A fost dinamitat institutul lui Iliescu   februarie 16th, 2021

După 30 de ani, coaliția aflată la putere a pus capăt existenței unui institut extrem de controversat. Institutul Revoluției Române. PSD a protestat vehement. Cum să desființezi un organism care contribuia la aflarea unui adevăr istoric atât de important? Ei bine, iată că s-a putut.

Lucian Romașcanu s-a făcut din nou purtător de cuvânt, exprimându-și în numele socialiștilor indignarea. Acest institut, ne-a comunicat domnia sa, avea rostul lui, pentru că mai sunt încă lucruri neștiute despre revoluția română. Ne-a spus astfel de la obraz că domnul Ion Iliescu, aflat în fruntea specialiștilor de primă mână, care cercetează de 30 de ani, ca să îl parafrazez chiar pe domnia sa, „meandrele concretului”, ar trebui lăsat să-și continue opera. Și să ne spună eventual ceea ce istoricii au descoperit de mult. Și anume cum a fost dată lovitura de stat din decembrie 1989. Cu sprijin sovietic. Cu trupele de diversiune Spețnaz ale armatei Moscovei și GRU, care s-au infiltrat în România și au luat în cătarea lunetei marile orașe. Și cum i-au deschis culoar lui Ion Iliescu, pentru a se pune în locul lui Nicolae Ceaușescu, asasinat în ziua de Crăciun, după un simulacru de proces. Și cum, la rândul său, Ion Iliescu i-a adus în fruntea statului, începând cu Armata Română și cu Guvernul, fix pe agenții dovediți ai Moscovei documentați de diviziunea anti-KGB a Securității. Și puși pe liber de Ceaușescu, care nu a avut curajul să-i trimită pe oamenii Moscovei în fața unui pluton de execuție.

Ce nenorocire! Institutul Revoluției Române a fost desființat, Ion Iliescu a rămas fără slujbă mai sărac și mai cinstit decât oricând. Slavă Domnului! Bine că s-a terminat! Și, dacă mai sunt încă „lucruri neștiute”, să facă bine domnul Romașcanu să le cerceteze pe bază de voluntariat.

 

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii