Sfaturi pentru parinti: Cum ii invatam pe copii sa accepte criticile   septembrie 1st, 2010

Foto: charliewingard.blogspot.com

Foto: charliewingard.blogspot.com

Perioada de razvratire este fireasca in etapa de dezvoltare a unui copil. Trebuie invatat sa accepte criticile atat din partea parintilor cat si din exterior. De aceea, e important ca exemplul pozitiv sa vina mai intai din familie. Specialistul Silvia Marinescu ofera parintilor cateva sfaturi.

Daca parintele devine agresiv in fata unei critici, in cazul in care asista la o astfel de situatie, copilul va adopta aceeasi atitutinde . De aceea, este important sa ai grija ca intre comportamentul tau si ceea ce il inveti pe el sa nu existe discrepante. Nu-i poti spune sa nu fie agresiv cand tu esti asa. Daca el iti aduce tie critici, nu te folosi de argumentul superioritatii tale ca parinte, ci incearca sa-l intelegi si sa-i explici, cat mai calm, cum sta situatia.

Mai mult, trebuie sa-ti pregatesti copilul sa accepte critici si din afara familiei. Pe masura ce creste si merge la scoala, cunoaste alti oameni etc., el va trebui sa stie sa accepte si alte pareri si sa fie criticat. Pregateşte-l pentru astfel de situatii, oferindu-i cateva lectii simple.

Sa iti pastrezi calmul si sa accepti critica poate sa fie o misiune grea, mai ales pentru un copil in crestere. Trebuie sa iti faci copilul sa inteleaga ca, daca reuseste sa deprinda invataturile pe care i le dai ii va fi mai bine pe viitor si va da semne de maturitate.

Citeste mai multe pe 121.ro.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii