 2020 at 21:07
Gogu spune:

Marea Resetare: Fără proprietate, fără intimitate, fără bani… Cum va arăta Iadul pe pământ
Autor: Adrian Pătrușcă12 decembrie 2020, 19:10. evz

decembrie 13th, 2020 at 15:20
Gogu spune:

Covid-12, produs de Shi Zengli (Wuhan) din combinarea Virusului Liliacului Potcoava din pesterile din Yunan (dar care nu „ataca” in prima faza omul) cu 4 segmente HIV (de-abia acum „ataca omul; experimentul, facut intr-o mina de Cupru din vestul Chinei, unde 3 mineri au murit iar altii au fost in faza grava), deci acest produs a fost brevetat Si de Franta si SUA in 2015 (inainte de Trump !). Cele 2 componente amintite ale Virusului nou, chiar in acelasi organism, Nu ataca acelasi Tip de celule, deci Niciodata nu se pot intalni. Decat in laborator. Finantarea Lantului mondial de 4 Laboratoare, din care al 4-lea e Wuhan, este Societatea Pirbright (in colaborare si cu Armata Britanica), iar prima finantare pentru arme biologice este de acum 140 de ani (Rotschild). Din „Pirbright”, acum mai fac parte, pe diverse compartimente, B.Gates, G.Soros si altii.