Recuperare miraculoasa: Prizonier in propriul corp, si-a revenit aproape complet, invingand o boala cumplita   august 27th, 2010

(foto: captura site Mail Online)

(foto: captura site Mail Online)

Cazul unui britanic a uimit lumea medicala, dupa ce barbatul de 66 de ani si-a revenit suprinzator, invingand o boala considerata incurabila. Graham Miles a fost diagnosticat cu sindromul “Locked-in” si a fost paralizat din cap pana in picioare.

Omul a suferit un atac celebral la varsta de 49 de ani. In 1993, medicii i-au spus britanicului ca nu-si va mai reveni niciodata. Barbatul era practic prizonier in propriul corp, fiind capabil sa-si miste doar pleoapele. Acesta era si singurul mod de comunicare cu familia, informeaza Daily Mail.

Dupa cateva luni de chin, insa, Miles i-a lasat pe medici cu gura cascata, facand deja cativa pasi. ‘Medicul care avea grija de mine era complet uimit. A spus ca ar fi trebuit sa fiu mort”, povesteste Miles.

Barbatul crede ca stresul, orele suplimentare la munca, dar si fumatul au dus la atacul cerebral. ”Lucram 70 sau 80 de ore pe saptamana si aveam o responsabilitate foarte mare”, spune britanicul.

Acum nu mai depinde de ajutor specializat, are nevoie de doar doua bastoane pentru a se deplasa, si chiar conduce o masina speciala.

„Niciodata nu o sa ma recuperez complet, dar muncesc din greu pentru a face progrese”, a declarat, optimist, Miles.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii