Google vrea sa aduca filmele de la Holywood pe YouTube. Pretul: 5 dolari pentru o vizualizare   august 30th, 2010

internet generic [1600x1200]Oficialii YouTube, website detinut de Google, negociaza cu principalele studiouri de film de la Hollywood pentru lansarea primului serviciu online de videoclipuri distribuite in regim pay-per-view.

YouTube vrea sa inchida negocierile pana la sfarsitul acestui an, insa Apple se anunta a fi un contracandidat puternic in piata filmelor si a programelor TV distribuite digital, scrie Financial Times.

Google incearca sa atraga sefii studiourilor in acest nou proiect, sustinand ca filmele acestora vor castiga in popularitate la nivel international, odata cu distributia digitala.

Motorul de cautare al companiei va fi folosit pentru a redirectiona utilizatorii catre noul serviciu, care cel mai probabil se va lansa mai intai in SUA, celelalte tari urmand a fi adaugate pe lista in viitor.

“Google si YouTube sunt niste fenomene globale care atrag mult mai multa audienta decat oricare operator de cablu din lume. S-a vorbit despre cat de multe persoane ar fi atrase de acest nou serviciu. Numarul vehiculat este imens”, a declarat un oficial care a participat la negocieri.

Proiectul a fost bine intampinat la Hollywood, producatorii cautand de ceva timp o solutie pentru a inlocui DVD-urile, ale caror vanzari sunt in cadere, cu o metoda digitala.

Daca Google ajunge la un acord cu studiourile, utilizatorii vor putea viziona filmele online, fara a fi nevoiti sa le descarce in propriul PC, pretul platit pentru un titlu nou cifrandu-se in jurul a 5 dolari. (10:59)

I.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii