Stimate Domnule Sorin Rosca Stanescu   august 13th, 2009

 

          Numele meu este Gabriela Mazilu si imi permit, cu respect, sa ma adresez dumneavoastra dupa ce am citit articolul legat de Sun Oil – Radu Berceanu pentru a va prezenta urmatoarele informatii:

 1. – *Din martie 2002, fratele meu, Mazilu Ion  Gheorghe, fost director general la Electrica S.A. si colegul sau Gabriel-Nicusor Miulescu, director general financiar la Conel S.A., sunt implicati intr-un proces care vizeaza procese verbale de compensare – cadru (avizate in mod normal de ei prin functiile pe care le detineam)  si care au fost folosite ulterior, in mod abuziv, intre societatile Petrom S.A. – Meteor Trading SRL – Miruna Trade International – Sun Oil Co. Ploiesti – SNP Petrom sucursala Brazi Ploiesti pentru stingerea datoriilor reciproce.

*

**

*2. – Ani la rand apararea noastra a solicitat instantelor de judecata (nu este cazul sa va mentionez cate complete de judecata s-au schimbat pe parcursul procesului),  sa admita probele ce puteau fi administrate in apararea celor de mai sus(audiere martori, efectuarea de expertize financiar-contabile, aducerea la dosarul cauzei a documentelor originale, aducerea de documente importante in original din dosarul solutionat definitiv de ICCJ privind condamnarea lui Nita C-tin. Liviu – administrator al S.C. Sun Oil).

 *

*

Toate cererile inculpatilor in apararea lor au fost respinse constant de JUDECATORI pe toata durata procesului.

*

*

3. – In 2005, Mazilu si Miulescu au fost condamnati la 14 si respectiv 10ani de inchisoare, cu degradarea unor drepturi civice.

*

*

Am facut Recurs la Curtea de Apel Bucuresti care in 2006 a casat sentinta si intreaga motivatie a sentintei, trimitand cauza spre rejudecare.

*

4. – *Pe parcursul rejudecarii, Tribunalul Bucuresti nu a admis nici de aceasta data administrarea probelor de catre inculpati in apararea lor si pe 27 martie a decis condamnarea la 10 ani – Mazilu si 8 ani – Miulescu. Curtea de Apel a continuat, la recursul inaintat de noi,  grava eroare judiciara si a pronuntat pe 27 martie 2009 decizia definitiva de condamnare.

*

**

*5. – In prezent Mazilu si Miulescu se afla la Penitenciarul Giurgiu, iar cei vinovati zburda in libertate pentru simplul motiv ca JUDECATORII s-au facut ca nu observa si au trecut sub tacere zeci de inscrisuri si probedepuse la dosar de avocatii apararii care dovedeau clar NEVINOVATIA  lui Mazilu si Miulescu.

*

*

          Un singur judecator de la Curtea de Apel a avut curajul sa faca opinie separata la decizia de condamnare, constatand ca procesul nu a fost judecat legal la instantele de fond si apel si a opinat pentru rejudecare. Din pacate a fost doar unul singr din completul de 3 judecatori.

*

*

**

7. – In disperare de cauza, inculpatii au inaintat Contestatie in Anulare pentru vicii de procedura, care, dupa 4 termene, au fost respinse la data de 09.07. 2009.

*

**

8. – Dosarul se afla pe rolul Curtii Europene a drepturilor om ului inca din 2006 care a primit in aceasta perioada toate materialele si informatiile privind modul in are s-a derulat procesul si hotararile pronuntate. Precis ca va exista o condamnare a Statului Roman pentru modul in care s-a derulat acest proces, fapt ce va determina REVIZUIREA lui la nivelul ICCJ dar, pana atunci, 2 oameni stau in puscarie pentru vinovatiile altora care, cu totul intamplator, au indeplinit si indeplinesc in continuare4 functii de rang inalt in conducerea Statului Roman si care, pe aceasta baza, sunt mai presus de lege.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

august 18th, 2009 at 12:53
gabi spune:

Toti ticalosi trebuie sa fie arestati, judecati in procedura de urgenta si depusi acolo unde le este locul – la puscarie, indiferent ce functie detin , de la demnitar pana la om de serviciu. Actualul FSN care conduce Romania este plin de ticalosi, ca de altfel si PNL-ul. Bine ca PRM nu a fost si nu este la putere (asta ne mai lipsea) ; in atare situatie am fi avut si extremisti in fruntea statului, ceea ce ar fi completat imaginea de regim neocomunist in care ne complacem de la lovitura de stat din decembrie 1989 si pana in prezent. La asa romani , asa Romanie! Asa ne trebuie daca simtul civic nu vrem sa se trezeasca si sa inlaturam de la putere gasca de ticalosi ce huzuresc pe ceafa natiei romane.

septembrie 11th, 2009 at 11:39
Irina spune:

total de acord cu d-l /d-na Gabi