Raed Arafat-Radu Tudor, o combinație toxică   noiembrie 30th, 2021

Luni seară, la emisiunea de la România TV moderată de Victor Ciutacu, acesta a rămas perplex atunci când am vorbit despre o finanțare masivă din partea Guvernului României a unui ONG, care s-a ocupat, vezi Doamne, de strategia de comunicare a Executivului. Și nu i-a venit să creadă când am precizat că există o legătură toxică între Raed Arafat, respectivul ONG și jurnalistul Radu Tudor. Așa că nu-mi rămâne decât să-i ofer acestuia și evident opiniei publice detaliile necesare, pentru a înțelege această scandaloasă operație. O fac în cele ce urmează.

ONG-ul în cauză se numește Eurocomunicare. A primit din partea Guvernului, începând din decembrie 2020, suma de 11.671.000 de lei. Adică peste două milioane de euro. Scrie negru pe alb în documentele oficiale, accesibile oricui, că această sumă de bani este destinată elaborării de către Eurocomunicare a strategiei de imagine a Guvernului. Respectiv de comunicare. Primul element, care îi sare în ochi oricărei persoane dotată cu bun simț, este că Guvernul României a avut întotdeauna și are la dispoziție o căruță de consilieri bine plătiți, dintre care unii sunt remunerați fix pentru a se ocupa cu profesionalism de ceea ce înțelegem prin strategia de comunicare a Executivului. În această perioadă grea, și mă refer la ceea ce a urmat începând din decembrie 2020, principalul pariu al Guvernului României, așa cum ni s-a spus oficial, a fost vaccinarea populației și elaborarea de soluții eficiente pentru menținerea în stare de bună funcționare a sistemului de sănătate. Rezultatele acestei strategii de comunicare s-au văzut și ele nu mai trebuie analizate. A fost atât de bună strategia Guvernului, încât România, la debutul și în timpul valului 4, s-a plasat pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește numărul de vaccinați raportat la populație. A fost deci un dezastru. O bună parte din acest dezastru se cuvine să fie pusă pe seama ONG-ului care a păpat peste două milioane de euro. Dar cine este de fapt acest ONG?

Eurocomunicare, beneficiarul sponsorizării guvernamentale de peste două milioane de euro, este un ONG condus de nimeni altul decât de jurnalistul specialist militar Radu Tudor. Acest ONG are un site care se numește Antifake.ro. Un site care face poliția presei. Nu o simplă poliție, așa cum ne-am putea imagina. Nu este un site care vânează și devoalează informațiile false furnizate de unii și de alții. Nicidecum. Acest site, Fakenews.ro, nu face altceva decât să îi vâneze pe cei care își permit să-i aducă critici sau chiar acuzații lui Raed Arafat. Care a devenit realmente unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din statul român. Cel care joacă permanent cu două mâini. Fondator și conducător al Fundației SMURD și, în același timp, dirijor și conducător al SMURD-ului public. Un alt amestec toxic, din care au rezultat miliarde de euro. Și din care rezultă achiziții de vehicule, aparatură și materiale sanitare absolut scandaloase. Cum s-a întâmplat chiar zilele trecute cu achizițiile lego de teste pe bază de salivă pentru școli. O mizerie absolută, pentru care, mergând pe mâna lui Arafat, Guvernul României a plătit un preț de câteva ori mai mare decât se cuvenea. Să închid însă această paranteză și să revin la Fakenews, site-ul Eurocomunicare, care îi mitraliază pe criticii lui Arafat. Ei bine, și aici îl regăsim pe același Radu Tudor. De altfel, consultând cu ajutorul jurnaliștilor de investigație Iosefina Pascal și Ovidiu Zara documentele oficiale, dintre care o bună parte se regăsesc pe site-ul Registrului Comerțului, aflăm un detaliu tulburător. Cele două organizații au, ce să vezi, aceeași adresă. Complexul Olimpic numărul 6B, sat Izvorani, comuna Ciolpani. În mod straniu, tot acolo regăsim și o altă societate, True Project Story, condusă de o anume Alina Inayeh. Aceasta este căsătorită cu un arhitect iordanian, născut într-o tabără de refugiați, pe nume Khalid- Yousef-Subhi-Ibrahim. Să fie o simplă coincidență?

Coincidența de mai sus mă determină să consult din nou site-ul oficial al Registrului Comerțului și să văd în ce asociații și societăți, dincolo de SMURD și dincolo de fel de fel de organizații străine, mai este implicat Raed Arafat. Și iată, tot cu ajutorul celor doi jurnaliști de investigație, descoperim ceva extrem de interesant. Raed Arafat figurează ca membru al Consiliului Director între altele în Centrul de Cercetări și Prevenirea Terorismului (mamă-mamă! -n.a), Asociația Eurostal, cu sediul la Toplița, precum și Societatea Română de Medicină de Urgență și Catastrofă. Conform legii, aceste legături trebuie să figureze în declarația de interese a șefului SMURD. În caz contrar, acesta a încălcat legea. Ei bine, nu figurează. Raed Arafat nu a declarat sub semnătură că face parte din Consiliul Director al respectivelor instituții.

P.S.: Și apropo de testele pe bază de salivă, achiziționate, cred eu, fraudulos de Arafat pentru sistemul de învățământ. Într-o încercare disperată de a-l acoperi pe Arafat, ministrul traseist al Educației Robocop, adică Sorin Cîmpeanu, s-a căznit să facă o demonstrație în beneficiul copiilor din România și a dascălilor, pentru a arăta cât de ușor, din piese disparate, se construiește și se utilizează testul tip lego. Și s-a întâmplat un lucru cel puțin amuzant. I-a scăpat saliva pe pupitru. Și este amuzant doar până când asemenea teste vor fi utiizate de copii în școli. Dacă ditamai demnitarul statului nu a avut îndemânarea de a utiliza în mod corespunzător testul, ne putem ușor imagina cum s-ar putea contamina copiii dintr-o școală, luând contact cu saliva scăpată pe pupitre. Curat-murdar, domnule Arafat și domnule Radu Tudor!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii