Cameleonii fruntași   februarie 25th, 2021

Sunt cei care nu își asumă. Care vor puterea cu orice preț. Dar nu acceptă să răspundă pentru consecințe. Cu niciun preț. Se camuflează în spatele altora. Campionul absolut este președintele Klaus Iohannis. Și iată că răul său exemplul este urmat pentru moment și de doi miniștri USR. Care nici ei nu își asumă. Această duplicitate provoacă ravagii la nivelul întregii societăți.

Ieri, conform raportărilor oficiale, fuseseră vaccinate 855.097 persoane. Asta e tot. În urmă cu mai bine de zece zile, președintele Klaus Iohannis a ieșit la Cotroceni la una dintre obișnuitele lui declarații și ne-a anunțat, mândru nevoie mare, că a fost atinsă cifra de un milion de persoane vaccinate. Am mai semnalat această anomalie. Și voi reveni de câte ori va fi cazul. Și va fi cazul, până când președintele României își cere public scuze pentru că și-a dezinformat cetățenii. Ca să nu uităm și detaliul că asemenea cifre trebuie împărțite la doi. Adică primul vaccin și rapelul. Mâna lui dreaptă, colonel-doctor Valeriu Gheorghiță, strategul șef al campaniei naționale de vaccinare, uită și el în mod sistematic acest detaliu. Iar diavolul lucrează prin detalii.

Și iată încă un „detaliu”. Confruntați cu provocarea redeschiderii școlilor, atât președintele Klaus Iohannis, cât și Valeriu Gheorghiță și-au adus aminte în ultimul moment, de fapt presa le-a adus aminte, că este absolut necesar să fie vaccinați și profesorii. Dar ce să vezi? Profesorii nu erau prinși în faimoasa categorie a „esențialilor”. Ei nu aveau loc printre reprezentanții instituțiilor de forță. Și atunci, dovedind din nou iresponsabilitate, cei doi au dat-o în bâlbâială. Și au încercat să acrediteze ideea că și profesorii sunt vaccinați odată cu ceilalți, fiind de fapt cuprinși în categoria „esențialilor”. O minciună sfruntată. Au trecut câteva săptămâni bune de la redeschiderea școlilor și, ca și când nimic nu s-ar fi spus înainte, autoritățile ne comunică acum senine că urmeză să fie puse la punct niște echipaje volante, care îi vor vaccina pe profesori. Desigur, în ritmul în care îi pot vaccina. Și acolo unde asemenea echipaje volante pot ajunge. O nouă minciună dovedită, miniciună de proporții naționale și cu consecințe extrem de grave. Nici Gheorghiță, nici ministrul Sănătății, nici ministrul Educației și evident nici președintele Klaus Iohannis nu și-au recunoscut public greșeala și nu și-au cerut scuze. Dar minciuna nu numai că are picioare scurte, dar are și consecințe. Nici nu s-au deschis bine școlile, că s-a putea să se și închidă. Cu consecințe de-a dreptul tragice în ceea ce-i privește pe elevi și pe profesori. Întreg învățământul este dat peste cap. Iar la orginiea acestui fenomen grav se află incompetența, lipsa de responsabilitate, miniciuna oficială și neasumarea minciunii.

Președintele Klaus Iohannis are un al doilea mandat, sub o Constituție care prevede destul de clar care sunt limitele exercitării de către el a unor atribuții de natură executivă. Dacă, așa cum au făcut ceilalți președinți, s-ar deplasa la Guvern pentru a prezida anumite ședințe, el ar trebui să respecte o serie întreagă de rigori. Nu poate prezida ce vrea și de câte ori vrea în Palatul Victoriei, fără a încălca Legea Fundamentală. Și atunci a recurs la un truc. La o magie. Face ședințe de Guvern la Cotroceni. Unde dă directive. Pentru ca manevra să nu fie prea sfruntată, guvernează pe bucăți. Adică indică prin rotație diverși miniștri, care reprezintă diverse componente ale Executivului. Trasează sarcini, dar nu își asumă și răspunderea. Nu semnează niciun document. Dacă iese prost, vina este a miniștrilor. Dacă iese bine, se împăunează cu rezultatele, vine la declarații și spune că „e bine”. Dacă este așa și-așa, tot iese la declarații și tot „e bine”. Dacă e rău, bagă capul în nisip. Și, în marea lor naivitate, grupurile de demonstranți din ce în ce mai diverse, din ce în ce mai consistente, se adună în Piața Victoriei, în fața ministerelor și în piețele din proximitatea prefecturilor. Fără a fi conștienți acești demonstranți că cea mai mare parte a răspunderii o poartă nimeni altul decât Klaus Iohannis. Klaus Iohannis nu semnează și nu răspunde. Dar împarte ordine în stânga și în dreapta.

Acest fenomen al iresponsabilității se propagă în mod periculos. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan și-a delegat, iată, cele mai multe dintre atribuții subordonaților. Lui îi rămâne doar să culeagă cireașa de pe tort. Dacă va exista vreun tort. Nicușor Dan a dat lovitura, așa cum arăt într-un ultim episod recent al serialului „Ia pastila SRS!”. A blocat PUZ-ul pe București. Macaralele nu mai lucrează. Toate construcțiile s-au oprit. Firmele de construcții falimenteză. Automat, cresc prețruile locuințelor și birourilor care încă au rămas libere. Cu o singură excepție însă. Această blocare PUZ nu se referă și la Sectorul 1. În Sectorul 1 se înalță de zor zgârie norii. Ridicați de o mare societate de construcții, despre care s-a scris și s-a spus intens că ar fi bara-bara cu Nicușor Dan. Clotilde Armand face parte din USR. Nicușor Dan provine și el din USR. Ba încă i-a mai fost și fondator. Să fie o simplă coincidență? Dacă iese o harababură mare-mare de tot la Primăria Generală a Capitalei, el va băga capul în nisip. Și vinovați vor fi cei cărora le-a delegat sarcina. Dar pe care îi obligă să semneze cum vrea el.

Vlad Voiculescu, poreclit de către Ciutacu „Magicianul”, știe Ciutacu de ce și știm și noi, e și el un ministru de vază USR. În această săptămână și-a delegat toate atrbuțiile secretarilor de stat. Ca să nu răspundă dacă iese prost. Ca să răspundă alții. Ca el doar să dea indiccații, fără să plătească factura. Ca el doar să primească factura. Și, dacă va fi cazul, cireașa de pe tort. Și asta în cazul unui minister greu, cum este cel al Sănătății. Poate și privatizările ostile pe care transpiră să le facă, le va face cu mâna secretarilor de stat.

Și, din nou, nu este o întâmplare. Claudiu Năsui e și el tot un ministru USR. Ei bine, începând din această săptămână nu mai semnează nimic. Ultimele lui semnături au fost reprezentate de delegările de competențe. Semnează de acum încolo alții. Și, dacă iese prost, alții răspund.

Să fie o întâmplare faptul că toți aceștia, în frunte cu Klaus Iohannis, sunt arătați cu degetul pentru legături mai mult sau mai puțin solide cu serviciile secrete din trecut și din prezent? Nu o fi și asta o apucătură securistă?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

februarie 25th, 2021 at 19:29
Gogu spune:

Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Stelian Ion a plecat brusc din şedinţă. Autor: Antonia Hendrik, 25 februarie 2021. Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Judecătorul CSM Gabriela Baltag a afirmat că Stelian Ion „nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii”. Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Judecătorul CSM a afirmat că Stelian Ion „nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii”. Judecătoarea Gabriela Baltag a propus în şedinţa de joi să se adopte o poziţie instituţională împotriva implicării ambasadelor în justiţia din România. În acest context, judecătoarea CSM a criticat atitudinea ministrului Justiţiei faţă de aceste nereguli pe care Constituţia nu le permite. Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. „Aş vrea ca Secţia pentru judecători să adopte o hotărâre cu privire la aceste intruziuni diplomatice în afacerile interne ale României pe segmentul justiţiei. Mi se pare chiar un atentat la independenţa şi suveranitatea României. Mă uit în Constituţie şi văd că voi avem o obligaţie importantă, aceea de fidelitate faţă de statul român şi trebuie să arătăm care sunt neregulile. Aceleaşi aspete de agresiune legislativă se petrec şi astăzi. Cu acordul ministrului Justiţiei, care e chiar bucuros. Mi se pare foarte grav. Mă întreb dacă diplomaţii noştri îşi pot permite asemenea comportamente în alte state. Propun să luăm astăzi o poziţie publică. Toată luna februarie am asistat la genul acesta de comunicate, de poziţii publice. Ministrul Justiţiei nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii. Nu e vorba de niciun parteneriat strategic aici. Ştim şi noi ce conţine acest parteneriat. Aici e vorba despre sistemul judiciar. Mai rămâne să ne spună ambasadele şi ce hotărâri să adoptăm”, a afirmat Judecătoarea CSM, Gabriela Baltag. Ministrul Justiţiei s-a ridicat şi a plecat la bilanţul DNA, fără să-i pese că judecătorii i se adresau. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a plecat la bilanţul DNA, lăsându-i pe judecătorii de la CSM cu ochii în soare. În toiul dezbaterilor din Şedinţa Secţiei pentru Judecători de astăzi, ministrul a plecat brusc din şedinţă. Stelian Ion a fost mai interesat să ajungă la bilanţul DNA. „Era mai important să participe la bilanţul DNA decât la discuiile din CSM? A ales să plece la DNA, arătând care îi sunt priorităţile: ce spune Secţia pentru procurori şi DNA. Sunt cele două linii directoare care îi conduc întreaga activitate la Ministerul Justiţiei”, a afirmat judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte CSM, relatează cotidianul.ro.

februarie 27th, 2021 at 13:35
Gica spune:

Scandal în Justiție. Judecătorii îi cer demisia lui Stelian Ion
Autor: Dragos Manea, 27 februarie 2021. Scandalul continuă, iar judecătorii din toată țara îi cer deja demisia min. de Justiție Stelian Ion, după mai multe declarații controversate. Judecătorii din România sunt revoltați de atitudinea min. de Justiție Stelian Ion și îi cer acestuia demisia. Totul a pornit de la câteva declarații controversate făcute de actualul ministru. Acesta a spus că „cei ce se opun desființări SIIJ, ar vrea, de fapt, să slăbească DNA”. Tot el le-a sugerat judecătorilor din țară că „este un partener serios în lupta anticorupție”. Inițial, judecătorii de la CSM l-au acuzat pe Stelian Ion că ar reprezenta un risc la adresa statutului magistraților. Ulterior s-au alăturat „protestului” și alte nume grele din Justiție. De exemplu, judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș i-a cerut ministrului demisia. Acum, judecătoarea Adina Daria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, i-a transmis lui Stelian Ion un mesaj asemănător. Adina Daria Lupea îi sugerează ministrului Justiției să se gândească foarte serios să-și dea demisia. Un incident care „a pus capac” a avut loc joi, 25 februarie 2021. Min. Justiției Stelian Ion s-a ridicat în timpul ședinței CSM și a plecat. Acesta s-ar fi grăbit să ajungă la bilanțul DNA. Judecătorii cer demisia lui Stelian Ion. Ce i-a transmis judecătorul Adina Daria Lupea? „Domnule ministru, degeaba ati fugit de la sedinta CSM la DNA. Pentru dvs. sistemul de justitie inseamna DNA? Sa le luam pe rand, cum s-ar spune de jos in sus. Am mai avut, noi, judecatorii, un partener de nadejde al DNA. Era judecator, chiar primul judecator al tarii. Acum veniti dvs. Partener. Sa aparati independenta procurorilor. Independenta procurorilor e prevazuta prin lege speciala, nu prin Constitutie. In legea fundamentala ei sunt subordonati unor principii ierarhice. Ati fost avocat. Suspendat mult timp, e drept. Cum puteti sa aparati numai ‘independenta’ procurorilor? Cu judecatorii aveti vreo treaba, ca sunteti ordonator principal de credite la instante, nu la Ministerul Public, sa aparati Ministerul Public. Ati incurcat ministerele? Nu confundati lupta anticoruptie, la care orice cetatean de rand si, la final, orice magistrat nu se opune cu lupta impotriva judecatorilor sau procurorilor independenti din sistem. Nimeni nu vrea compromiterea procurorilor. Sau v-a spus cineva ca lupta impotriva coruptiei din justitie, ca aici ajungem, o poate rezolva numai DNA? Imbalmajiti apele, cum ar spune orice ardelean. Ati auzit un singur magistrat care sustine SIIJ sa spuna ca si-ar dori blocarea luptei anticoruptie? Unul singur? Nu. Si atunci de ce amestecati in declaratii oale cu ulcele? Devoalarea unor anomalii in modul de actiune al unor anumiti procurori, punctual, deviatii soldate cu achitari, este echivalenta pentru dvs. cu incercarea de compromitere a procurorilor? Mai exista pentru dvs. si alti procurori in afara DNA”, spune Daria Lupea. „Să vă gândiți serios la o demisie!”. Judecătoarea Adina Daria Lupea își încheie mesajul prin a-i sugera min. de Justiție să se gândească la o demisie „Asadar, va sugerez sa mergeti inapoi, tot noaptea, la sediul ministerului pe care v-ati grabit sa il preluati in toiul noptii, sa nu mai spun ca cine, de parca disparea a doua zi cu totul, puneti-va consilierii, ca aveti destui, si secretarii de stat, sa va updateze cu privire la ce s-a intamplat in ultimii 15 ani in justitia romana, dupa care, asumat si informat, veniti in fata noastra si dati verdicte. Sau emiteti axiome. Pana atunci, domnule avocat, ce ati cautat pe la ambasade? Sunt mai importante comunicatele lor decat votul CSM, institutie care este garantul independentei justitiei din Romania? Daca nu realizati ce minister conduceti, va solicitam sa va ganditi serios, dar foarte serios, la o demisie!”, i-a transmis Daria Lupea lui Stelian Ion, conform Luju.