Se închide România? Sau începe marea păcăleală?   septembrie 24th, 2021

Rând pe rând, începând chiar cu Capitala, orașele se închid. Vor exista intervale lungi de timp în care pe străzi nu vor mai fi liberi decât vaccinații. Și, de asemenea, în multe dintre magazine, restaurante, centre de recreere, ș.a.m.d. Așa va fi? Sau se deschide sezonul marilor păcăleli?

Un certificat Covid sau certificat verde, cum vreți să-i spunem, apare cel mai adesea sub forma unei aplicații pe telefon. Sau, în ultimă instanță, a unui print. Ce mijloace are personalul unui restaurant sau al unui mall sau chiar polițistul care patrulează pe stradă de a verifica dacă certificatul pe care-l prezint îmi aparține mie sau de fapt aparține altcuiva? Eu pot să transmit imaginea certificatului meu către sute de persoane. Aceste persoane îl pot prezenta oriunde, ca și când este al lor. Am observat acest lucru inclusiv în aeroporturi. Nimeni nu stă să se uite la numele persoanei trecut în dreptul documentului prezentat pe telefon. Și chiar dacă s-ar uita, cu excepția grănicerilor și polițiștilor, niciun funcționar public și cu atât mai puțin un salariat al unui restaurant sau mall nu are nici dreptul, nici posibilitatea de a-i legitima pe cetățeni, pentru ca în final să constate dacă respectivul certificat le aparține sau nu. Prin urmare, totul se poate transforma într-o comedie.

Guvernul României nu face altceva decât să încerce să imite orbește ceea ce alte guverne încearcă să facă în mod serios, fără a reuși nici ele. Asistăm la un fel de pantomimă la nivel național. De aceea, cred că și demonstrațiile vor fi pe măsura acestui joc a oamenilor mari de-a hoții și vardiștii.

Un joc extrem de costisitor. Pentru că economia se închide. Dacă după o anumită oră și în anumite zile nevaccinații, care reprezintă 70% din populația României, nu vor mai putea circula decât cu declarații pe proprie răspundere, în care sunt scrise fel de fel de prostii, și în baza unor certificate până la urmă false, dincolo de furatul căciulii la care m-am referit mai sus, e clar că un nou val de societăți comerciale va intra în faliment. Golind și mai mult buzunarele unor români, care, în această iarnă, vor fi confruntați cu cele mai mari prețuri din istorie destinate consumului de energie.

Începând de luni, rând pe rând, pretutindeni se aplică restricții din ce în ce mai severe. Dar până luni va fi sâmbătă și duminică. Și vom asista împreună la cel mai mare spectacol de cinism. Reprezentanții partidului care guvernează, reprezentanții PNL, adică fix cei care stabilesc restricțiile pentru milioane de cetățeni, le vor încălca în direct, imaginile fărădelegii urmând să fie preluate de toate televiziunile. O uriașă fraudă făcută chiar sub ochii noștri. Nu mai puțin de cinci mii de delegați vor fi prezenți la Romexpo. Cine vor fi aceștia? Premierul României. Președintele Camerei Deputaților. Toți senatorii și deputații PNL. Toți miniștrii acestui partid. Toți secretarii de stat. O parte dintre prefecți. Primari de mari și mici municipii. Primari de localități din mediul rural. Șefi de organizații județene. Cu alte cuvinte, întreaga putere politică și administrativă. Oamenii de decizie. Chiar cei care le impun românilor restricții, pe care aceștia nu le înțeleg și pe care în mod inevitabil le vor încălca. Iar moț peste cinstita adunare va fi nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis este mulțumit de ceea ce se întâmplă. Nu este îngrijorat. Deloc. El afirmă răspicat că România este pe un drum bun. Cu un prim-ministru bun. Și că, în curând, va avea și un șef de calitate al PNL. Iar în cazul în care campania de imunizare în masă a românilor a eșuat, vinovați sunt aceștia. Acum, dacă nu s-au dus să se înțepe, vor trebui să plătească. În fel și chip. Începând cu costisitoarele teste. Continuând cu restricțiile. Și culminând cu șomajul. Dar nu-i nimic. Vin în țară cele 200 de miliarde, pe care domnul Klaus Iohannis i-a negociat la Bruxelles. Scuzați: 80 de miliarde. Scuzați-ne din nou: 30 de miliarde. Și mai scuzați-ne o dată: banii nu vin acum, ci mai la vale. Și cei mai mulți, atenție, sunt împrumutați. Au același regim, până la urmă, cu acele 120 de milioane de doze de vaccin pe care premierul său preferat, Florin Cîțu, a avut nesăbuința sau reaua credință de a le angaja prin intermediul Uniunii Europene. Le veți plăti cu toții. Cu vârf și îndesat. Veți plăti și vaccinurile care deja se aruncă în ghenă. La fel cum și copiii și nepoții dvs. sunt condamnați să plătească, cu exorbitantele dobânzi cu tot, cele mai mari datorii pe care un guvern le-a făcut vreodată în istorie, fără să-și întrebe cetățenii și ascunzându-le cu strășnicie modul în care sunt consumați acești bani.

Comedia se transformă în tragicomedie. Și tare m-e teamă că tragicomedia va degenera într-o explozie politică de necontrolat. Ceea ce se întâmpă în România, în Europa și în lume miroase a praf de pușcă. Începe să semene alarmant de mult cu tot ceea ce a trăit planeta, până când a căzut în mod tragic cortina celui de-al Doilea Răzobi Mondial. Și atunci totul a început cu o pandemie, a continuat cu o criză economică globală și a degenerat printr-o criză politică, explodată printr-un război.

P.S.: Iar de la un fost președinte al Curții Constituționale, precum și de la alți experți în Legea Fundamentală, ce aflăm? Că toate obligațiile impuse acum românilor sunt contrare normelor de drept. Întrucât nu au fost instituite printr-o lege votată în Parlament. Deci cine pe cine va sancționa?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

11 comentarii

septembrie 24th, 2021 at 11:13
adria nicol spune:

1

Domnul Prim Ministru Cîtu Florin Vasile figureazà pe Wikipedia ca fiind doctor în stiinte economice El a obtinut doar un Masterat. !Nimeni din echipa lui cîstigàtoare nu a rectificat informatia eronatà .Apoi lipsesc ani în care nu se stie ce activitàti a avut ! În 2016 devine senator , sub oblàduirea doamnei Alina Gorghiu , care îi cunoaste merite politice inexistente , în afara faptului de a fi prieten cu cel ce va deveni sotul sàu , domnul Lucian Isar !

septembrie 24th, 2021 at 11:28
adria nicol spune:

Domnul Cîtu a spàlat vase în restaurante americane pentru asi plàti taxele anuakle de peste 4O.OOO dolari ! Acestà sumà este echivalentà cu slariul unui profesor uiversitar la începutul carierei de profesor.
Penru un spàlàtor de vase este o sumà absolut inimaginabilà .
Domnul Cîtu ar fi trebuit sà explice cum si-a plàtit taxele ! S-ar putea sç fie întrebat mâine , la al XIV Congres !Poate stie doamna Gorghiu , sau domnul Raes Bogdan , care a intrat în PNL gratie domnului Ludovic Orban . Pe care acum îl porcàieste , îl declarà dusmanul poporului ! Loialitatea personificatà , prim vicepresedintele Partidului ! Toatà echipa cîstigàtoare , de altfel!

Domnul Cîtu preales la ‘splea Congres !

(dintr-un esseu)

septembrie 24th, 2021 at 18:08
adria nicol spune:

1

În toate democratiile actul critic este privit ca un act civilizator. .În România actul critic este , uneori , ignorat cu desàvîrsire ! Presedintele tàrii , conform mass media din toti anii mndatelor sale, , a încàlcat de nenumàrate ori Constitutia si în litera si în spiritul sàu . Consiliul Constitutional a respins de nenumàrate ori demersurile fàcute de Preesedintele României .

septembrie 24th, 2021 at 18:16
adria nicol spune:

2

Conform Constitutiei României,Presedintele tàrii trebuie sà pàstreze o totalà neutralitate fatà de prtidele care compu spectrul politic al tàrii . Presedintele actual al Româ niei nu arespectat acest consemn legal , ba chiar l-a sfidat,sustinînd pe fatà un partid , PNL , participînd la unele sedinte ale acestui partid , ceea ce se pregàteste sà facà si mâine . Mass media consemneazà depàsirea prerogativelor prezidentiale în defavoarea echilibrului institutional si al armoniei vietii sociale .

septembrie 24th, 2021 at 18:22
adria nicol spune:

3

Aflat la mii de kilometri de tara sa , Presedintele României trimite un mesaj de sustinere neconditionatà Premierului Guvernului , afirmând cà nu va fi demis ; în timp ce Parlamentum României va dezbate o mtiune de cenzurà împotriva acestui Premier . Astfel , Presedinele se situeazà deasupra Parlamentului , ceea ce est absolut contra Constitutiei tàrii !

septembrie 24th, 2021 at 18:33
adria nicol spune:

4

Premul Ministru nu se sfieste sà cearà demisia Presedintelui Camerei Deputatilor si Presedintei Senatului , fapt ce contravine literei si spiritului Constitutiei acestei tàri ! Primul Ministru refuzà sà vinà si sà dea cont în fata Parlamentului de actiunile întreprinse de el si de guvern . Ceea ce est ilegal , Premierul fiind „executiv” si nu legislativ ! Deci , Statul de a-indoaselea ! Un funcionar numit , Premierul , se considerà deasupra demnitatarilor alesi prin vot democratic . Si Presedintele care ar trebui sà vegheze la echilibrul institutional al Statului încurajeazà cestà atitudine neconformà Constitutional .

septembrie 24th, 2021 at 18:42
adria nicol spune:

5

Acest Prim Ministru al unui Guvern de coalitie , coalitie ce exclude Partidul care a cîstigat alegerile parlamentare , acest Prim Ministru demite ministri fàràsà întrebe pe cei din coalitie , demite toti reprezentantii si functionarii aprtinînd unu partid din coalitie , USR PLS , ignorînd legile internationale care interzic sgpersecutia unui grup pe teme politice , religioase sau de gen.
Existà juristi printre consilierii Prim Ministrului acual ?

septembrie 24th, 2021 at 18:51
adria nicol spune:

6

ndiferent de rezultatul de mâine în alegerile Partidului , aceastà formatiune este istorie . Formatiunea nu a supravetuit lipsei de loialitate a celor mai multi lideri . Partidul care l-a dat pe Presedinte dispare pe usa din spate a Istoriei . Pe care va iesi
„echipa cîstigàtoare” si sustinàtorii sài .

(dintr-un esseu)

septembrie 24th, 2021 at 21:23
adria nicol spune:

În anul 19O1 Guvernul Liberal (Partidul National Liberal) la dat afarà dintr-un serviciu bugetar pe ION LUCA CARAGIALE .Care s-a si exilat dupà mizerabila îscenare de plagiat ! Acum 12O de ani În 1866 îl alungau în exil pe Alexandru Ioan Cuza . Cei de astàzi , la fel de loiali ca predecesorii lor gloriosi ! În 19O7 tot un Guvern Liberal a înàbusit în sânge ràscoala tàranlors schingiuiti de foame si mizerie !

septembrie 24th, 2021 at 22:05
adria nicol spune:

În ultima vreme Ziarul Evenimentul zilei publicà informat sincron
, cu fotografii precum cele de la Paris , publicà ilustratcum bea un pahar de apà un demnitar român cu fuctie euripeanà de prim plan , publicà anticipativ ce se pregàteste si cum pentru Congresul al XIV lea !
Informatii exclusive , de la surse secrete . La un pas de a fi pro-Putere Presedentie-Guvern . Pas schitat de fostul Director al publicatiei , ilustrat de „reportaje” la fata locului , restaurante etc.

septembrie 24th, 2021 at 22:23
adria nicol spune:

O doamnà Editorealistà , Ana Mesesan , care scria Rotgen si pe întelesul tuturor , acum scrie tot pe înteledul tuturor , scrie pro Presedentie-Guvern . Este bizarà aceastà schimbare , doamna Mesesan doar cà nu aplaudà în picioare succesele Guvernului Cîtu ! Dezavuînd pînà la excomunicare fostii parteneri de plàcinte , USR PLUS . Probabil doamna Mesesan nu citeste despre datoria de zeci de miliarde de dolari cotractatà de acest guvern , bu a auzit despre soferi în zigzag . Doamana care eara atît de informatà !