Șpilul comasatelor   februarie 23rd, 2024

Trebuie să ne punem și să le punem și oamenilor politici o întrebare de bun simț. Este o noutate de ultimă oră faptul că, în acest an, urma să avem patru runde electorale și probabil cinci alegeri cu un al doilea tur de scrutin la prezidențiale? Nu era cunoscută această situație cu mult timp înainte, așa cum s-a întâmplat și în alte state? De ce în alte state UE – și nu numai UE – au fost luate măsuri privind comasările cu mult timp înainte, încă din prima parte a anului precedent? Noi de ce am întârziat? Care e șpilul? Citeste tot »

Dezvăluirile pe care le-am făcut în ultimele zile pe CorectNews, preluate și de numeroase alte site-uri, despre calvarul la care sunt supuși copii minori de către procurori și judecători din Oradea, care aveau datoria să-i apere, a stârnit și o reacție a cunoscutului avocat George Papu. Ceea ce fac în continuare nu este decât să public largi extrase din intervenția sa. Citeste tot »

George Simion, „persona non grata”   februarie 21st, 2024

Expulzat la data de 1 octombrie 2019 din Republica Moldova, George Simion, președintele AUR, a primit zilele trecute o interdicție pentru încă cinci ani. Valabilă până în 2028. Explicația premierului Dorin Recean este că liderul AUR „face parte din efortul de a destabiliza Republica Moldova”. Ce să fie, ce să fie? Citeste tot »

Președintele statului subteran   februarie 20th, 2024

La Untold Dubai, prin intuiția și perseverența jurnaliștilor Anca Alexandrescu, Liviu Alexa și Iosefina Pascal, un colț al covorului care ascunde multă murdărie din România a fost ridicat. S-a văzut cât se poate de limpede că generalul Florian Coldea, omul care a stat la butoanele SRI în cea mai neagră perioadă a instituției, se află în epicentrul unei grupări pestrițe, ca să mă exprim cel puțin pentru moment elegant. Dar ceea ce s-a văzut este doar vârful icebergului. Nimic mai mult. Citeste tot »

Candidații exotici   februarie 19th, 2024

Timpul trece și nimic nu a fost bătut în cuie de către fruntașii coaliției în ceea ce privește modul în care vor decurge alegerile. Ceea ce creează o instabilitate electorală care se poate transforma în criză. Deja, din perspectiva unor eventuale comasări, cei mai mulți pretendenți pentru pozițiile de primari și consilieri se află într-o criză de timp. Pentru aceștia, eventuala devansare cu patru luni a alegerilor devine o veritabilă catastrofă. Pe acest fond, nu e de mirate că se înmulțesc și candidații exotici la prezidențiale. Citeste tot »

Un criminal politic în serie   februarie 18th, 2024

Vladimir Putin, noul țar al Rusiei, este condamnat pentru crime împotriva umanității de Tribunalul Penal Internațional. Dar nu și pentru asasinatele politice ordonate de acesta de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din această perspectivă, obiectiv vorbind, el se califică drept un criminal în serie.  Citeste tot »

Coaliția, ori la bal, ori la spital   februarie 16th, 2024

Astăzi se întâlnește struțul împerecheat cu cămila. Și merg fie la bal, fie la spital. Balul ar fi, conform PNL, devansarea alegerilor locale cu patru luni și comasarea acestora cu alegerile europarlamentare, pentru a scuti acest partid de o înfrângere umilitoare din partea AUR. Sau pentru a atenua înfrângerea. Iar la spital se ajunge, tot conform PNL, dacă struțul nu se înțelege cu cămila la acest capitol și o lasă să guverneze singură. Citeste tot »

Comentarii inchise

PSD, minoritar la guvernare   februarie 15th, 2024

Cele două partide din coaliție nu s-au înțeles. Amânarea comasatelor ar putea deveni perpetuă. Ultimul termen când se poate ajunge la o înțelegere este mâine. După ziua de mâine ar putea urma orice. Inclusiv ruperea coaliției. Citeste tot »

Comentarii inchise

Nu este zi de la Dumnezeu în care unii sau alții dintre noi să nu pună pe seama rușilor, a dușmăniei pe care aceștia ne-o poartă, fel de fel de eșecuri vizibile sau previzibile. Și când nu o punem pe seama oamenilor lui Putin și a serviciilor sale secrete, ne îndreptăm, arătând cu degetul, către americani. Le pasăm propriile prostii unora sau altora, fără ca oamenii noștri politici aflați la butoane să fie capabili să-și asume propriile greșeli, intenționate sau făcute din prostie. Citeste tot »

Comentarii inchise

CSAT, frecții la un picior de lemn   februarie 13th, 2024

A devenit o modă. Din când în când, sub aparența unor evenimente externe sau interne, Klaus Iohannis convoacă CSAT, din care în continuare lipsește un director civil al Serviciului Român de Informații. Stabilește o temă, o anunță public, prezidează ședința și apoi ne comunică cum că s-ar fi adoptat decizii importante pentru țară. Și de fapt totul este o simplă abureală. Citeste tot »

Comentarii inchise

Nu minorii au prioritate? Atunci cine?   februarie 12th, 2024

Din nou voi prezenta, de astă dată cu mult mai multe detalii, în ancheta pe care o postez pe CorectNews, o situație incredibilă. În care procurori și judecători au omis, cu bună știință, cu rea credință sau din lipsă totală de profesionalism și conștiință să acorde cuvenita prioritate unor copii minori. Injustiția face victime și poate lăsa în urma ei cadavre. Citeste tot »

Comentarii inchise

În ce cheie îl citim pe Donald Trump?   februarie 11th, 2024

Brutal de direct, ca întotdeauna, Donald Trump le-a transmis tuturor membrilor NATO un avertisment de natură să îi pună pe gânduri. Cine nu-și plătește factura NATO, nu va fi apărat în cazul unei agresiuni. Mai mult chiar, el încurajează Federația Rusă să atace orice stat NATO care nu achită prețul cuvenit. Instantaneu, adversarii politici ai acestuia au afirmat că Trump dinamitează, pur și simplu, întreaga arhitectură construită la nivel planetar de Statele Unite prin intermediul NATO. Așa o fi?  Citeste tot »

Cu umorul care îi este atât de caracteristic, Marius Ghilezan s-a grăbit astăzi să posteze un editorial în care ne spune ce l-ar fi întrebat el pe Vladimir Putin, dacă acesta l-ar primi la Kremlin. Iar întrebările cunoscutului jurnalist român, prin franchețea și conținutul lor, bat întrebările lansate de jurnalistul american. Interviul lui Tucker Carlson se pare că a fost urmărit cu mare interes de 100 de milioane de telespectatori. Dar, în final, ce au aflat ei nou? Citeste tot »

Comentarii inchise

Rechizitorii nedrepte, construite de procurori cu rea credință sau din nepricepere, și sentințe nedrepte date de judecători în baza respectivelor acte de acuzare, generează, la figurat, traume atât de grave asupra unor oameni, încât ele pot echivala cu acte de tip criminal. Săvârșite de persoane care, atenție, sunt inamovibile și nu pot fi trase la răspundere decât cu mare greutate. Prin CSM. Unde, până la urmă, cei mai mulți sfârșesc prin a fi apărați. Despre o asemenea crimă am publicat ieri, pe CorectNews, o anchetă. La concluziile căreia a ripostat președintele de onoare al magistraților din România. Citeste tot »

Comentarii inchise

Dublă comasare egal partid unic   februarie 7th, 2024

S-a stabilit și urmează joi să se bată în cuie în mod neconstituțional și nedemocratic ca pe fondul celor patru runde de alegeri din acest an să se facă o dublă comasare. Europarlamentarele și localele în 9 iunie, și turul doi al prezidențialelor împreună cu parlamentarele la finele anului. Sunt în stadiu avansat și discuțiile privind așa-zisa rocadă a președinților. Precum și candidaturile comune în cât mai multe localități. Mai rămâne să fie comasate și comasatele. Se prefigurează partidul unic. Citeste tot »

Comentarii inchise

Peste câteva zile, conform multiplelor informați venite pe surse, România urmează să piardă un proces de miliarde de dolari intentat de Gold Corporation la o instanță de peste ocean. În așa-numita afacere Roșia Montană. Un fost demnitar de prim rang al României mi-a atras ieri atenția asupra unor ciudate similitudini între această cauză, Roșia Montană, și un alt proces de răsunet, care a zguduit în trecut România. Există unele construcții aproape la indigo în spatele ambelor cauze. Citeste tot »

Comentarii inchise

Nu știu dacă mi s-a mai întâmplat vreodată în întreaga mea carieră de jurnalist de investigație să public dezvăluiri de o asemenea amploare și gravitate, iar acestea să rămână practic fără ecou. Ca și când faptul că la Academia de Poliție din Băneasa, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, sunt pregătite serii întregi de palestinieni, între care unii sunt teroriști dovediți, ar fi o simplă bagatelă. Ca și când România nu ar fi în realitate un stat NATO și ca și când NATO nu ar lupta împotriva terorismului. Ca și când nu am fi parteneri strategici ai Israelului. Sau, și mai simplu, ca și când autoritatea de facto în România ar fi Raed Arafat. Cel aflat în epicentrul prezenței Hamas în România. Citeste tot »

Comentarii inchise

Catastrofala duplicitate yemenită   februarie 4th, 2024

Semnalam, cu mai multă vreme în urmă, imediat după ce așa-numiții rebeli Houthi au atacat prima navă comercială, sub pavilion occidental, că Yemenul se joacă cu focul. Și că la foc, Statele Unite vor răspunde cu foc. Între timp, situația a escaladat. Yemeniții au recidivat prin Houthi, iar aviația americană, combinată cu cea britanică, au atacat simultan mai multe baze militare yemenite. Voi semnala, în ceea ce privește, o duplicitate care riscă să devină extrem de costisitoare.  Citeste tot »

Comentarii inchise

Reizbucnește scandalul Roșia-Montană. Se finalizează în câteva zile, așa se spune, un proces greu. Desfășurat peste ocean. Și care are drept miză o sumă aproximată la trei miliarde de dolari. Pe care România ar urma să o piardă. Nu să o câștige. În această eventualitate, s-a declanșat de pe acum o uriașă dispută. Cine va răspunde? Și cum? Citeste tot »

Comentarii inchise

Dinamitarea regulii jocului   februarie 1st, 2024

În jocul democratic, este la mintea cocoșului că trebuie asigurată o competiție în care toți participanții, toate partidele și toți candidații și respectiv electoratele acestora să aibă șanse egale. De aceea, există reguli clare, iar regulile sunt consacrate în acte normative. Cine încearcă să răstoarne această ordine a lucrurilor nu face altceva decât să promoveze o dictatură. Există indicii că spre un asemenea deznodământ se îndreaptă în prezent Coaliția aflată la guvernare. Frica de opoziție le întunecă mințile liderilor PSD și PNL. Citeste tot »

Comentarii inchise