800 de teroriști   martie 28th, 2021

Pe neașteptate, România s-a pricopsit cu 800 de teroriști. Care mișună prin subteranele Capitalei. Informația provine din declarații oficiale ale reprezentanților statului. Acum, dacă tot îi avem, haideți să ne spălăm pe cap cu ei. Dar înainte să vedem împreună cum au apărut, tam-nesam, atât de mulți teroriști într-un stat, despre care se afirmă cu obstinație că are capacitatea de a ține fenomenul sub control. Și care investește sume colosale în acest scop.

Că avem teroriști, nu ar mai trebui să existe nicio îndoială. A declarat acest lucru primul-ministru. Și aproape simultan alți demnitari ai statului de drept. Și după ce domniile lor au constatat că Bucureștiul colcăie de teroriști, s-au pus în mișcare pentru a-i combate poliția, DNA și DIICOT. Bănuiesc că și SRI lucrează în prezent cu toate motoarele turate la maximum. Este probabil primul caz în istorie, când constatarea existenței unor teroriști este anticipată cu atâta precizie de oamenii politici aflați la putere. Și abia ulterior și de către instituțiile abilitate ale statului.

Cine sunt cei 800 de teroriști din subteranele Capitalei? Sunt muncitorii de la Metrorex. Aceștia sunt organizați într-un sindicat, care se numește Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou. Pe scurt, USLM. Acest sindicat este confruntat, din câte spun reprezentanții săi, cu o presiune uriașă din partea angajatorului. Adică a regiei metrou. Care aparține Ministerului Transporturilor condus de Cătălin Drulă. Această presiune este generată, spun sindicaliștii deveniți teroriști, pentru că și-au permis să facă o grevă spontană, de faptul că o serie de poziții, în special cele de mecanici, sunt neacoperite de personal, astfel încât sunt garnituri întregi care nu pot fi utilizate. În al doilea rând, conducerea Metrorex a anunțat că toarnă gaz peste foc. Face reduceri salariale și concedieri. În urmă cu câteva zile, asemenea informații erau cât se poate de oficiale. Astăzi, sunt ascunse cu grijă și împachetate bine în spatele recentelor acuzații de terorism. În fine, pentru a pune și ultimul deget pe rană, există o dispută legată de spațiile comerciale. Aceste spații comerciale de la metrou au fost amplasate în baza unui contract în toată regula, reînnoit de mai multe ori, între Metrorex și sindicat. 80% dintre aceste spații reprezintă proprietatea sindicatului. Din banii rezultați în urma închirierii acestor spații către diverși agenți comerciali, sindicatul a oferit bonusuri financiare în beneficiul tuturor lucrătorilor Metrorex, completându-le astfel veniturile încasate lunar. Acest contract a expirat, iar directorul Metrorex a anunțat că nu are intenția de a-l prelungi. Printre lucrători s-a răspândit zvonul, nu lipsit de temei, cum că, în viitor, spațiile respective ar urma să fie preluate de oameni de afaceri din clientela USR-PLUS.

Informațiile de mai sus sunt ingredientele unei încărcături explozive, care, pentru moment, a generat greva spontană, care a paralizat vineri circulația în Capitală. Sincer să fiu, înainte de a auzi cu urechile mele cumplitele acuzații legate de terorism, am crezut că toate această situație de la sfârșitul săptămânii trecute e generată de dorința manifestă a Guvernului României de a ne plasa într-un univers cât mai ecologic. În definitiv, nu vineri este ziua când guvernanții au decis să nu mai utilizeze mijloacele de transport în comun, ci să vină la Palatul Victoria pe jos, cu trotineta sau cu bicicleta. Și tocmai atunci a răbufnit greva spontană de la metrou. Părea o coincidență fericită, din perspectiva Vinerii Verzi și, desigur, nefericită pentru sutele de mii de călători, care au întârziat la slujbe, după ce s-au bulucit în autbuze, troleibuze, tramvaie și taximetre. Dar m-am înșelat.

Dacă a fost la punctul de start o inițiativă guvernamentală, aceasta a fost nu directă și explicită, ci indirectă și implicită. Și am să explic de ce. În urmă cu peste o lună, deci în 5 februarie anul curent, în încercarea de a apăra drepturile lucrătorilor de la Metrorex, secretarul general EPSU, care este structura sindicală de profil de la nivelul Uniunii Europene, s-a adresat printr-o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis, primului-ministru Florin Cîțu și ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, prin care semnalează faptul că oamenii care munceasc în subteran au fost avertizați oficial că personalul va fi redus, iar salariile celor rămași urmează să fie diminuate. Și asta în condițiile în care Metrorex se confruntă cu o criză reală de personal calificat. Secretarul general EPSU solicită de la Bruxelles autorităților statului român să rezolve această situație. Timp de peste o lună jumate nu a primit însă niciun răspuns. Astfel încât nu a fost în măsură să le comunice sindicaliștilor de la metrou vreun rezultat al demersurilor făcute. Pe acest fond s-a declanșat greva spontană.

Iar autoritățile statulului de drept numit România au clasificat de îndată această grevă spontană drept o acțiune de tip terorist. Și au înhămat toate instituțiile plătite din bani publici, pentru a preveni și a combate acest fenomen periculos în acțiunea de prindere și pedepsire a celor vinovați. Iar pentru urechile opiniei publice, a fost lansată de îndată diversunea legată de centrele comerciale. Vezi Doamne, în loc de răscumpărare, uriașa organizație teroristă de la Metrorex solicită menținerea statutului actual al centrelor comerciale. În timp ce administrația metroului, susținută de ministru și de prim-ministru, vrea altceva. Ce vrea de fapt? Asta nu ni se mai spune. Dacă spațiile comerciale de la metrou sunt inestetice și rău mirositoare, așa cum susțin la unison oamenii politici ai puterii și ziariștii lor de casă, atunci logic ar fi să ni se spună pur și simplu că intenția este de a le rade din subsolurile Bucureștiului. Pentru a lăsa locurile goale sau, cine știe, poate pentru a instala în loc opere ale unor faimoși artiști plastici, așa cum se întâmplă în alte metrouri din lume. Dar nimeni nu suflă un cuvânt referitor la intențiile ulterioare. Ceea ce întărește supoziția muncitorilor transformați în teroriști cum că se fac de zor aranjamente, pentru ca respectivele spații să fie preluate de sponsorii USR-PLUS.

Și uite așa, în plină pandemie, când nimeni nu mai știe dacă trebuie sau nu să circule cu declarație pe proprie răspundere și nici cum ar trebui ea formulată, ne-am trezit în inima României cu nu mai puțin de 800 de teroriști. Pe când un Guantanamo la Poarta Albă?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

martie 31st, 2021 at 11:48
Gica spune:

Vânătorii OZN au prezentat ”o dovadă” a existenței extratereștrilor. Uitați-vă bine! Video. 31 martie 2021, de Daniel Magureanu. Vânătorii OZN au prezentat recent ”o dovadă incontestabilă” a existenței extratereștrilor, iar filmarea care are în prim-plan Stația Spațială Internațională (ISS) a fost preluată deja de presa din toată lumea. Vânătorii OZN au prezentat ”o dovadă” a existenței extratereștrilor. Uitați-vă bine la filmarea despre care pasionații teoreticienii conspirației cred că prezintă un OZN lângă ISS. Culmea, imaginile au fost înregistrate chiar de camerele de supraveghere de pe ISS și arată ceea ce pare un obiect cilindric ciudat care se deplasează lângă Stația Spațială Internațională. Filmarea a inflamat imaginația celor care cred că extratereștrii sunt aproape de planeta noastră. Unul dintre cei mai înverșunați susținători ai acestui scenariu este autoproclamatul vânător de OZN Scott C Waring. El n-are niciun dubiu și crede că a văzut un OZN aproape de ISS. În filmări surprinse de youtuberul CR 2.0, un obiect ciudat este văzut trecând de ISS. Jurnaliștii britanici notează că ”obiectul în cauză este lung și cilindric și pare a fi întunecat”. Waring a spus că obiectul este ”o dovadă incontestabilă a extratereștrilor și că tehnologia modernă a condus la multe alte observări ale activității extraterestre”. El a spus în UFO Sightings Daily: „Obiectul intră într-adevăr în centrul atenției atunci când lumina soarelui strălucitoare se află în spatele său, ceea ce ne arată adevărata sa formă. OZN-urile au fost văzute la stația spațială de peste un deceniu. Mai întâi am început să folosesc chiar eu camerele și apoi ele au început să prindă din ce în ce mai mult. Astăzi, camurile live sunt mâna dreaptă a cercetătorilor OZN. Putem fi în multe locuri din întreaga lume simultan. Astfel, șansele de a prinde un OZN sunt mult mai mari. Acest videoclip arată o adevărată ambarcațiune extraterestră lângă stația spațială NASA.”

aprilie 1st, 2021 at 11:32
Gogu spune:

1 aprilie 2021, de Antonia Hendrik. Alertă la nivel mondial. EMA investighează 62 de cazuri rare de coagulare a sângelui în urma vaccinării. Motivul a fost determinat de faptul că unele țări să limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca. Acestea includ 44 de cazuri din Spaţiul Economic European, dintr-un total de 9,2 milioane de persoane care au fost vaccinate în regiune, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, şeful EMA, Emer Cooke (NA: S-a demonstrat, la nivel international, ca Raportarile in Evidentele Statistice ale Statelor si in Site-urile Specifice nu cuprind decat, prin Corespondenta probabilistica, 1-10% din cazurile Reale, din diverse motive). Totalul citat de EMA nu include toate cazurile de boală, cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST), care au fost raportate în Germania, a mai declarat reprezentantul Agenţiei. Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat marţi că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aceste persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca. OMS recomandă oficial continuarea administrării vaccinului AstraZeneca pentru moment. OMS estimează că balanţa riscuri/beneficii înclină în favoarea vaccinului AstraZeneca şi recomandă ca vaccinările să continue, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii, miercuri, printr-un comunicat al instituției. OMS continuă să recomande “pentru moment” vaccinările cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe ţări din cauza unor posibile efecte secundare, aşteptând ca experţii organizaţiei să îşi încheie procedura de evaluare. „Unele țări din UE au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 ca măsură de precauție bazată pe rapoarte de tulburări rare de coagulare a sângelui la persoanele care au primit vaccinul. Alte țări din UE – având în vedere aceleași informații – au decis să continue utilizarea vaccinului în programele lor de imunizare”, amintește OMS în comunicatul de presă.

aprilie 1st, 2021 at 12:10
Gica spune:

Test nou RT-PCR care depisteaza simultan gripa si/sau infectia COVID-19, de Dr. Andreea Catana, 15 OCT 2020. Panelul molecular ANDiS SARS-CoV2/INFLUENZA A/B (test RT-PCR SARS-CoV2 si gripa) permite un diagnostic diferential rapid si eficient intre gripa si infectia COVID-19. Este disponibil in toate locatiile REGINA MARIA. Testul este capabil sa identifice toate liniile virale identificate si raportate de GISAID pana in aprilie 2020, ceea ce inseamna ca are o rata de inclusivitate de 100%. De asemenea, specificitatea testului este de 100%, nefiind raportate reactii de incrucisare (cross-linkeed) intre SARS-CoV2, virusurile gripale A/B si alte virusuri sau patogeni prezenti in proba biologica. Limita de detectie a noului test este de 5 copii virale pentru fiecare proba, studiile efectuate de producator sugerand o rata de sub 1% pentru rezultate fals pozitive si respectiv fals negative. Avantaje: Testul este non-invaziv. Rezultate rapide – 3 zile lucratoare. O singura reactie pentru detectia concomitenta a 3 agenti patogeni diferiti. Specificitate si sensibilitate mare (kit diagnostic validat/omologat IVD). Limita de detectie de 5 copii virale Rata mica a rezultatelor fals pozitive si negative. Tehnica utilizata in acest nou test este identica cu RT-PCR (Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction). Diferentele constau strict in reactivii inclusi in kit-ul de testare la care se adauga si secventele specifice virusurilor gripale. Pentru realizarea testului, este necesara recoltarea unei probe prin efectuarea unui simplu exsudat nazofaringian. Analiza probei obtinute este urmata apoi de extractia automatizata a ARN-ului viral (genom viral). Analiza moleculara virala propriu-zisa se desfasoara in 2 etape succesive utilizand tehnica RT-PCR. Prima etapa permite transcriptia inversa a ARN-ului viral in ADN complementar care este folosit ca matrita in reactia ulterioara de amplifcare. A doua etapa consta in hibridizarea (imperecherea) specifica a primerilor specifici virali marcati cu fluorocromi cu ADN-ul viral si amplificarea exponentiala, in timp real a fragmentelor de interes cu eliberarea unui fascicul luminos tradus in curbe de amplificare. Kit-ul de testare include 2 tinte virale specifice pentru SARS-CoV2 (genele OR1ab si N), o tinta virala specifica pentru virusul gripal de tip A (gena M), o alta tinta specifica pentru virusul gripal de tip B (gena NP) si un marker care functioneaza drept control intern al extractiei si amplificarii virale (gena MS2 – particula bacteriofag-specifica), toate marcate cu fluorocromi cu lungimi de unda detectabile prin RT-PCR (FAM, ROX, Cy5, VIC, TAMRA). Testul poate fi facut atat de adulti, cat si de copii.

aprilie 1st, 2021 at 20:02
Gica spune:

Caz incredibil. După ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson, a început să i se desprindă pielea de pe corp. VIDEO. 1 aprilie 2021, de Antonia Hendrik. Pielea i s-a înroșit și s-a umflat după ce a primit vaccinul Johnson&Johnson. Medicii bărbatului cred că reacţia extrem de ciudată ar fi din cauza vaccinului. Un bărbat din Virginia, în vârstă de 74 de ani, s-a trezit cu o erupție extrem de severă care s-a răspândit pe întregul său corp după ce a primit vaccinul Johnson & Johnson COVID-19 pe 6 martie. Richard Terrell povestește că a început să prezinte simptome la aprox. patru zile după ce a primit prima doză de vaccin. Bărbatul a mers la dermatolog, care l-a trimis direct la Camera de Urgenţă, unde doctorii au diagnosticat simptomele ca fiind un efect advers rar al vaccinului Johnson & Johnson. „Am început să simt un disconfort la subraț. Câteva zile mai târziu am început să am mâncărimi. Pielea s-a umflat și s-a înroșit”, a spus Terrell pentru WRIC. Erupția a început să se răspândească pe întreg corpul său, provocându-i umflarea picioarelor și brațelor și pielea sa se dezlipească, a spus el. Bărbatul spune că roşeaţa a fost mult mai extinsă şi a evoluat până când pielea a început să cadă. Unul dintre medicii dermatologi ai lui Terrell, dr. Fnu Nutan, a declarat pentru WRIC TV că specialiștii au stabilit că vaccinul a provocat o reacție adversă „extrem de rară”. În același timp, dermatologul spune că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să se imunizeze cu Johnson & Johnson, despre care Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a spus că este sigur și eficient. Medicii săi spun că vaccinul este încă sigur. Nutan a spus că medicii au exclus posibilitatea apariției altor infecții virale, COVID-19 în sine, și a problemelor cu rinichii și ficatul. Nutan a crezut că există ceva în structura genetică a lui Terrell care l-a făcut să reacționeze astfel la vaccin, potrivit WRIC. Nutan a declarat pentru WRIC că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să primească vaccinul Johnson & Johnson, despre care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a spus că este sigură și eficientă. S-a raportat că vaccinul Johnson & Johnson poate fi superior în faţa celor cărora li s-a administrat în SUA până acum, deoarece necesită o singură doză, şi se dovedește că funcționează împotriva unora dintre noile variante și pare să aibă efecte secundare mai ușoare comparativ cu vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, scrie businessinsider.