Lup travestit în general, paznic la Apărare   aprilie 4th, 2021

O știre devastatoare a rămas în mod straniu necomentată. Generalul Iulian Cristian Gheorghe a escrocat Armata și, începând din 26 martie, timp de 30 de zile, se află în arest preventiv. El nu este un prezumtiv infractor oarecare. Practic a fost director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării. Și nici suma devalizată nu e una oarecare. În plus, infracțiunea a debutat practic din 27.11.2018 și nu a fost descoperită decât foarte recent. În ce măsură e responsabil de cele întâmplate general maior Gheorghe Mocanu, șeful Direcției Generale de Prevenire și Investigare a Corupției și Fraudelor din MApN și în ce măsură răspunde șeful direct al acestuia, nimeni altul decât generalul Nicolae Ciucă, ministrul deghizat în civil al Apărării?

Sunt câteva informații care, dincolo de conținutul lor senzațional, au însumat o greutate colosală, care apasă în aceste zile pe umerii Armatei Române. Și asta dincolo de ceea ce înseamnă terfelirea la cel mai înalt nivel a onoarei militare. Cum precizam, acest prezumtiv infractor, în grad de general, care de altfel și-a recunoscut vina în fața Parchetului Militar, a îndeplinit o funcție extrem de importantă în arhtectura Armatei Române. A fost nici mai mult nici mai puțin decât șeful Direcției Generale de Informații a Apărării. Din această poziție, a devalizat prin elaborarea de acte false și prin uz de falsuri fondurile de război ale României, sustrăgând nu mai puțin de 179.000 de dolari, despre care astăzi susține că au reprezentat un împrumut necesar pentru a-și cumpăra un teren la Corbeanca, pe care urma să construiască o vilă, având intenția să confunde și în viitor bani Armatei Române cu un fel de Casă de Ajutor Reciproc. Infracțiunea propriu-zisă, deci momentul în care el a sustras această sumă de bani, a avut loc la 27.11.2018. De atunci a trecut mult timp. Timp în care infracțiunea nu a fost descoperită.

Este aici momentul să plasăm în această ecuație o nouă informație cheie. Arătam în șapoul acestui comentariu că în MapN există și ar trebui să funcționeze Direcția de Prevenire și Investigare a Corupției și Fraudelor condusă de general Maior Gheorghe Mocanu și, în calitate de locțiilor, de colonel Adrian Ivan. Oamenii acestei direcții. în frunte cu șefii ei, au sarcina de a descoperi și recupera prejudiciile produse prin fraudă. În prealabil, ei trebuie să identifice și să evalueze riscurile și vulnerablitățile de fraudă și corupție, la toate nivelurile ierarhice ale MApN. De aceea, nu întâmplător, într-un interviu acordat unui site prietenos cu Armata Română, general maior Gheorghe Mocanu afirma, citez: „Orice incident de integritate trebuie asumat ca un eșec al managementului”. Și se mândrea cu faptul că. în zece ani, Direcția a constat prejudicii de 160 de milioane de lei și a recuperat 13 milioane. Iată însă că, în ultimii trei ani, onorabila Direcție nu a reușit să descopere învârtelile generalului Iulian Constantin Gheorghe. Nu am auzit însă ca președintele Klaus Iohannis, care este capul Armatei, să formuleze vreun comentariu asupra acestui grav act de corpupție sau ca generalul Nicolae Ciucă, ministru al Apărării pe parcursul acestei fraude să-și fi făcut auto-critica sau să-i fi destituit pe cei care ar fi trebuit fie să prevină o asemenea fraudă, fie să o descopere de îndată. Ce Dumnezeu? Aceste personaje nu au auzit de controlul preventiv? Păi dacă în tot acest interval de timp, din 2018 și până de curând, s-ar fi făcut controale și inventare, cu certitudine actul de corupție ar fi putut fi depistat, în condițiile în care banii au dispărut efectiv în baza unor documente care astăzi se dovedesc a fi vădit false. Nu ne spune nimeni în ce constau documentele false. În consecință, putem bănui o modalitate cât se poate de logică prin care un șef de serviciu secret – căci asta înseamnă Direcția Generală de Informații a Armatei – a reușit să sustragă  asemenea sumă de bani, sub pretextul că i-ar fi cheltuit pe ceva util. Generalul s-a prefăcut că a plătit informatori. Agenți. Agenți stecurați în diverse instiuții ale statului. Sau poate agenți strecurați în structurile altor state. Și, în numele acestora, a fraudat fondurile de război ale României. Infracțiunea este de o gravitate extremă.

Dar, cum spuneam, cine trebuia să o descopere la timp și nu a făcut-o, nu a suferit până  acest moment nicio sancțiune. Iar ministrul Apărării nu s-a deranjat să-și asu,e la rândul său răspunderea, pentru că totul s-a petrecut sub pălăria sa, să-și ceară scuze și eventual să-și prezinte demisia de onoare. Nici măcar nu s-a deranjat să ne explice dacă nu care cumva doamna Maria Cristina Ciucă, soția sa, care și ea lucrează în serviciul secret al Armatei, a constituit prin simpla ei prezență acolo sau altfel o plasă de protecție pentru generalul infractor.

Ce părere aveți domnule președinte Klaus Iohannis? Tot „ciuma roșie” este de vină? Tot PSD ar trebui să răspundă pentru acest act de corupție, care atinge vârful unei instituții sacrosante a statului român, căreia cetățenii îi acordă un grad atât de înalt de încredere? De ce nu ieșiți la declarații să ne spuneți ce și cum?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

aprilie 5th, 2021 at 12:19
adria nicol spune:

1
(humor subtil)
Generalul Iulin Cristian Gheorghe a actionat profetic ! El avea toate informatiile sà stie cà nu este nici un pericol de ràzboi , cà lumea nu mai este nebunà , a progresat în vitezà , cà nu mai sunt granite de apàrat ! Si atunci cum sà existe fonduri de ràzboi ? Fondul numit astfele era o insultà la pacea care domneste cam peste tot .

aprilie 5th, 2021 at 12:26
adria nicol spune:

2

Si ce poate fi mai nobil decît o casà ? De la temelie pînà la paratràsnet ? Banii de la „ràsboi” riscau sà putrezeascà în conturi si dulapuri gros-otelite ! Generalul Gheorghe a actionat împins de resortul iubirii aproapelui . El a repus în circuit , a înnobilat o sumà de bani dedicatà màcelului ! El urma sà introducà în economia scheleticà o sumà derizorie dar simbolicà : casà nu ràzboi !

aprilie 5th, 2021 at 13:36
adria nicol spune:

3

A delapidat Ràzboiul Generalul Gheorghe ?Acuzatorii privesc în altà directie ! Sunt învârtiti cu cheitza ! Si nustiu cît la sutà din buget unde se duce ? La adoratorii zeului Marte ! Suta de miliarde împrumutatà de la bievoitorul Fond , cît de transparentà a devenit ?
Unde a dispàrut deputata care salva Rolânia filmând cu zgomote asurzitoare Sala Parlamentului si urlând „fàrà penali în Guvern „?

aprilie 5th, 2021 at 13:42
adria nicol spune:

4

Dàrîmàm statui ? Statuia lui Marte sà o dàrîmàm ! Generalul Iulian Cristian Gheorghe este vestitorul aceste manifestatii care cuprinde lumea trezità din cosmar !O statuie Generalului , o statuie celui care a îndràznit sà construiascà o casà din banii Zeului Ràzboiului!