Acționarii Google sunt în panică. Inteligența artificială, lansată de curând pe piață și cunoscută sub numele de ChatGPT, sparge toate tiparele. Cucerește lumea într-un ritm amețitor. Pare infailibilă. Iar unii vorbesc deja despre un potențial pericol uriaș pe care îl prezintă. Ultima știre e că acest chat bot, la solicitarea unui parlamentar din Statele Unite, a elaborat un proiect de lege. Cât este adevăr, cât este ficțiune, cât de justificată este teama de această nouă descoperire a savanților IT?  Citeste tot »

Încă o încercare   ianuarie 27th, 2023

Statul eșuat la care se referă Klaus Iohannis este o comunitate de cetățeni lipsită de Constituție. Constituția României este o struțocămilă. Nici republică parlamentară, nici republică prezidențială. O combinație. Și atâta tot. În plus, din multe puncte de vedere, prevederile ei sunt depășite. În al treilea rând, așa cum e, nu mai este respectată. Cedând atribute ale suveranității, am renunțat vrând-nevrând la o serie de prevederi. Deciziile CCR au ajuns să fie și ele invalidate de justiție. În aceste condiții, mă gândesc că ceea ce numim clasă politică ar mai trebui să aibă o șansă. Citeste tot »

Câinii vagabonzi, o mină de aur   ianuarie 26th, 2023

O adevărată mină de aur pentru hoți. Un uriaș izvor de corupție de care beneficiază funcționari publici. Și nu numai. Banii negri acumulați pe seama câinilor vagabonzi, sălbăticiți, înfometați și uciși cu bestialitate, sunt estimați la câteva sute de milioane de euro. Fosta senatoare Cristiana Anghel, care mi-a oferit numeroase informații în aceste zile, estimează că ar fi vorba de 750 de milioane de euro. Din banii cetățenilor. Ce e de făcut? Citeste tot »

Cuza de la Cotroceni   ianuarie 25th, 2023

Pe bună dreptate, opinia publică a reacționat negativ la discursul lui Klaus Iohannis consacrat Zilei Unirii. Din două motive. În primul rând, pentru că și-a permis să se compare cu Alexandru Ioan Cuza, prezentându-se drept un mare reformator al Educației. Și în al doilea rând fiindcă a evitat să sărbătorească această zi în mijlocul oamenilor. A celor pe care constituțional îi reprezintă. Din păcate, prea puțini analiști au remarcat gravele carențe culturale pe care le dezvăluie conținutul discursului pe care l-a citit. Citeste tot »

Nu ucideți câinii!   ianuarie 24th, 2023

Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului și inițiatorul legii nr.9 pe 2008 s-a ținut de cuvânt. I-a făcut plângere penală primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Pe bună dreptate. A sfârșit sfâșiată de câini Ana Oroș, în vârstă de 44 de ani, o iubitoare de natură și de animale. Tragedia a avut loc la Lacul Morii. Și, din nefericire, s-ar putea repeta oricând. Sunt câinii de vină? Sau oamenii? Citeste tot »

USL 2, o Fata Morgana?   ianuarie 23rd, 2023

Sunt încă mulți cei care visează cai verzi pe pereți. Adică un USL-2. O alianță solidă între social-democrați și liberali, care să le asigure acestora accesul la cașcaval pentru încă un ciclu electoral. Până în 2028. Pe ce se bazează arhitecții acestei noi construcții? Care sunt punctele slabe? Citeste tot »

Comentarii inchise

Este primarul Brașovului. Livrat de USR. Și ales în condițiile în care nu numai brașovenii, ci și alți români erau confuzi sub aspect electoral. Un neomarxist notoriu. Dușman al libertății presei. Dar și dușman al brașovenilor, în condițiile în care e localnic. Născut în Schei. Iar cazul pe care-l prezint este emblematic. Citeste tot »

Comentarii inchise

Un scenariu terifiant   ianuarie 20th, 2023

Vin unele peste altele o serie întreagă de informații halucinante, toate sugerând că războiul din Ucraina va atinge rapid un nivel încă nemaiîntâlnit. Vladimir Putin ar urma să declanșeze bătălia finală, cu circa 700.000 de militari și aruncând în luptă tot ce are mai valoros în arsenal. Va fi ori-ori. Și, din nou, România e prinsă la mijloc. Citeste tot »

Comentarii inchise

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a sărit ca ars. Și a declarat ferm că sub nicio formă nu se va pune în discuție renegocirea protocolului politic în baza căruia funcționează coaliția aflată la guvernare. Cu alte cuvinte, că acest document este bătut în cuie și se va aplica ad litteram începând din 25 mai 2023. Ce putem înțelege așadar din modul în care se vor ciocni până atunci plăcile tectonice reprezentate de cele trei partide? Citeste tot »

Comentarii inchise

Reușește acest demnitar PSD, un medic cunoscut în plan național și internațional, să domine și să controleze sistemul de sănătate? Sau, dimpotrivă, este controlat? Finalizează acestă perioadă a carierei sale politice pe scut sau sub scut? Cu fruntea sus sau cu ochii în Pământ? Îl provoc pentru a doua oară consecutiv. Doresc din tot sufletul să mă conving că este omul potrivit la locul potrivit. Și că merită mai mult. Eventual chiar o candidatură la președinție. Dar pentru asta e nevoie de fapte. Nu de vorbe. Citeste tot »

Comentarii inchise

Sunt destul de mulți cei care îl contestă pe Alexandru Rafila în calitatea acestuia de ministru al Sănătății. Iar alții sunt sceptici în ceea ce-l privește. Eu am încredere în el. Înțeleg sau mai degrabă intuiesc uriașele obstacole pe care i le pun în față grupurile ilegitime de interese din acest domeniu. Motiv pentru care îi lansez provocarea din titlu. De cuvântul „reformă” ne-am cam săturat. Haideți în schimb, domnule Alexandru Rafila, să încercăm să umanizăm sistemul de sănătate. Citeste tot »

Comentarii inchise

Ursula von der Leyen e în corzi   ianuarie 16th, 2023

Se adeveresc cele mai sumbre predicții care o vizează pe Ursula von der Leyen, șefa Comisei Europene. Se preconizează ca, peste câteva zile, ea să fie audiată în așa numita sub-comisie Covid, înființată conjunctural la nivelul Parlamentului European. Derapajele unui funcționar de rang atât de înalt nu pot fi analizate și judecate nici de Comisie, nici de Consiliu. În acest caz își intră în atribuții Parlamentul, care este instituția cea mai puternică a Uniunii Europene. Citeste tot »

Comentarii inchise

Procurorii și Monica Macovei   ianuarie 15th, 2023

Provine din tagma lor. A fost și ea procuroare. Însă comunistă. La vremea ei, a pălmuit persoane pe care le interoga. După căderea regimului Ceaușescu, s-a dat de trei ori peste cap și a devenit soroșistă. Apoi neo-marxistă. S-a aliat cu Traian Băsescu și a făcut zob justiția României. Cât timp a fost ministru. Iar acum, a ajuns la rândul ei să se confrunte cu procurorii. Va răspunde sau nu penal pentru accidentul pe care l-a produs în județul Constanța? Citeste tot »

Comentarii inchise

Securismul lui Ion Țiriac   ianuarie 13th, 2023

Categoric, miliardarul Ion Țiriac, fostul mare tenismen, nu prea este simpatizat de publicul larg. Oamenii nu prea empatizează cu cei foarte bogați. În plus, omul nu se comportă ca un personaj simpatic. Dimpotrivă, de multe ori dovedește aroganță. Și iată cum încă o știre împotriva lui se rostogolește în mod necontrolat. Sau cine știe? Poate controlat. I se lipește eticheta de turnător la Securitate. Fără argumente valide. Citeste tot »

Comentarii inchise

Trădarea României de către USR   ianuarie 12th, 2023

Astăzi, în cursul dimineții, în ciuda timpului nefavorabil, silvicultorii din întreaga țară au decis să zgâlțâie Palatul Victoria. Solicitând Guvernului să abroge un OUG ticălos, numărul 109 din 2011, privind guvernanța corporativă. Este actul normativ care stă la baza unuia dintre cele mai grave jafuri naționale. Cedarea a 3,1 milioane de hectare de păduri ale statului unei societăți particulare, care se va ocupa de exploatarea masei lemnoase. Este încă o uriașă mizerie, pusă la cale și bătută în cuie de USR. Practic, de Cătălin Drulă.

Cele 3,1 milioane de hectare de pădure, pădurile reprezentând singura resursă regenerabilă de care dispune România și, de fapt, una dintre ultimele resurse care nu au fost decât parțial înstrăinate, reprezintă o valoare de circa 100 de milioane de euro. În Planul Național de Redresare și Reziliență, elaborat la București și convenit cu Uniunea Europeană, este prevăzută implementarea guvernanței corporative în diverse domenii. Practic, rând pe rând, atribuțiile exercitate de instituții ale statului privind administrarea unor părți din averea publică urmează să fie preluate de societăți străine, care vor stoarce această țară de ultimele ei resurse. Iar USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, ne informează că acest PNRR, în care au fost introduse o serie întreagă de capcane și despre care președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că e parțial secretizat, este rezultatul exclusiv al politicii și strategiei USR. Să luăm de bună această afirmație. Și să încercăm să despicăm firul în patru.

Să începem cu sfârșitul. Să considerăm finalul anului trecut drept un T-Zero. Care a fost bilanțul oficial PNRR? România a primit de la Uniunea Europeană 6,35 de miliarde de euro, după cum s-a lăudat în repetate rânduri generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, încă premierul acestei țări. Dintr-un total de 29,18 miliarde, care urmau să fie utilizați în 2022 și în următorii patru ani. În paranteză fie spus, amintiți-vă că președintele Klaus Iohannis, care, la fel cum face astăzi Cătălin Drulă, s-a erijat vreme îndelungată în dirijorul acestui important program, a repetat de mai multe ori că România va primi o sumă de aproape trei ori mai mare, respectiv peste 80 de miliarde de euro. O dezinformare grosolană, pentru care nici astăzi nu și-a cerut scuze. Dar să închidem această paranteză.

Planul elaborat la București presupune 171 de măsuri, dintre care 64 reprezintă reforme și 107 investiții. Există 507 ținte și jaloane în jurul a șase piloni și 15 componente. Pare și chiar este un program extrem de stufos. Pe care USR, prin Cătălin Drulă, și-l revendică în totalitate.

Dar cum s-au petrecut de fapt lucrurile, dincolo de toate declarațiile de bune intenții? În fapt, la început sub orchestrarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni și apoi exclusiv în spatele ușilor închise de la USR, au fost stabilite o serie întreagă de măsuri, de jaloane, de natură să implementeze pentru mulți ani de acum încolo politica și strategia acestui partid neomarxist, creat în laboratoarele lui George Soros cu sprijinul corporațiilor și a unor servicii secrete, care, în loc să apere statul român, s-au pus în slujba capitalului străin. Acest PNRR, clocit la USR, nășit de organizațiile lui George Soros și binecuvântat de guvernul din care USR încă făcea parte, sub pretextul accesării banilor europeni, a prevăzut o serie întreagă de măsuri prin care țara urmează să fie jefuită de tot ce mai poate fi jefuită. Una dintre aceste măsuri este și implementarea și generalizarea guvernanței corporative. O alta, ca să vă dau un exemplu de-a dreptul macabru, este limitarea procentului din PIB la care poate fi ridicat fondul de pensii până în 2070. În fine, există măsuri care, ca și cea legată de pensii, vin în contradicție chiar cu politica Uniunii Europene și care limitează și fondurile de salarii. Vizând sărăcirea la extrem a populației pentru ca, în final, cât mai mulți români să plece din țară, iar mâna de lucru disponibiă să fie exploatată cât mai ieftin. Dar nu mai intru în alte detalii.

Aparent, Uniunea Europeană a negociat la sânge cu partea română, reprezentată de același Cătălin Drulă. UE și-a negociat într-o oarecare măsură propriile ținte și propriile interese. Care nu întotdeauna au coincis și coincid cu interesele reale ale României. În rest, în cea mai mare parte a substanței acestui document asumat de UE, omologat de toate celelalte state, există implementată, așa cum afirmam mai sus, strategia neomarxistă a USR. Odată bătut în cuie documentul, este aproape cu neputință ca cineva să mai schimbe ceva. Oculta mondială, pe mâna USR, și-a pus în ceea ce privește România sacii în căruță. Iar rezultatul nu poate fi decât un dezastru. După păduri, urmează sarea și încă cele câteva resurse care ne-au mai rămas pentru a supraviețui. În final, marile fonduri de investiții vor cumpăra pe nimic datoriile suverane ale României, atunci când nu ne vom mai putea plăti dobânzile la creditele făcute, dobânzi care anul trecut s-au ridicat la cinci miliarde de euro și când nici nu ne vor mai acorda băncile credite noi, pentru a rostogoli uriașa datorie.

Sursa: CorectNews

Comentarii inchise

Sub pălăria acestui nume, recunosc, neștiințific, de carcalac, plasez toate tipurile grave de atacuri spike. Ele sunt generate atât de coronavirus, în cazul celor care s-au contaminat, cât și de vaccinuri, în cazul celor care s-au vaccinat. Începem să avem și primele dovezi cât de cât concludente ale amatorismului, iresponsabilității și cinismului dovedite de autorități. Citeste tot »

Comentarii inchise

Cunoscuta jurnalistă de investigație Adina Anghelescu a realizat un amplu interviu cu Eugen Vidineac, unul dintre avocații fraților Tate, faimoși de acum în întreaga lume. Iar informațiile primite de la acesta sunt cu adevărat senzaționale. Și conturează cu multă claritate ceea ce eu mi-am permis să afirm din capul locului: acest dosar penal e o mare făcătură! Citeste tot »

Comentarii inchise

Eduard Hellvig, cu rața în gură   ianuarie 9th, 2023

Aparent, șeful celui mai important serviciu secret din România, Eduard Hellvig, nu are nici cea mai mică legătură cu proiectul de lege avansat recent Parlamentului de către ministrul Justiției, Cătălin Predou. Proiect prin care Securitatea devine organ de urmărire penală. Ca pe timpuri. Urmând să întreprindă, în mod oficial, o largă gamă de interceptări. Hellvig poate invoca faptul că nu este nici inițiativa lui și nici proiectul lui. Dar e fals. Citeste tot »

Comentarii inchise

Cât costă Ucraina?   ianuarie 8th, 2023

Iată o întrebare grea. Răspunsul, consultând toate sursele accesibile, nu poate fi decât aproximativ. Cel puțin pentru moment. Singurele certitudini sunt că, începând din februarie anul trecut, din momentul invaziei, produsul intern brut a scăzut cu 30%. Dar asta nu s-a întâmplat doar în Ucraina. Și în total, rușii controlează 18% din teritoriul țării. Să încercăm, totuși, un bilanț.

Citeste tot »

Comentarii inchise

Lovitura de Crăciun   ianuarie 6th, 2023

Astăzi, începând de la orele prânzului, funcționează un armistițiu unilateral. Ceva nemaiîntâlnit în analele războiului. O încetare a focului ordonată de Putin. Și respectată doar de una dintre părți. Sub pretextul sărbătoririi Crăciunului de rit vechi. Cel practicat de majoritatea rușilor ortodocși. Este de fapt, cum apreciază cei mai mulți analiști, o tentativă de lovitură sub centură, psihologică desigur, aplicată ucrainenilor. Citeste tot »

Comentarii inchise