Uluitoarea inginerie Vlad Voiculescu   februarie 23rd, 2021

Vlad Voiculescu nu se lasă. A pus ochii pe o colosală afacere imobiliară și merge înainte. Indiferent de consecințe. Am dezvăluit ce pusese la cale în primul mandat cu 130 de unități spitalicești din România. În al doilea mandat la Ministerul Sănătății, continuă în ritm susținut ceea ce nu a mai putut finaliza, întrucât Guvernul Cioloș, din care făcuse parte, a căzut. Astăzi prezint ultima noutate. Planul de acaparare al Institutului Ana Aslan.

Ceea ce părea incredibil a fost confirmat de ministrul Florian Bodog. Când acesta și-a preluat mandatul la portofoliul Sănătății, a găsit pe birou lista cu cele 100 de unități spitalicești din țară pe care Vlad Voiculescu intenționa să le dezafecteze. Figurase pe această listă la poziția 50 Institutul de Geriatrie Ana Aslan. În ultimele zile, încercând să precipite lucrurile, Vlad Voiculescu mutase Institulul Ana Aslan pe poziția a doua. Urma să se întâmple ceea ce proiectase Voiculescu în cazul tuturor celorlalte unități spitalicești. Sub pretextul că devenise impropriu, că nu se mai califica pentru practicarea unei medicine moderne, institutul urma să fie închis. În locul său, utilizând suprafața de 33 de hectare, parțial împădurită, și potențialul termal, Vlad Voiculescu proiectase altceva. O nouă unitate spitalicească, ca să nu bată prea tare la ochi și, în spatele acestui paravan, o extindere de tip imobiliar. Un hotel, vezi Doamne, pentru rudele pacienților și alte construcții de același fel. Repet: dezvăluirea mea părea atât de fantezistă în urmă cu trei ani, încât sunt puțini cei care au luat-o cu adevărat în serios. Apoi domnul Bodog a confirmat.

Astăzi însă dispun de o probă zdrobitoare. Și mă refer de această dată strict la Institutul de Geriatrie Ana Aslan. Ce credeți că a făcut domnul Voiculescu într-una dintre ultimele zile ale lunii decembrie anul trecut? Nici nu a fost reinstalat bine la portofoliul Ministerului Sănătății, că acesta a și dat o fugă la Otopeni pentru a-și vizita obiectivul. A dat o tură prin institut, inclusiv prin subsolurile acestuia. Oare de ce?

Aflăm, culmea, chiar din programul politic USR. Unde, ce să vezi? La capitolul Sănătate, există un subcapitol, numărul 23, intitulat „Lider european în îngrijirea vârstnicilor”. Aici este stabilită ținta „revigorării Institutului Ana Aslan și creării unei rețele naționale la standarde europene pentru asistența medicală geriatrică, cercetare și derontologie socială, îngrijire geriatrică și paliativă”. Uniunea Salvați România, sub bagheta lui Vlad Voiculescu, își propune „dezvoltarea brandului fanion și a metodei Ana Aslan ca ancoră a turismului medical de îngrijire”. Acest obiectiv va fi atins printr-o „investiție în transformarea Institutului Ana Aslan într-un pol de excelență în terapie și inovare; reabilitarea complexului din Otopeni”. Cum va fi montată această afacere, pentru ca obiectivul să fie atins? Prin „refacerea Institutului Ana Aslan, care presupune reabilitarea corpurilor vechi și construirea unui corp de clădire nou, după modelul celui actual, refacerea bazinelor, a caselor din complex, etc. În prezent capacitatea este de 2000 de cure de tratament pe an, iar în urma investiției s-ar putea ajunge la peste 10.000, fiind cel mai mare complex similar din Europa Centrală și de Est”. Investiția se va face în rețeaua TBRCM, deținută de Casa Națională de Pensii, care cuprinde hoteluri în 13 stațiuni balneo și transformarea în centre regionale Ana Aslan.

Mulți dintre cititori își pot pune în mod firesc întrebarea ce este în rău în asta? Unde greșește Vlad Voiculescu? În ce constă planul său diabolic? Aflăm dacă mergem pe urma banilor. Asemenea obiective, tot conform documentului oficial postat pe site-ul USR, sunt finanțate prin – atenție mare – „co-investestiție în proiecte private în domeniu – industrie farma-cosmetică, clinici de îngrijire, turism balnear, etc”. Tot nu se vede foarte clar unde este tâlhăria. Atunci să facem pasul următor. Să mergem mai departe. Lucrând tot cu materialul clientului. „Măsurile propuse în acest angajament se pot finanța ca un pachet unitar prin fonduri europene, din cadrul Mecanismulu pentru Redresare și Reziliență”. Și vine bomba: „Buget preconizat: 500 de milioane de euro”.

Diavolul lucrează prin detalii. Tot acest proiect imaginat de Vlad Voiculescu și inclus în programul politic USR va primi un nume ușor diferit de denumirea actuală a institutului Ana Aslan. Un nume nou din punct de vedere juridic. Oare de ce? Răspunsul vine de la sine. Acest institut, sub denumirea pe care o cunoaștem, consacrat în întreaga lume, va fi confiscat cu bani europeni și va primi sub aspect juridic o nouă denumire, dar care, evident, va conserva brandul Ana Aslan. Se iau 500 de miilioane de euro de la Uniunea Europeană, se amestecă cu ceva mărunțiș procurat din industria farma și din industria de cosmetică, se plămădește o societate privată, care aspiră cât ai clipi totul. Ca să nu mai vorbim de modul în care ar urma să fie realizată uriașa investiție. Cu ajutorul unor societăți private, de preferină austriece, alese cu grijă de Vlad Voiculescu și care urmează să proiecteze, să construiască și să doteze cu aparatură, în baza bugetului accesat de la Uniunea Europeană, noul Institut Ana Aslan.

M-am oprit cu mare atenție asupra acestui proiect din două motive. În primul rând, pentru că el este scris negru pe alb în programul politic USR și nimeni nu mai poate contesta adevăratul obiectiv vizat de Vlad Voiculescu. Tocmai de aceea făceam mai sus precizarea că lucrăm cu „materialul clientului”. Al doilea motiv este că acest exemplu este ilustrativ pentru întreg planul vizat de Vlad Voiculescu în ceea ce privește unitățile spitalicești din România. La fel sau în mod asemănător se va proceda în sute de alte situații. Știți care este cea mai mare nenorocire a unităților spitalicești din România? Faptul că cele mai multe sunt amplasate în perimetre ale localităților, unde valoarea terenurilor este ridicată. Și aproape fără excepție unitățile spitalicești dispun, cum este și normal, de perimetre verzi în suprafață mare. De aceea, nu întâmplător, am precizat că Institutul Ana Aslan de la Otopeni este înzestrat cu 33 de hectare de teren, o bună parte reprezentând o pădure. Aceasta este bogăția vizată de Vlad Voiculescu pretutindeni în țară. Pur și simplu terenurile i-au făcut cu ochiul. Lui și mentorilor săi. Modernizarea unităților spitalicești, care este și ea o necesitate reală, pretutindeni în țară, este utlizată de Vlad Voiculescu doar ca un simplu pretext, pentru a da în folosul său și al partenerilor săi un mega-tun imobliar. Prin inginerii de felul celei descrise mai sus. În încheiere, iată, într-o formă, foarte sintetică, în ce constă jongleria. 1). Pui ochii pe niște proprietăți ale statului. În speță cele din domeniul sănătății. 2). Atragi fonduri europene cât mai mari și câțiva așa-ziși inevestitori aleși pe sprânceană. 3). Consumi banii pe realizarea unor mari proiecte cu ajutorul unor firme „partenere”. 4). Schimbi elegant, finuț, denumirea firmei, astfel încât din pălărie îți iese practic o societate comercială. 5). Noua societate preia întreaga afacere, iar populația rămâne cu buza umflată.

Sursa: CorectNews

2 comentarii

februarie 24th, 2021 at 10:44
Gogu spune:

Vlad Voiculescu s-a ales cu o plângere penală la DNA din cauza studiilor controversate. Autor: Ada Meseșan, 22 februarie 2021. Studiile controversate ale lui Vlad Voiculescu îi aduc ministrului Sănătății un dosar penal la DNA. Nu este singur în această ipostază. Împarte dosarul cu directoarea Centrului de Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației, Gabriela Marilena Lețcai. Vlad Voiculescu s-a ales cu o plângere penală la DNA din cauza studiilor controversate. Avocatul Dan MV Chitic, în calitate de președinte al Coaliției pentru Națiune a depus astăzi o plângere penală la DNA împotriva actualului Ministru al Sănătații, Vlad Voiculescu și a directoarei din Ministerul Educației care i-a echivalat liderului PLUS ca fiind conforme, studiile efectuate de acesta la Viena. Acuzații dure la adresa lui Vlad Voiculescu și a directoarea Lețcai. Concret, Vlad Voiculescu este acuzat în plângerea penală de abuz în serviciu sub formă de participare la instigare, infracțiune de fals intelectual sub înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual sub formă continuată, uz de fals intelectual sub formă continuată și fals în declarații în formă continuată. Aceste infracțiuni sunt pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 3 ani în sus. Directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul ministerului Educației, Gabriela Marilena Lețcai este acuzată de abuz în serviciu în formă agravantă și de fals intelectual, infracțiuni care se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani. “Pentru că pasivitatea este sinonimă cu o complicitate! Și noi nu suntem complici cu criminalii și cu impostorii” se intitulează plângerea penală de pusă de liderul Coaliției pentru Națiune. Plângerea penală s-a inspirat din articolele apărute în toate mass-media. Semnatarii plângerii penale precizează că au demarat acțiunea “în urma publicării mai multor articole și informații în presa centrală în care au apărut probe și indicii temeinice pe care se fundamentează bănuiala rezonabilă că mai sus numiții au săvârșit cu intenție fapte prevăzute de legea penală pentru care solicităm începerea urmăririi penale, motiv pentru care vă solicităm ca în temeiul art. 294 Cod de procedură penală (…) să dispuneți începerea urmăririi penale a numiților Voiculescu Vlad Vasile și Lețcai Gabriela Marilena “. În document se reamintesc faptele care au fost prezentate de toate mass-media despre controversele din jurul actelor neconcludente prezentate de Vlad Voiculescu ca fiind diplomele care îi atestă studiile superioare efectuate la Viena timp de 10 ani. Acte oficializate de directoarea Comisiei de Echivalare din ministerul Educației ca fiind valabile. Consecința: Vlad Voiculescu a putut ocupa funcția de ministru al Sănătății de două ori: atât în anul 2016 cât și în prezent.
Ministrul PLUS al Sănătății este descris ca fiind un impostor
“Pentru a contracara aceste acuzații publice făptuitorul (Vlad Voiculescu n.r.) a publicat, în scurt timp după izbucnirea scandalului public, un document de atestare având sigla Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației Naționale (CNRED) și care a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul centrului Gabriela Marilena Lețcai.” “Cu această ocazie, făptuitorul Vlad Voiculescu a declarat că a obținut presupusa “diplomă” prezentată (netradusă, documentul fiind prezentat doar în limba germană!) la Vienna University of Economics and Business pe care a urmat-o la Viena timp de zece ani și doar la insistențele prietenei sale, întrucât, conform propriilor declarații, nu dădea importanță studiilor.” “Același document de atestare a fost eliberat, la rândul său, în baza aceleiași „Notificări” emise de universitatea din Viena privind absolvirea unor cursuri destinate studenților din Europa de Est, pe care făptuitorul Voiculescu a prezentat-o anterior ca fiind o diplomă de absolvire a ciclului master al universității.” Iată diploma, nu e diploma! “Jurnalistul Matei Alexandru de la publicația Criticii.ro a purtat o corespondență scrisă cu reprezentanți ai menționatei universități, acestuia fiindu-i comunicat că Notificarea prezentată public de ministru nu se referă la absolvirea unui Master ci a unor cursuri pentru studenți din Europa de Est.” “El a publicat, spre exemplificare, și o diplomă de absolvire a ciclului Master al respectivei Universități în comparație cu „Notificarea” prezentată public de făptuitor ceea ce relevă falsul grosier al actului prezentat de făptuitorul Voiculescu Vlad Vasile ca reprezentând o diplomă de master și licență.” Atestarea diplomei s-a făcut de directoarea Comisiei de Evaluare când Voiculescu a știut că va fi numit ministru
“Privind retrospectiv, observăm că, în data de 20.05.2016, Vlad Voiculescu a fost numit în funcția de ministru al sănătății în Guvernul Dacian Cioloș în urma demisiei numitului Cadariu-Achimaș Patriciu. Observăm în același timp că „atestatul” înregistrat cu numărul 85418 este datat 15.01.2016 a fost eliberat cu numai 4 luni înaintea accederii făptuitorului în funcția de ministru.” “Raportat la împrejurarea că acesta a adus la cunoștința opiniei publice un document de atestare având sigla CNRED și care a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul centrului Gabriela Marilena Lețcai, cunoscând că este fals și este eliberat prin încălcarea legii, folosindu-se de acesta în scopul dobândirii funcției publice de Ministru al Sănătății atât în anul 2016, în Guvernul Cioloș, cât și în 2020, în Guvernul Câțu, faptele întrunesc elementele constitutive ale următoarelor fapte prevăzute de legea penală: infracțiunea de abuz în serviciu sub forma de participație a instigării, faptă care se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.” se precizează în plângerea penală. Liderul PLUS a determinat-o pe directoare să comită abuzul în serviciu. “Coroborând momentul emiterii „atestatului” de către CNRED prin directorul Lețcai Gabriela Marilena cu cel al învestirii făptuitorului Voiculescu Vlad Vasile în funcția de ministru al sănătății în data de 20.05.2016, precum și reținând împrejurarea că numita Lețcai Gabriela Marilena nu avea dreptul de a emite un atestat în baza unei diplome inexistente, inexistența reieșind din însuși conținutul atestatului ce prevede că „Prezentul atestat cuprinde și ciclul de licență pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă”, se conturează indicii temeinice pe care se fundamentează suspiciunea rezonabilă că numitul Voiculescu Vlad Vasile a determinat-o, cu intenție, pe numita Lețcai Gabriela Marilena, să comită fapta prevăzută și pedepsită de art. 297 C. Pen. cu aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000.” “Aceasta s-a materializat prin aceea că făptuitoarea a emis, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, un înscris producător de consecințe juridice pe care nu avea dreptul de a-l emite, prin aceasta obținând atât pentru sine, probabil, cât mai ales pentru făptuitorul Voiculescu, foloase injuste atât de ordin patrimonial, cât și nepatrimonial.” Vlad Voiculescu și directoarea Lețcai, parteneri în comiterea de fals intelectual. “Rezoluțiunea infracțională s-a conturat și concretizat în perioada premergătoare învestirii în funcția de ministru al sănătății în Guvernul Dacian Cioloș din data de 20.05.2016. Astfel, având în vedere momentul emiterii „atestatului” – anterior cu doar 4 luni datei învestirii și dobândirii unei demnități publice de prim rang, dar și beneficiarul direct și real al consemnării neconforme adevărului, există elemente care constituie indicii temeinice ce fundamentează suspiciunea rezonabilă că numitul Voiculescu Vlad Vasile a determinat-o, cu intenție, pe numita Lețcai Gabriela Marilena, să procedeze la contrafacerea înscrisului constând în certificatul de echivalare a studiilor, studii dovedit a nu fi fost urmate și finalizate din însuși conținutul „Notificării – Bescheid” emise de Universitatea din Viena ce nu atestă finalizarea unor studii nivel licență ori masterat de către făptuitorul Voiculescu.” Cu ajutorul directoarei Lețcai, Vlad Voiculescu a ajuns ministru al Sănătății de două ori. “Cu alte cuvinte, Vlad Vasile Voiculescu și-a reprezentat încă de la momentul instigării făptuitoarei Lețcai Gabriela Marilena viitorul parcurs profesional determinat exclusiv de existența înscrisului fals și emanat prin abuz în serviciu, fapt ce conferă caracter de continuitate infracțiunii.” Plângerea penală este extrem de detaliată, semnatarii ei acuzându-l pe ministrul Vlad Voiculescu de comiterea cu premeditare a cinci fapte penale care prevăd ca pedepse închisoare cu executare de la trei la șapte ani. Iar pe directoarea Lețcai o acuză de două fapte penale comise conștient în avantajul lui Vlad Voiculescu pentru ca acesta să poată accede la funcția de ministru, infracțiuni sancționate cu închisoare cuprinsă între doi și șapte ani.

februarie 26th, 2021 at 10:59
Gica spune:

E bine sa testam si noi cele 2 medicamente din Israel, care trateaza Virusul nou in 2 zile, respectiv 6 zile: „EXO-CD 24” si Allocetra. Ceva apropiat poate fi si Monulparivir. Asta, ca momentul Bilantului de la Campania de vaccinare sa nu ne ia pe nepregatite.

Raspunde