Klaus Iohannis îi pălmuiește pe români   martie 31st, 2021

Din poziția de președinte, Klaus Iohannis le-a adus acuzații grave cetățenilor pe care îi reprezintă la nivel european. Și anume că s-au lăsat atrași în atitudini, care încalcă flagrant valorile morale și politice, pe care ni le-am asumat ca stat. Dacă aceste acuzații nu sunt adevărate, ele sunt insulte. Și în această ipoteză, sunt cele mai scandaloase insulte cu putință.

Îl citez pe Klaus Iohannis: „Sunt intolerabile, complite de neacceptat manifestațiile violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor”. Această frază, rostită de la pupitrul oficial al instituției prezidențiale, face trimitere directă la uriașul val de proteste care au avut loc în 70 de localități ale României. Sunt proteste la care au participat cetățeni de toate vârstele, cei mai mulți tineri, cetățeni de toate etniile și religiile și provenind din profesii dintre cele mai diferite. Aceste manifestații de protest au avut drept leitmotiv cerința ca cei care ne guvernează să părăsească de îndată Palatul Victoria. Și, de fiecare dată, o țintă a fost și președintele României, Klaus Iohannis, întrucât acesta s-a asociat în mod deliberat și manifest cu „Guvernul său” și cu „Parlamentul său”. Unele dintre cele mai contestate decizii politice au fost de altfel luate la Cotroceni, în cadrul unor ședințe mascate de guvern, Cabinetul Cîțu fiind convocat pe bucăți, pentru a nu exista acuzația că domnul Klaus Iohannis a preluat în mâinile sale, în integralitate și în mod neconstituțonal, atribuțiile puterii executive.

Spre deosebire de protestele anterioare, desfășurate împotriva Guvernului PSD, de această dată Klaus Iohannis nu și-a mai îmbrăcat geaca roșie, nu a manifestat și el și nici măcar nu a catadicsit să stea de vorbă cu manifestanții, personal sau prin intermediul armatei de consilieri pe care-i are. În schimb, în discursul său, care merită să rămână subliniat cu litere groase pentru istorie, el le-a adus românilor acuzații pe care nimeni până acum nu și-a permis să le aducă.

Ce a văzut Klaus Iohannis și ce a înțeles el din aceste proteste? El nu a observat caracterul pașnic al tuturor manifestațiilor, în schimb a observat că, la capătul lor, au existat grupuri, nu prea numeroase, dar într-adevăr extrem de violente de tineri, care s-au manifestat huliganic, distrugând bunuri agonisite cu greu și războindu-se cu jandarmii, care, până în acest moment, au avut o atitudine demnă, echilibrată și în același timp suficent de fermă. Klaus Iohannis a extrapolat această acuzație asupra manifestațiilor în întregul lor, punându-le pecetea de extremism. Niciunde în Europa vreun reprezentant al puterii nu și-a permis să facă asemenea afirmații, în ciuda faptului că, în cele mai multe dintre capitale, manifestațiile au fost cu adevărat violente. Uluitor însă este că președintele României merge și mai departe. Îi acuză pe români de xenofobie. Adică de ură manifestă împotriva străinilor. Și asta în condițiile în care în România trăiesc cei mai mulți oameni de afaceri expați din Uniunea Europeană, iar capitalul străin domină de la mare distanță capitalul românesc. Mai mult. Cine analizează cu atenție scurtul discurs prezidențial mai poate observa încă o acuzație. Și anume că cetățenii ar fi fost împinși în față de forțe obscure, ascunse „grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor”. Așadar nici cetățenii, transformați vezi-Doamne în masă de manevră, nu sunt legitimi în protestul lor, întrucât ei se îndreaptă împotriva măsurilor de protecție.

Nu este nici cea mai mică exagerare în comentariul meu și nici vreo tentativă de a exploata propagandistic vreun derapaj verbal al președintelui. Ca dovadă, în fraza următoare el revine și își îngroașe și mai mult acuzațiile. Citez: „Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele, pentru a le transforma în vectori de propagandă a urii, xenofobiei și antisemitismului”. Hopa-așa! Iată că a fost scos pe tapet și antisemitismul. Este ultima ghiulea din arsenalul pe care Klaus Iohannis îl utilizează împotriva poporului pe care îl reprezintă. Dacă scriem pe o tablă toate aceste cuvinte, care de fapt reprezintă invective la adresa cetățeanului României, vom avea în față tot ce este mai rău și mai de condamnat la nivelul Uniunii Europene. Și, firește, antisemitismul le pune tuturor acestor acuzații capac.

Cum Dumnezeu să-i aduci asemenea acuzații unui popor, care de bună voie și nesilit de nimeni i-a adus în țară, i-a respecat și i-a iubit pe regii României, care erau de neam străin? A fost acest popor xenofob în cei mai frumoși ani ai României moderne? A fost acest popor antisemit, în condițiile în care aici au trăit în bună pace, până la crimele naziștilor și legionarilor, sute de mii de evrei, care mult timp au dat Israelului cea de-a doua limbă neoficială și cea de-a doua cultură? Este acest popor xenofob, în condițiile în care cel mai important bulevard al României, care trece pe sub Arcul de Triumf, poartă numele unui conte general rus, care a ținut România sub ocupație? Și anume contele Kiseleff, care, după ce s-a refugiat la Sankt Petersburg, s-a adresat printr-o vastă corespondență cancelariilor lumii, solicitând să nu ni se acorde independența? Este acest popor xenofob, în condițiile în care menține între granițele sale cea de-a doua populație din Europa? Suntem noi xenofobi, după ce încă din 1990 am dat un exemplu întregii lumi, încurajând formarea unui partid al maghiarilor, precum și cooptarea acestui partid, ca de altfel și a tuturor celorlalte etnii, prin legi speciale în Parlament? Suntem noi xenofobi invitând mereu și mereu în alcătuirea guvernelor UDMR? Suntem xenofobi, rasiști și extremiști, în condițiile în care de două ori în fruntea statului român a fost ales un etnic german? Și asta după ce, în prealabil, același etnic german a fost ales și reales primar al Sibiului? Suntem noi xenofobi atunci când într-un oraș ca Timișoara am ales drept primar nu numai un etnic german, ci și un cetățean străin? Când în Sectorul 1 al Capitalei, care întrece ca importanță orice municipiu al României, am ales un cetățean francez?

Cum își permite Klaus Iohannis, din postura de președinte al României, să facă afirmații pe care nu ar avea dreptul să le facă nici măcar din poziția de simplu cetățean? Realitatea este că omul a fost orbit literalmente de furie. El nu are cum să citească aceste proteste, care cresc zi de zi și vor atinge inevitabil o masă critică, într-o altă cheie decât cea vizând eșecul politicii pe care a promovat-o. S-a erijat în șef al unei coaliții de partide aflate la guvernare și a greșit, pentru că această coaliție funcționează prost încă de la început. S-a erijat în șef al Guvernului și a greșit, întrucât guvernarea merge rău. S-a erijat în stăpân al inelelor vizând sănătatea publică și a luat, a acceptat și a încurajat măsuri dintre cele mai aberante, care s-au dovedit ineficiente și în același timp au încălcat flagrant drepturi și libertăți fundamentale ale omului. Și, apropo, el este cel care l-a împins pe Raed Arafat, un demnitar al statului xenofob român, să facă greșeli de neacceptat. Ultima și cea mai flagrantă fiind faptul că a semnat ordine în numele instituției pe care o conduce, CNSU, care se bat cap în cap cu hotărârea de guvern și prevăd restricții suplimentare, care au contribuit la scoaterea oamenilor în stradă și, culmea ilegalității, nu conțin pic de legalitate și legitmitate de vreme ce niciun asemenea ordin nu a respectat condiția elementară și constituțională de a fi fost publicat în Monitorul Oficial.

În aceste condiții, merită poporul român să fie astfel pălmuit de propriul președinte? Eu vă propun să fim calmi. Și să-i întoarcem și celălalt obraz.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

aprilie 1st, 2021 at 10:57
adria nicol spune:

Din ce tràiesc acesti „ultrasi”? Existà vre_un benevol care îi admirà ?

aprilie 2nd, 2021 at 10:53
Gogu spune:

Propun o Cercetare Statistica care sa Limpezeasca Situatia Epidemiologica actuala a Pandemiei. Asta si pentru a Nu respinge asa usor Avertismentul Sefului Campaniei de Vaccinare pentru Ebola (GV Bossche) si avand 23 de ani de Experienta si in cercetarea, omologarea si fabricarea Vaccinurilor ! Cu date de la INS, INSP, trebuie analizate urmatoarele cazuri, cel putin cu cate o varianta pentru fiecare caz:
1) o localitate cu Infectare Maxima si cu Ritm de Vaccinare Maxim;
2) o localitate cu Infectare Maxima si cu Ritm de Vaccinare Minim;
3) o localitate cu Infectare Minima si cu Ritm de Vaccinare Maxim;
4) o localitate cu Infectare Minima si cu Ritm de Vaccinare Minim.
Trebuie urmarite Datele (Graficele) inainte de Vaccinare, pe Durata Vaccinarii (eventual, la Mijlocul Perioadei) si Acum. Prin Comparatia Datelor (Numar de Infectari, ATI, Decese), putem obtine CONCLUZII CLARE. Cercetandu-se Modul de Raportare al Efectelor Adverse/Deceselor la nivel International, in Evidentele Raportarii (indiferent care), Raportarile sunt cuprinse intre 1-10% din Cazuri, deci mai mult de 90%, din diverse motive, Nu sunt Raportate.

aprilie 3rd, 2021 at 12:14
Gica spune:

Apropiata lui Dacian Cioloș și parlamentari UE vor să-i convingă pe români să renunțe la proprietatea privată. 03.04.2021, de Ada Meseșan. “Roata motrice din spatele PLUS”, după cum a definit-o Dacian Cioloș pe arhitecta Oana Bogdan care pledează pentru renunțarea la proprietatea privată, lovește din nou. Vrea să-i convingă acum pe tinerii români că proprietatea privată nu este de viitor. Oana Bogdan a fost lider al PLUS, adusă în partid de D.Cioloș și a rămas apropiată de acesta deși a fost obligată să-și dea demisia din PLUS în anul 2019, în urma scandalului provocat de ideile ei despre desființarea proprietății private. Bruxelles îi ține aproape. D.Cioloș este europarlamentar și liderul Renew Europe, partid european progresist, iar Oana Bogdan locuiește de o viață la Bruxelles unde conduce o firmă de arhitectură. Oana Bogdan: “Românii suferă de o traumă comunistă pentru că sunt atașați ideii de proprietate”. Fosta lideră a PLUS promovează în continuare ideologia progresistă de renunțare la proprietatea privată. Mai mult, ea îndeamnă și în prezent românii să renunțe la ideea de proprietate privată. În opinia ei, românii suferă de o “traumă comunistă” prin faptul că sunt atașați ideii de proprietate. Din acest motiv, ținta ei au devenit acum tinerii din România. “Deocamdată, pentru români este mai important să fie proprietari decât să locuiască bine. Înțeleg de ce și de aceea mă adresez cu precădere tinerilor, care nu au nici trauma comunismului, dar nici acces la locuire de calitate. Tineri al căror viitor a fost furat de generația părinților mei și continuă să fie furat, sub ochii lor de data asta, de generația mea”, a scris fosta lideră a PLUS pe Facebook. În calitate de arhitectă, Oana Bogdan a participat la sfârșitul lunii martie, la “Ziua Acțiunii pentru Locuințe” (Housing Action Day 2021), eveniment care a avut loc la Bruxelles și care promovează exact aceleași idei ca și Oana Bogdan: dreptul la locuire în comun, nu dreptul la proprietate. Fosta lideră PLUS: “Foarte puțini români sunt educați sau informați”. “Iar o să-i enervez pe unii care nu văd decât comunism în fața ochilor atunci când citesc cuvântul “comun”, fără să înțeleagă că ei sau alți oameni, de care depinde bunăstarea lor, locuiesc prost. În România s-a construit și se construiește prost, și asta inclusiv pentru că foarte puțini români sunt educați sau informați cu privire la locuire. De aceea eu cred ca este rolul nostru, al arhitecților, să ne re-asumăm misiunea socială a arhitecturii și să participăm la discuția despre criza locuințelor din România”, a comentat pe FB fosta mână dreaptă a lui Dacian Cioloș. Ce propune Oana Bogdan? Locuirea în blocuri moderne ca și chiriași, gândire despre care arhitecta spune că este modelul european agreat. “Locuințele în care trăiesc majoritatea românilor sunt de o calitate extrem de proastă. Doar că ele nu vor putea fi transformate așa cum s-a întâmplat în Franța, pentru că sunt în proprietate privată”. “Parlamentul European a adoptat la începutul anului 2021 raportul „Accesul la locuințe decente pentru toți”. Comisia Europeană se va asigura că dreptul de locuire de calitate este pus înaintea intereselor pieței”, a susținut pe FB Oana Bogdan. Apropiata lui Cioloș pledează pentru o reîntoarcere la comuna primitivă. Dacian Cioloș a adus-o pe Oana Bogdan în PLUS în anul 2016. “Ea este roata motrice din spatele PLUS” a fost definiția pe care i-a dat-o șeful partidului când a prezentat-o pe arhitecta din Bruxelles într-o conferință de presă la București, în anul 2019. În același an, în octombrie, aceasta a demisionat din PLUS în urma unui scandal public după ce a făcut mai multe afirmații referitoare la desființarea proprietății private și la renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup: “Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele”, afirma lidera PLUS în anul 2019. Exact ceea ce propune în prezent, tinerilor din România. Dacian Cioloș și Oana Bogdan au rămas parteneri. La Bruxelles. Proba că aceasta a rămas apropiată de Dacian Cioloș și de PLUS o reprezintă un paragraf din Comunicatul de Presă al partidului din octombrie 2019 care anunța demisia ei: “Faptul că astăzi Oana a ales să se implice mai mult în proiecte care țin de arhitectură nu înseamnă că ea a abandonat sau a întors spatele PLUS. Dimpotrivă. Oana și PLUS se vor regăsi cat de curand în proiectul de reînnoire a Europei.” Expresia “proiectul de reînnoire a Europei”, folosită de oficialii PLUS în Comunicatul de presă, este o parafrazare a numelui partidului european pe care îl conduce Dacian Cioloș de la Bruxelles: “Renew Europe”, adică “Reînnoirea Europei” în limba română. Dan Barna și colegii lui din USR nu au vrut să comenteze ideile fostei lor colege din PLUS referitoare la dreptul de proprietate al oamenilor. Au spus că este o opinie și că respectă dreptul la libertatea de opinii, dar au refuzat să spună dacă și ei gândesc la fel precum partenerii lor din PLUS: respingerea proprietății private. Liderii alianței politice progresiste USR-PLUS s-au prezentat publicului din România ca având o orientare de “centru-dreapta modern”. În programul economic al USR-PLUS, prezentat în campania electorală din anul 2020, se regăsesc însă multe propuneri cu caracter de stânga. Un singur exemplu: “Zero taxe pe salariul minim (reducerea impozitării muncii prin scutirea primilor 2.230 de lei din salariu și aplicarea taxelor și impozitelor doar pe bucata din salariu care depășește un salariu minim).”
Exact această propunere se regăsea și în programul economic al PSD. PS: O.B. are grave probleme de orientare, in general. Pe vremea lui Ceausescu, Tocmai ca nu aveam Proprietati, ci dupa’89, cand Guvernul P.Roman ne-a dat posibilitatea sa cumparam locuintele in care stateam cu Chirie la Stat ! Dimpotriva, Neomarxismul pe care il promoveaza vrea sa reia Abolirea Proprietatii, care este o valoare Liberala.

aprilie 4th, 2021 at 12:35
Gica spune:

„Karen Smith – Invictus”. Selectiuni. „De câteva săptămâni urmez statisticile de mortalitate de pe euromomo.eu și, în special, cele referitoare la Israel, care au fost singurele care au înregistrat o creștere semnificativă a mortalității în săptămânile 9-11 din 2021, de la 1,02 la 1,04 (1,05 pentru peste 65 de ani). Astăzi au fost publicate statistici pentru săptămâna 12, dar Israel a dispărut complet de pe listă!„ O observație a unui cititor atent la urmărirea campaniei de vaccinare în masă din Israel, care a fost făcută de alții: cetățeni, oameni de știință … care sunt uimiți de dispariția statisticilor de deces din Israel din baza euromomo.eu. Acest site de monitorizare a mortalității este examinat de toți analiștii cifrelor epidemiei Covid.
VIDEO. „Bună ziua, tuturor! Acest videoclip este în engleză. Vreau să descriu pentru toate popoarele lumii ceea ce se petrece acum în Israel. Vreau să descriu viața celor ce nu s-au vaccinat… În cazul de față, nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem ori nu suntem de acord… Ni se spune că vaccinul ar fi fost aprobat de către FDA (în USA), ceea ce nu este adevărat – lucru pe care l-am verificat. Aprobarea dată de FDA PRIVEȘTE O EXPERIENȚĂ URGENTĂ, DESPRE CARE NIMENI NU ȘTIE NIMIC SIGUR! …acordul guvernului cu firma Pfizer a fost semnat acum doi ani, ÎNAINTE CA AȘA NUMITUL COVID SĂ FI APĂRUT ȘI RĂSPÂNDIT. Femeile gravide nu știu nimic despre consecințele medicale ale experimentării. …începe să se vorbească de injectarea experimentală a noilor născuți! …dacă refuzăm…, atunci, în viitor, copilul nu va putea merge la școală. Peste tot vedem numai poliție, jandarmi și armată. Cerem ajutorul întregii omeniri, tuturor organizațiilor mondiale ale drepturilor omului. Cerem ajutorul tuturor martorilor, al tuturor celor ce stiu ce se petrece în momentul de față. Guvernanții se comportă ca…, fiind pe cale, cu ajutorul mass-mediilor, să realizeze cea mai mare spălare a creierelor din întreaga istorie. Vreau ca popoarele lumii să afle că aproape jumătate din populație, …toți acești oameni au fost injectați contra voinței lor. Ni se spune că dacă nu ne lăsăm injectați nu vom mai putea lucra, nu vom mai avea drept de muncă, vom deveni cetăteni de mâna a doua! Mulți nu pot cumpăra alimente din unele magazine, nu au dreptul să intre în marile magazine. În unele părți te poți așeza pentru a mânca, în altele nu. …mint cu privire la motivele morții. MORȚII SUNT AMBALAȚI ȘI ȘTAMPILAȚI CU ETICHETA COVID! – INDIFERENT DE BOALĂ SAU ALTE CAUZE POSIBILE ALE MORȚII. SPITALELE PRIMESC 22 000 DE ȘEKELI (5600 Euro) PENTRU FIECARE MORT ȘTAMPILAT CU ETICHETA GUVERNAMENTALĂ COVID! Mediile de informare mint și ascund. Pentru diverse avantaje și bani, numeroși medici, ziariști și-au vândut sufletul …, adică intreprinderii… GUVERNUL A ORGANIZAT …O PERSECUȚIE DE MOARTE CONTRA TUTUROR CELOR CE REFUZĂ INJECTAREA OFICIALĂ. CEI CE REFUZĂ SUNT CONSIDERAȚI INAMICI AI POPORULUI, FIIND VÂNAȚI CA ANIMALELE SĂLBATICE. Incorectpolitic