Va fi Cîțu anchetat penal?   iulie 20th, 2021

Opinia publică are dovada. Dovada e bună și pentru DNA. Corupția s-a instituționalizat. Și s-a înfipt ca un burghiu în cabinetul premierului Florin Cîțu. Banii publici, influența publică și demnitățile publice, pe socoteala și paguba noastră, au fost utilizate în scop electoral. Ancheta poate fi declanșată.

Un document a scăpat din cabinetului Guvernului Cîțu, devenind astfel public. Un consilier al acestuia, utilizând antetul Guvernului, cu cea mai puternică poziție de influență din statul român, conține indicații precise adresate activiștilor PNL privind bătălia internă din partid. Pentru a ocupa poziția de președinte PNL, Florin Cîțu și echipa sa utilizează cu cinism întreaga influență a Executivului. Cîțu, prin intermediul consilierului său, promite bani, promite funcții, amenință cu pedepse, promite iertare și, repet, totul este cât se poate de oficial, pe față și vine de la Guvern. De altfel, staff-ul electoral al lui Cîțu este instalat în clădirea Executivului și utilizează din plin banii cetățenilor. La fel cum tot banii cetățenilor și infrastructura publică sunt folosite în campanie. Una dintre cele mai mari infracțiuni de corupție este utilizarea unei funcții publice în scop personal.

Liviu Dragnea a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare cu executare și este privat de o serie întreagă de drepturi, invocându-se împotriva lui o faptă mult mai puțin gravă. Cum că ar fi detașat la partid două persoane care, pentru un anumit interval de timp, ar fi fost plătite din bani publici. Fapta lui Florin Cîțu este infinit mai gravă. Întrebarea e: se va porni malaxorul DNA pentru identificarea tuturor probelor și întocmirea unui rechizitoriu în acest caz? Va fi Florin Cîțu pus sub învinuire până în luna septembrie? Și dacă nu, ce se va întâmpla ulterior, când acesta, pe bani publici și utilizându-și influența de prim-ministru, va deveni președintele PNL și, deci, liderul coaliției aflate la guvernare? În fine, întrebarea numărul trei: ce face Klaus Iohannis? Suferă în continuare de orbul găinii? Nu vede elefantul?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

iulie 20th, 2021 at 11:42
adria nicol spune:

2

Cîtu se vede Presedinte ! Presedintele Tàrii , atît cà nu stie sà numere corect , el economistul finantator ! Pînà în 2024, doi ani si juàtate : douà mandate prezidentiale , zece ani ! La asta viseazà modestul om de stat si orator Vasile Cîtu !
Presedinte PNL este egal cu Presedintele României : în capul sàu !
Deci , miza nu este apa de ploaie a presedentiei PNL !

iulie 20th, 2021 at 11:54
adria nicol spune:

3

În urmà cu doi ani , cînd cu cele douà guverne si jumàtate ORBAN , , ce spunea mass-media din România ? Cà Presedintele Tàrii l-a propus pe Cpîtu prim ministru în bàtaie de joc , sà închidà gura opozitiei!
Cîtu , senator cu invective într-un limbaj „pudic” si elegant de o luai l fugà ! Si Cîtu a renuntat la postul de prim ministru cu o orà înainte de a fi investit ! A renuntat în favoarea lui Orban !

iulie 20th, 2021 at 12:01
adria nicol spune:

Toti au uitat ! Pînà si Presedintele a uitat prins de vise europene !
Unul singur nu a uitatinsulta de a fi prim ministru DOAR cîteva zeci de minute ! Asta îi plàteste acum Cîtu lui Orban !Asta-i politza ! Si Cîtu savureazà !Nu e recomandabil sà te joci de-a insulta cu tineri care au spàlat vase ; care spun cà au spàlat , dar nu e bine oricum.
Cîtu foloseste în scopuri personale mijlo

iulie 20th, 2021 at 12:09
adria nicol spune:

5

Toti au uitat ! Pînà si Presedintele a uitat, prins de vise europene.
Unul singur nu a uitat insulta de a fi prim ministru DOAR cîteva zeci de minute ! Asta îi plàteste acum Cîtu lui Orban !Asta-i politza ! Si Cîtu savureazà !Nu e recomandabil sà te joci de-a insulta cu tineri care au spàlat vase ; care spun cà au spàlat , dar nu e bine oricum.
Cîtu foloseste în scopuri personale mijlooace si bunuri partinînd Statului ? El e singurul care ar îndràzni ? Pài sunt altii înaintea lui !
(dinr-un esseu)

iulie 20th, 2021 at 12:25
adria nicol spune:

1

În deschiderea acestui text vorbeam despre ferocitatea celor di PNL expusà în poza cu Ludovic Orban singur pe un rînd de scaune goale !
Îmi amintea de sedintele de denuntare a „dusmanului de clasà” unde
toti urlau solidarizati împtriva sacrificatului !Si acest Partid guverneazà ! Un partid care-si reneagà seful ales în unanimitate !
Si acest partid guverneazà !Si el salveazà România aruncînd-o în pràpastie .