Mitocani cu papion   iulie 18th, 2021

„România educată” își dă mereu în petic. În „Ia pastila SRS” de astăzi, sunt silit să semnalez un ultim eveniment liberal de mahala, exportat la mare distanță. Tocmai în Spania. Și acolo au loc campanii pentru alegerea viitorului președinte. Și acolo oamenii lui Orban se bat cu oamenii lui Cîțu. Și acolo bodyguarzii intră în acțiune. Iar poliția e chemată să facă ordine. Urâtă treabă!

În Spania, liberalii s-au încăierat cu liberalii. O echipă de gărzi de corp, chemată de una dintre cele două tabere rivale, nu a permis accesul la o întrunire electorală pentru alegerea șefului PNL Spania are circa 100 de membri cu acte, care ar fi avut dreptul să voteze. Pentru a opri încăierarea dintre acești liberali nemulțuiți și gărzile de corp, a fost necesară intervenția poliției. Noul partid liberal se face de baftă nu numai în țară, ci și peste hotare.

Într-una din zilele trecute, am fost surprins văzând o cinstită adunare liberală, din care făcea parte și marele nostru liberal, Forin Cîțu, și constantând că toți purtau papion. Un omagiu adus tradiției acestui partid secular. Numai că prezentul nu mai e cea fost odată. Și cu atât mai puțin viitorul. Atitudinea de mahala, huliganismul, violența, mitocănia, injuriile reciproce sunt cele care dau astăzi tonul într-un partid care și-a pierdut de mult atât substanța națională, cât și substanța liberală.

Dar ceea ce este cu adevărat înfiorător, este lipsa de educație care îi caracterizează pe cei mai mulți dintre conducătorii acestui partid aflat la guvernare. După ce s-a scremut mai bine de cinci ani, Klaus Iohannis ne servește un așa-zis proiect al „României educate”. În capul domniei sale, „România educată” se reduce la perfecționarea învățământului. A fi bine să putem îmbunătăți învățământul, care s-a rostogolot dincolo de buza prăpastiei. Ar fi bine să avem mai puțini analfabeți funcționali, pentru că acum procentul acestora este cel mai mare din ultimii 70 de ani. Ar fi bine să reușim să pregătim absolvenți de școală capabili să urmeze cu folos învățământul superior sau să lucreze în meserii utile lor și societății. Ar fi bine să avem mai puține școli cu haznale în curte, în care uneori se mai și prăbușesc copiii. Ar fi bine să avem unele și altele de care nu a avut până acum parte tânăra generație. Numai că oricât de multe schimbări ar avea loc, educația nu se reduce la învățământ. Și acest lucru, dacă era bine educat, trebuia să-l știe și președintele Klaus Iohannis. Buna educație poate fi o trăsătură nu numai a copiilor noștri, ci și  a întregii societăți. Iar societatea are nenumărate dimensiuni. Cum ar fi de pildă clasa politică instalată în capul mesei. În cazul nostru, coaliția. O coaliție condusă de PNL. Partidul de suflet al lui Klaus Iohannis. Partidul în a cărui politică internă, încălcând Constituția, președintele se implică la greu. Și nu este nicio exagerare. Atâta mahala câtă vedem într-o în definitiv banală campanie internă pentru alegerea viitorului președinte PNL, nu a mai pomenit Partidul Național Liberal în întreaga sa existență. Și, în general, atâtea înjurături, îmbrânceli, injurii și înfruntări violente nu a mai consemnat istoria recentă în cazul niciunuia dintre partidele care joacă la bursa puterii din România.

Pe PNL se sprijină Kaus Iohannis în primul rând, pentru a face primi pași în realizarea proiectatei „Românii educate”. Păi ce exemplu de „România educată” ne dă PNL? Cum ar mai putea fi credibil acest partid începând din luna septembrie, când se termină mizerabila campanie internă de alegeri? Cum ar mai putea fi el un model? Cum ar putea să schimbe acest partid o Românie needucată într-o „Românie educată”? Nu sesizează nimeni din arcul puterii, de la Cotroceni până jos, la bază, uriașul ridicol în care se scufundă așa-zisul proiect prezidențial? Pe care Iohannis îl vrea proiect de țară și către care intenționează să deturneze bani europeni?

Băieți, dați-vă jos papioanele de la gât, că nu vi se mai potrivesc deloc! Eventual, înlocuiți-le cu o zgardă! Din aceea folosită de hingheri.

Sursa: CorectNews

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

iulie 18th, 2021 at 12:30
adria nicol spune:

Un personaj tragic urmuzian vorbeste despre DIASPORA LIBERALÄ împiedecatà sà-si manifeste adeziunea existentialà pro VASILE CÎTU !În capuul acestui personaj , DIASPORA este o comunitate politicà si nu una etnicà , asa cum stim din Dictionare . Acestia , PNL istii cu papillon , l-au tràdat pe A.i. CUZA , si îsi mai zicpartid national. , Un spectacol dezgustàtor oferit de guvernantii din Guvernul Meu ! 4O% din populatie-analfabeti functionali , 5(cinci) milioane de exilati economic ! Bilantul Petrovilor ! Si Hititi au fost un poiopor !