România, la talciocul de vaccinuri   martie 16th, 2021

Scandal în țară, scandal în Europa. Legat, firește, de vaccinuri și de campaniile anti-pandemie. Aflăm cu stupoare că, pe tot parcursul acestui an, personalul medical a lucrat pe degeaba. Oamenii nu au primit niciun ban pentru efortul făcut. Ministerul Sănătății nu a plătit niciun ban. Iar vedeta spectacolului, Valeriu Gheorghiță, ne spune abia acum. Dar să vedem cum stăm la nivel european, după ce ne-am bătut cam mult cu cărămida în piept. Nu prea bine.

La nivel european există un talcioc al vaccinurilor. Inițial, tuturor statelor le-a fost rezervată, în funcție de numărul de cetățeni, câte o cotă proporțională din fiecare vaccin. Pentru care Uniunea Europeană a garantat  plățile. Plățile propriu-zise făcându-le statele membre. Apoi, din anumite motive, unele state au renunțat la părți din cotele lor, alte state având astfel posibilitatea să primească mai mult. Tot contra cost. Ce a făcut România?

Aparent, România a făcut bine ce a făcut. A cumpărat cu 6% mai multe vaccinuri decât cele care i-au fost repartizate prin cota inițială. În timp ce Bulgaria a renunțat la 59% din cota repatizată și stă pe un butoi de pulbere. Franța a renunțat și ea la 4%. Cehia la 27%. Toate aceste cantități la care unele state au renunțat, dar pe care alte state le-au accesat, formează ceea ce putem numi pe drept cuvânt bazarul sau taciocul de sănătate UE. Dar de aici a și pornit marele scandal la nivel european.

Ministerul Sănătății din Austria a luat o decizie strategică. Și anume să renunțe a o parte însemnată din cota alocată de vaccin Pfizer, urmând să-și vaccineze cetățenii cu AstraZeneca. Dar AstraZeneca a cam dat-o în gard. Astfel încât, în urma alarmei generale declanșată de efectele secundare, 16 state dintre cele 27 ale Uniunii Europene au renunțat la utilizarea vaccinurilor AstraZeneca. Scandalul declanșat la Viena, prin faptul că există grave întârzieri și disfuncționalități în combaterea pandemiei, s-a răspândit cu repeziciune și în alte state europene, șase dintre acestea formulând o scrisoare către mai marii UE, prin care solicită o analiză la nivel înalt a situației în zilele de 25 și 26 ale acestei luni. De fapt, această acțiune reprezintă un dublu pretext. Pe de-o parte, guvernele din statele respective încearcă să-și salveze imaginea în fața propriilor cetățeni, pe de altă parte există și intenția, deja materializată de altfel de către Ungaria, de a bate palma cu Rusia pentru importul sau chiar fabricarea vaccinului Sputnik. Obiectiv urmărit și de către Austria.

Nu aș vrea să trec peste acest subiect fără a mai semnala faptul că este plauzibil ca succesul Israelului, care practic și-a imunizat populația, să fie și rezultatul faptului că acest stat a decis să colaboreze cu Pfizer, punându-i la dispoziție întreaga bază de date și ajutând astfel compania să-și calibreze mai bine vaccinul. Și poate vizitele din ultima vreme ale unor înalți decidenți politici din UE la Ierusalim să fie punctul de plecare al unor decizii similare din partea unor parteneri continentali.

Să revenim în România. Consemnam că 16 din totalul de 27 de state europene refuză să-și mai vaccineze cetățenii cu AstraZeneca. România nu. Invocând faptul că nu are suficient de multe reacții negative grave. După opinia mea, autoritățile dovedesc la acest capitol inconștiență și chiar cinism. Ar trebui să fie mai prudente, pentru a nu le plesni în față un uriaș scandal, care ar putea fi generat de efectele în desfășurare ale acestui vaccin.

Pe de altă parte, autoritățile de la București, în frunte cu Klaus Iohannis, continuă să se laude degeaba. Cum că ne-am afla într-o poziție bună, locul 19 din 27, în materie de vaccinări. În realitate, această poziție e raportată la numărul de injecții. Imunizarea înseamnă cu totul altceva. Înseamnă și rapelul. Jucând-se cu pixul, autoritățile de la București ne dezinformează și pe noi și dezinformează și autoritățile UE. Sper să nu fim taxați cu toții drept teroriști de către Florin Cîțu.

Rămân în continuare extrem de curios pe ce parte a baricadei se va așeza Klaus Iohannis la Bruxelles, atunci când se va vorbi despre inechități în procesul de vaccinare la nivel european și când domnia sa are pe căciulă o muscă mare, mare de tot. Măgăria cu „esențialii”, care au luat fața tuturor categoriilor vulnerabile de cetățeni ai României.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

martie 17th, 2021 at 17:18
Gica spune:

Creștere semnificativă a coronavirusului în apele reziduale din Grecia. Studiu al autorităților sanitare. Studiul realizat pe parcursul săptămânii trecute a relevat o creştere notabilă a prezenţei virusului SARS-CoV-2 în apele reziduale din mare parte a Greciei, mai ales în capitala Atena şi în insula Creta. Rezultatele au fost făcute publice în contextul în care guvernul are în vedere o ieşire graduală din izolarea în vigoare de 4 luni şi jumătate, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. 17 Martie 2021, TVR. Potrivit studiului realizat de organismul naţional specializat, în săptămâna 8-14 martie, încărcătura virală în apele reziduale din regiunea Atica, unde trăieşte aproape jumătate din populaţia Greciei, a crescut cu 87% faţă de săptămâna anterioară. Cea mai mare creştere a încărcăturii virale, de 1.000%, a fost observată în oraşul Chania, din nord-estul insulei Creta, urmat de Agios Nikolaos, pe aceeaşi insulă, cu o creştere de 695%. Analiza apelor reziduale este o metodă de detectare timpurie a tendinţelor epidemiologice, iar în acest caz pare să confirme că Grecia nu a atins încă vârful actualului val de COVID-19. Grecia a înregistrat marţi 1.533 de noi cazuri de COVID-19, la un număr de teste sub cel obişnuit, în timp ce riscul saturării unităţilor de ATI este una dintre mai mari îngrijorări ale guvernului. Cu toate acestea, executivul a cerut comitetului de experţi sanitari să examineze un plan de ridicare graduală a restricţiilor antiepidemice instituite în noiembrie, având în vedere oboseala populaţiei şi efectele asupra economiei. Guvernul grec îşi pune speranţele în campania de vaccinare și estimează că, începând din iunie, va putea începe vaccinarea populaţiei generale. Vineri va fi deschisă platforma de vaccinare şi pentru persoanele cu boli de mare risc. Săptămâna viitoare începe vaccinarea celor cu vârste între 70 şi 74 de ani, la începutul lunii aprilie fiind estimată şi iniţierea vaccinării pentru grupa de vârstă 65-69 de ani. Până în prezent, Grecia a vaccinat cu ambele doze 3,8% din populaţia sa de circa 11 milioane de locuitori.

martie 20th, 2021 at 19:30
Gogu spune:

Autor: Bișinicu Andreea, Playtech Impact, 20 mart. 2021.
Care este medicamentul cu care Flavia Groșan tratează pacienții care au COVID-19. Doctorul Flavia Groșan, medic pneumolog-bronholog, susține că face tot posibilul pentre ca pacienții săi, diagnosticați pozitiv cu COVID-19, să nu aibă nevoie de mască de oxigen. Specialistul a folosit un antibiotic clasic pentru a-i vindeca inclusiv pe cei care se aflau în stare gravă și dezvoltaseră o formă severă a virusului. „În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital, știu trei cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă nici eu. Poate sunt mai mulți, nu știu! În general, feedback-ul este bun de la pacienții mei. Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine. Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin”, a declarat dr. Flavia Groșan pentru Antena 3.

martie 21st, 2021 at 12:33
Gogu spune:

Autor: Claudia Marcu, National. Un medic român face minuni. 100% vindecați de Covid. Dr.Flavia Groșan, împotriva curentului. A ales să salveze pacienții. Aproape o mie de pacienți Covid, în diferite stadii, au fost vindecați de un medic pneumolog-bronholog, care a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică. Medicul român avertizează că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog și are până acum aproape o mie de pacienți Covid vindecați fără o zi de spitalizare, doar cu medicație. Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare, spune dr.Groșan. ”Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, ne spune dr. Flavia Groșan. Oxigenul în exces provoacă edem cerebral. Medicul pneumolog atrage atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților. ”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, ne-a declarat medicul pneumolog-bronholog Flavia Groșan. Medicamente mortale. Administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala. ”Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat medicul Flavia Groșan.