O fetita de doar 6 ani sufera ingrozitor. Impreuna o putem ajuta!   august 28th, 2010

Ana-Maria (foto: vestic.ro)

Ana-Maria (foto: vestic.ro)

Are doar sase anisori si o povara pe care nici macar un om mare nu o poate duce. Cu toate acestea, Ana-Maria Ochis, din Beliu, pare sa priveasca viata cu incredere si speranta. Inca din primele zile de viata, micuta a fost supusa unor interventii chirurgicale complicate si dureroase, pe parcursul anilor acestea tinandu-se lant. Ana-Maria se zbate in chingile unor malformatii congenitale din care ar putea iesi, in timp – dar numai daca cineva ii va intinde o mana de ajutor, informeaza Vestic.ro.

Parintii au incercat tot ce era uman posibil pentru a-i face viata mai usoara unicului lor copil, care este pentru acestia un inger cazut din cer.

„Este un copil deosebit de inteligent – spun ei – dar bolile cu care s-a nascut o tin in loc din punct de vedere fizic. Am facut tot ce se putea face pentru ea – dupa posibilitatile noastre. Are nevoie de foarte multe operatii, intern si extern – si asta nu se face decat in strainatate si pe bani multi. Dar pentru copilul nostru nimic nu e prea mult.” Pentru cei doi povara este mare, dar incearca sa faca tot ce le sta in putere. Tatal lucreaza de dimineata pana noaptea – liber profesionist, iar mama e casnica, neputand sa plece de langa fetita bolnava.

Bolile de care sufera micuta ar inspaimanta pe oricine, lunga lista pare parca o gluma proasta a destinului. „Dupa nastere se stabileste diagnosticul: sindrom plurimalformativ. Agenzie sacro-coccigiana. Agenezie ano-rectala. Hidronefroza stg. Agenezie renala dreapta (neconfirmata la explorarile ulterioare). Artrogripoza. Defect septal ventricular subaortic. Defect septal interatrial mic. Stenoza de artera pulmonara”.

Interventiile pe care le-a suferit in cei 6 ani de viata sunt: cistotomie exploratorie si ureterostomie stg., montare Cistofix, scintigrafie renala. La doar 9 luni fetita a fost diagnosticata si cu defect septal ventricular, stenoza valvulara pulmonară larga. Se intervine chirurgical. Se face ureterocistoneostomie stg antireflux si cistotomie suprapubiana, multiplie infectii urinare. Coloana in forma de sarpe, picior rasucit invers decat in pozitie normala.

Durerile prin care a trecut acest copil nu le simt multi dintre noi intr-o singura viata

Cu toate acestea Ana-Maria inca stie sa zambeasca, sa se joace si sa creada in povesti cu zane si balauri. „Situatia ei e in continuare dramatica, asa ne zbatem de 6 ani – spune mama cu lacrimi in ochi. Mergem tot la 3 saptamani la balneofizioterapie la Oradea dar asta este asa, doar o forma extrem de simpla ca sa nu stam pe loc. Ana are nevoie de tratament chirurgical si recuperator in strainatate dar bani nu sunt. In plus – are nevoie tot la o luna/doua de alti pantofi ortopedici si mai ales de un carucior mai mic si mai comod. Cine ne poate ajuta ii rugam din inima sa o faca!”

Operatiile care mai trebuie efectuate pentru ca Ana-Maria sa poata duce o viata relativ normala se fac in strainatate, dar costurile acestora nu pot fi acoperite din veniturile familiei, care se rezuma la salariul tatalui.

Acest copil are nevoie de ajutorul nostru, in primul rand pentru ca are dreptul sa stie ce inseamna o copilarie normala, lipsita de griji si de durere, iar singura ei speranta atarna de o suma de bani, bani pe care multi dintre noi ii au.

O puteti ajuta pe Ana-Maria prin intermediul Asociatiei „Casuta Sperantei”
CIF – 26892841
COD IBAN – RO – 71 CC ARO 330 RON 0428496 pe numele asociatiei.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii