Tinerele mame, „antrenate” de firme specializate   septembrie 1st, 2010

Foto: utilecopii.ro

Foto: utilecopii.ro

Tinerele mame care nu cunosc prea multe informatii despre cresterea nou-nascutului pot apela, mai nou, la serviciile unor firme  le pot deprinde cu diferite trucuri privind alaptarea, imbaierea, masajul, prepararea si diversificarea hranei sau abordarea colicilor, scrie romanialibera.ro.

Un asistent neonatolog, angajat de firmele care ofera servicii la domiciliu, poate veni acasa si oferi sfaturi pentru tinerii parinti. De asemenea, sunt pediatri care, pentru un ban in plus, ofera consultanta la domiciliu si explica pe indelete toate informatiile care tin de cresterea si dezvoltarea copilului, regulile generale privind igiena, vestimentatia, alimentatia ori calendarul vaccinarilor. „Astfel de servicii la domiciliu pot fi utile mai ales celor care nu au prin preajma lor parintii, socrii sau care pur si simplu nu vor sa apeleze la acestia. Mai sunt si cei care nu au vazut in viata lor cum se creste un copil”, spune medicul Bogdan Stanescu.

Programul pentru tinerele mamici consta in deprinderea unor tehnici, manevre si chiar a unor mici trucuri privind alaptarea, imbaierea, masajul, prepararea si diversificarea hranei, abordarea colicilor. „Sunt multi parinti care citesc si au cunostinte, dar pe unele nu stiu cum sa le aplice”, explica Bogdan Stanescu.

De asemenea, sunt pediatri care, pentru aproximativ 150 de lei, pot acorda consultanta la domiciliu si sa explice pe indelete toate informatiile care tin de cresterea si dezvoltarea copilului, regulile generale privind igiena, vestimentatia, alimentatia ori calendarul vaccinarilor. „Mai sunt solicitari cand micutii fac febra, laringita, penumonie, bronsiolita, diaree, varsaturi, otita”,  spune medicul pediatru Alexis Cochino.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii