Sefii trusturilor de presa nu vad bine nici anul 2011   august 18th, 2010

newspapers_Full1 [1600x1200]Marius Hagger, directorul general al Ringier Romania, se asteapta la noi scaderi ale businessurilor din media in aceasta toamna. Acesta considera ca veniturile din publicitate si distributie vor fi si mai slabe anul viitor si crede ca vor mai trece multi ani pana cand mass-media din Romania va ajunge la un nivel decent din nou.

Nici Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie Realitatea Media, nu are o parere diferita si se asteapta la un nou an cel putin la fel de greu ca si 2010. “Presiunile financiare la care sunt supuse institutiile de presa sunt mari, dar cred ca cine rezista in acest an va rezista si in 2011, chiar daca vom avea de-a face cu unele miscari pe piata. Cred ca in perioada imediat urmatoare vom avea de-a face cu unele schimbari de actionariat, cu alte restructurari si alte miscari”, a declarat Freciu.

Specialistul Iulian Comanescu, managing partner la compania de consultanta media Comanescu spune ca presa din Romania este nesatisfacatoare la nivelul stirii scrise si a declarat “ca 2011 e anul in care grupurile media se vor scala la fizionomia pe care o vor avea in urmatorii ani. Lucrurile incep sa se limpezeasca oricum. Mai putin probabil sa asistam la reveniri pe piata. Daca se va intampla asa ceva, poate ca vreunul din cotidienele raposate va invia”, spune Comanescu.

Cititi articolul complet pe money.ro. (13:36)

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii