Top 100 companii care au cel mai mare ritm al dezvoltarii   august 19th, 2010

office bulding [1600x1200]Revista Fortune a realizat un top al companiilor care s-au dezvoltat cel mai rapid in ultimii ani, primele 20 de locuri fiind dominate de websiteuri si firme din domeniul IT.

Liderul este insa compania de minerit Eldorado Gold, din Canada, care in ultima perioada si-a marit numarul pietelor pe care opereaza, achizitionand doua mine in China. Eldorado mai are in vedere si extinderea in Turcia, Grecia si Brazilia. Secretul companiei este reprezentat de costurile foarte scazute de operare, estimate la 375 dolari / uncie de aur vanduta. In aceste conditii, Eldorado ar putea sa reziste chiar si la o scadere dramatica a aurului, de la maximul de 1.200 dolari / uncie atins in prezent.

Green Mountain Coffee Roasters ocupa a doua pozitie in top, compania fiind cea care a introdus pentru prima data cafeaua in pahare de plastic, sigilate (K-Cups). Chiar daca mai are pana sa depaseasca Starbucks, vanzarile de un miliard de dolari ale Green Mountain, nu au trecut neobservate in randul analistilor.

Ebix ocupa ultima treapta a podiumului, concernul IT oferind solutii de externalizare si consultanta unui total de peste 100 de firme din industria asigurarilor. Profitul companiei a urcat spectaculos in ultimii ani, pana la 12,4 mil. dolari in primul trimestru din 2010, adica exact cat cel realizat in tot anul 2007.

Apple este singurul nume cu adevarat foarte cunoscut care a intrat in top 20, in ciuda problemelor recente cu noul iPhone 4.

Cititi clasamentul complet AICI. (16:31)

I.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii