Lovitură de trăsnet în USR   iulie 13th, 2021

O informație șoc a trecut ieri aproape neobservată. Dan Barna a decis ejectarea rezerviștilor din partid. Ce să însemne asta? Avem de-a face pur și simplu cu o măsură de epurare? De purificare? Sau decizia are o bătaie mai lungă și intenția copreședintelui USR-PLUS este aceea de a se îndrepta în pasul următor și împotriva cârtițelor serviciilor secrete? Adică a activilor? Asistăm cumva la debutul unui război intern crâncen de genul celui din PNL?

USR-PLUS este un partid la zămislirea căruia au colaborat reprezentanți de mari corporații, servicii secrete străine, dar și servicii secrete autohtone, fără îndoială rezerviști ai instituțiilor de forță, Fundația Soros și toate celelalte eminențe cenușii de la nivel european sau național care propovăduiesc neomarxismul. Dar care, în esența lor, susțin interesele multinaționalelor, precum și prevalența deciziilor Uniunii Europene asupra suveranității naționale. Nu întâmplător Dacian Cioloș, care și-a făcut stagiul militar la Securitate și a păzit-o pe dizidenta Doina Cornea și a fost propulsat în politică de fostul șef Doi și-un Sfert și este în prezent susținut de statul francez căruia îi servește interesele este copreședinte al acestui partid. Și de asemenea, deloc întâmplător, Dan Barna, un alt personaj cu trecut dubios, este celălalt copreședinte. Iar între ei doi se duce o bătălie crâncenă. Cel care îi are în spate pe mai mulți dintre rezerviștii din USR și mai multe dintre cârtițele serviciilor secrete venite cu arme și bagaje, mai discret sau mai pe față în acest partid, este fără doar și poate Dacian Cioloș. Rupând pisica, Dan Barna lovește aparent și propriile interese numai că, în schimbul acestui sacrificiu, poate scăpa de Cioloș, care are o susținere externă mai puternică, susținere care, la momentul potrivit, ar putea să prevaleze și în competiția internă.

Este așadar o mișcare de sacrificiu. Pierd eu câțiva pioni, dar pierzi tu mult mai mulți. Și în final pierzi confruntarea. Acest tip de raționament l-a determinat pe Barna să ia o decizie bombă, pe care niciun alt partid până acum nu a mai luat-o. Alungarea rezerviștilor.

Este momentul să deschid o paranteză. Întotdeauna în ultimii 30 de ani am susținut că reprezentanții serviciilor secrete nu au pur și simplu ce căuta în politică, în sindicate, în presă, în biserică și în organizațiile societății civile. Rezerviștii se pot angaja bine-merci pentru a-și rotunji veniturile în societățile comerciale, dar nici acolo nu au dreptul să-și utilizeze, punându-și la dispoziție, cunoștințele, informațiile dobândite pe bani publici în timpul stagiului lor în instituțiile de forță. Cu atât mai mult nu au acest drept agenții activi ai serviciilor de informații. La fel cum, în mod obligatoriu, ar trebui interzisă prin lege funcținarea pe teritoriul României a societăților și fundațiilor aparținând în mod direct sau indirect serviciilor secrete. În perioada în care am fost senator am și propus o lege în acest sens, care a fost aruncată la coșul de gunoi prin votul majorității colegilor mei de atunci. Am închis paranteza.

Dacă așa va fi, ei bine, USR-PLUS inițiază un spectacol uluitor. Este primul partid care-i aruncă peste bord pe rezerviști. Cu ocazia asta, dacă lucrurile vor fi duse până la capăt, vom afla și noi cât de mulți sunt. Și poate că și alte partide vor urma exemplul USR. Dar acesta s-ar putea să fie doar pasul numărul unu. Cum de altfel ar fi și logic. Lovitura finală ar putea fi dată prin eliminarea cârtițelor. A acoperiților.

Dacă Dan Bara își duce amenințarea până la capăt, cine știe, poate că se va întâmpla minunea și USR va scăpa nu numai de cârtițele interne, ci și de cârtițele externe. Dar, în orice caz, decizia sa poate declanșa un război de toată frrumusețea, mai sângeros chiar decât este cel oferit de PNL. Iar dacă PNL este amenințat să se rupă, nu este deloc exclus ca și USR-PLUS să se spliteze. Să-i ajute Dumnezeu! Și pe unii, și pe alții!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

iulie 13th, 2021 at 12:09
adria nicol spune:

1

Sfânta mare naivitate ! Dan Barna are un consilier stelat care-i face în fiecare zi foaia de drum ! Rezervistii sunt cei care au fost si au ràmas sub comanda înstelatului !! Dacà e sà analizàm la bani màrunti , toti sunt rezervistii cuiva ! Cum legile europene prevaleazà asupra celor nationale , România este condusà nemijlocit de la Bruxelles ! Ràmâne ciolanul pseudodemocratic !Pleacà-ai nostri , din ai nustri ! E un spectacol de Teatru de pàpusi !

iulie 13th, 2021 at 12:19
adria nicol spune:

2

A propus vreà formatie politicà , în afara PSD , màrirea salariilor bugetarilor si a celor din sectorul privat ? Asistàm la un spectacol
inedit în Romania : Ideea SOVROMURILOR sovietice a fost reluatà de Liberali din la guvernare : se înstràineazà tot pe doi bani !
USRPLUS ? este o întîmplare , produsul unei conjucturi !Dacà nu se potolesc , îi asteaptà DNA !

iulie 13th, 2021 at 12:28
adria nicol spune:

DNA conduce România ! Adicà , un compartiment al Justitiei.Nicàieri în lume un compartiment al vre-unei institutii de fortà nu are ultimul cuvînt . PETROV a înteles din prima zi a primului mandat !
A instaurat FRICA din Democratie ! De la mic la mare tremurà toti !
Nu cà DNA ul nu ar respecta legea ; nu , o interpreteazà ! Dar sà stai cu frica-n spate o viatà , nu-i de colo !
Aceasta este Societatea vitorului ! Frica în sânge ! Frica imprimatà în ADN !

iulie 13th, 2021 at 12:40
adria nicol spune:

3

Comunistii au inventat sintagma criminalà „Dusmanul de clasà”
Peste 2OO de milioane de oameni, 200 de milioane !, au fosta asasinati în numele acestei Utopii cu slogan infam ! Înainte erau Nàvàlitorii ! Frica planetarà ! Petrov a actionat prin persoane interpuse ! Specific national ! Toti doctori în stiinte !
PPETRov !Clasà politicà de inspiratie PETROVIANÄ !Un cosmar numit PZTROV !

(dintr-un esseu)