CCR, dinamitat de Scântei?   ianuarie 6th, 2022

Sunt toate șansele ca răspunsul la această întrebare să fie afirmativ. Zilele trecute, Iulia Scântei, din ditamai poziția de președinte al Comsiei juridice a Senatului României, s-a pronunțat în favoarea recentului abuz al Curții de Justiție a Uniunii Europene, care solicită cu pumnul în masă ca deciziile CCR să nu fie obligatorii pentru judecători și procurori. Cu alte cuvinte, Constituția acestei țări ar urma să fie aruncată la gunoi. Simpla afirmație de acest fel a unui senator PNL, care conduce una dintre cele mai importate comisii din Parlamentul României, este explozivă. Și ar trebui să stârnească o adevărată furtună în partid. Numai că lucrurile nu se opresc aici. Sunt mult mai grave. Iulia Scântei ar urma să devină – ce credeți? –ditamai judecătorul CCR.

Ei bine, iată, trăim ca să o vedem și pe asta. O persoană, puțin contează pentru moment cine este ea, dă de pământ cu o instituție fundamentală a statului român. Și începe demersurile pentru a o desființa. În același timp, fix persoana respectivă transpiră, ajutată de un întreg partid aflat la putere, pentru a deveni un membru de vârf al instituției care urmează să fie dinamitată. De astă dată din interior. Să descălcim această mizerie.

Cum arătam mai sus, Iulia Scântei, senatoare de Iași, nu este o persoană oarecare. A deținut importante poziții în statul român. Atât de importante, încât și-a putut permite ca, de nu mai puțin de e nouă ori, să pătrundă ilegal în arhiva SIPA, care ascunde multe secrete legate de biografiile unor persoane importante din statul român, în special judecători și procurori. De-a lungul carierei sale, a obținut venituri însemnate, în special în urma unor contracte cu statul, pe care le-a realizat în calitate de notar, venituri pe care de-a lungul timpului ar fi trebuit să le consemneze în declarațiile sale de avere. Nu a făcut-o și probele în acest sens sunt pe masă, furnizate recent de jurnalistul de investigație Iosefina Pascal. Prin urmare, din această perspectivă, doamna Iulia Scântei, șefă a Comisiei juridice a Senatului României, este expusă și probabil va fi expusă mai întâi unei anchete ANI – în caz că instituția se mișcă – și apoi unei anchete penale. Și aici survine  o primă întrebare extrem de importantă. Cum este posibil ca o persoană, care este înalt demnitar al statului și care deține o poziție atât de importantă în Senatul României, să fie atât de vulnerabilă din punct de vedere legal? Poate că nu știe suficientă carte. Dar asta nu justifică faptul că nu și-a completat în mod corect declarațiile de avere și că, de-a lungul anilor, și-a ascuns venituri importante.

A doua întrebare este însă de natură morală. Ține de etica unor persoane și de etica unui partid politic. Ce a făcut de fapt doamna Iulia Scântei în raport cu Curtea Constituțională a României? A sărit ca arsă, pentru a da apă la moară USR, un partid neomarxist, care, la rândul său, a dat apă la moară unui abuz săvârșit de o instituție a Uniunii Europene și care, dacă ar fi materializat, ar face inoperantă Legea Fundamentală a statului. Ei bine, am toate motivele să susțin că Iulia Scântei nu a procedat în acest sens în mod întâmplător.

În prezent, pentru locurile vacante de la Curtea Constituțională, se bat două partide aflate la putere, PSD și PNL. Fiecare având propriul candidat. PSD îl propune pe Robert Cazanciuc, iar PNL – pe cine credeți? Taman pe Iulia Scântei. Cine va fi ales, asta depinde de voturile din Parlament. În mod normal, câștigă PSD. În paranteză vreau să vă asigur că domnul Robert Cazanciuc nu este feblețea mea. Dincolo de aceasă paranteză, fac însă un calcul aritmetic. Dacă, la acest capitol, PNL se aliază cu USR, atunci Iulia Scântei va fi introdusă pe post de dinamită chiar în interiorul instituției pe care, împreună cu USR, se străduiește să o desființeze. E scandalos și extrem de grav în același timp.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

11 comentarii

ianuarie 6th, 2022 at 17:07
adria nicol spune:

1
Cine a deconstruit Romania?

Pentru cà cineva a contribuit decisiv la punerea acestei tàri pe butuci , a contribuit decisiv la realizarea „Sttului Esuat” , cum la calificat actulul Presedinte alRomâniei !Dintr-o tarà cu industrii Siderugice si Metalurgice performante , cu o Indusrie Usoarà performantà , cu mari Combinate Agricole , dintr-o tarà producàtoare de bunuri de consum Romania a devenit o tarà aproape exclusiv consumatoare , cu toate consecintele social-economice de rigoare -odatà statutiul asumat .

ianuarie 6th, 2022 at 17:23
adria nicol spune:

2

Decizia de transforma Industria Grea într-un morman de fiare vechi , a fost una dezastruoasà .Mii de utilaje cumpàrate pe valutàaruncte la fer vechi, mii de constructii abandonate,zeci , sute de mii de someri. Si , apoteoza nebuniei , Statul Român si-a ràcumpàrat industria transformatà în fiare vechi . Machiavelic !Industria Usoarà care alimenta multe tàri din Occident cu produse de supercalitate a fost pulverizatà de o asa zisà concurentà mai mult imaginarà!

ianuarie 6th, 2022 at 17:30
adria nicol spune:

3
Din agriculturà nu a ràmas decît grâul si porumbul , si aceste produse destinate mai ales exportului! Legumele si fructele românestiau dispàrut denpe piatà !
Toatà aceastà deconstructie a fost realizatà sub lozinca de Libertatea pietii de consum , a Concurentei !
Acesta este lumea în care tràim : o lume a concurentei ; unii sociologi o definesc drept”Darwinism social” .

ianuarie 6th, 2022 at 17:39
adria nicol spune:

4

Altfel spus , acest interval între „producàtor” si „consumator ” a fost definit TRANZITIE .
Industria Petrolului , industrie de performantà mondialà, a fost transferatà la particulari , precum si Marile Combinate Siderurgice si Metalurgice si de îngràsaminte agricole ! Milionarii români , fàrà exceptie , îsi trag milioanele de la Statul Român !
Despree ce si cum s-au vândut obiective actionarilor de peste tot , nu se discutà ; aceast este „legea” liberalà , motorul societàtii planetare !

ianuarie 6th, 2022 at 17:47
adria nicol spune:

5

Polonia , Cehia , Slovacia u reusit sà-si salveze o bunà parte din industrii producàtoare de bunuri de consum intern ! Si o bunà parte din constructia de automobile ; ulterior cu participàri de capital occidental !Românoia areusit sà pàstreze Fabrica Dacia , masini frantuzesi fabricate în România , dar de o fortà de lucru formidabi calificatà – probà a gradului de performantà al specialistilor români !

ianuarie 6th, 2022 at 17:58
adria nicol spune:

6

Industria , eEconomia , Finantele asigurà existenta socialà si culturalà a unui grp numit „natiune”! Sau al uni grup dintr-un perimetru grografic formal delimitat ! Cum este acum cazul României , parte a unei Uniuni Europene !
Romania si Bogaria (nu vorbim de formatiunile satatale iesite di dezintegarea Yugoslaviei) ssunt singure tàri din Europa de Est unde
consecintele TRANZITIEI au fost si sunt la limita suportabilului .

ianuarie 6th, 2022 at 18:07
adria nicol spune:

7

Dacà trecerea de la o ecnomie centralizatà la una concurentialà implicà transformàri dureros simtite de majoritate absolutà a unei societàti , Tranzitia a fost fatalà pentru ïnvàtàmântul românesc !
Unul din rezultate : 4O% din populatie analfabetà functional ! O astfel de metamorfozà este unicà în Istorie : în nici 3O de ani -de la pulicarea acestei statistici- societatea a suferit un soc informational enorm :aproape jumàtate din populatia României nu întelege ce anume citeste !

ianuarie 6th, 2022 at 18:15
adria nicol spune:

8

Aceasà aproape jumàtate din populatia tàrii nu poate ocupa posturi
de muncà minim calificatà nestiind sà aplice reguli elementare la locul de muncà specializat .
Acest dezastru informational, cultural , social a fost posibil prin pràbusira sistemului de învàtàmânt. Relaxarea , nerespectarea obilgativitàtii cursului elementar , laxismul din cel licaeal , disparitia sscolilor profesiionale au contribui decisiv la procentul de analfabeti functionali !

ianuarie 6th, 2022 at 18:27
adria nicol spune:

9

Lovitura de gratie a venit de la privatzarea Învàtàmântului Superior !Unversitàtile particulare au ràsàarit ca ciupercile dupà ploaie !
Zeci de facultàti unde nu existà o minimà exigentà ; studentii plàtindu-si profesorii care îi promoveazà automat !
Un dezastru absolut ! Din acesti absolventi s-a recrutat administratia si clasa politicà , si în parte , institutiile de fortà !Care absolventi si-au dat masterate si doctorate ! La ceastànenorocire culturalà i sovialà se adaugà cvasiabsenta absolventilor de la Universitàtile de Stat din curcuitul administrativ si plitic !

ianuarie 6th, 2022 at 18:38
adria nicol spune:

1O

Existà în Romania facultàti de Drept prestigioase în cadrul Universitàtilor de stat din Bucuresti , Cluj , Iasi , Craiova , Timisoara .Sà facem un calcul sumar : primii zece absolveni din fiecare promoti de la aceste cinci facultàti de stat ; într-un an sunt 5O de absolventi bine oregàtiti ! În 3O de ani , sunt 15OO absolventi . Unde suntacesti fruntasi de promotie ? Unde sunt primii zece din 3O de promotii de la cele cinci Facultàti de drept?

ianuarie 6th, 2022 at 19:06
adria nicol spune:

11

Cîti dintre acestia au ajuns ministri , deputati , magistrati ?
Dupà TRANZITIA industrialà si economicà catastrofalà si, respectiv, lamentabilà, Statul esuat are explicatia hotàrîtoare în catastrofa din învàtàmânt si respingerea celor mai merituosi absolveni din Universitàtile de Stat din sfera administrativà deczionalà, la nivel
national si local.
Între timp am cîstigat titlul de tarà coruptà , ani si anti !
Este adevàrat , din srtatosfera globalistà , tara numità Romania este un punct pe un traseu comercal ! Un obiectiv geopolitic . Nu este singurul caz ! Asta e lumea contemporanà ! Neîmplinirile contingente vor fi sterse de Covid . Ehei , dacà nu ar fi venit Covidul …