O clujeanca vine in ajutorul saracilor din Tanzania si Peru   septembrie 2nd, 2010

foto: adevarul.ro

foto: adevarul.ro

Cristina Constantinescu  s-a oferit sa ii ajute pe oamenii care traiesc in unele dintre cele mai sarace zone ale lumii, noteaza Adevarul. Clujeanca in varsta de 31 de ani a fost voluntar atat in Tanzania, unde a ajutat la lucrarile de introducere a apei potabile, cat si in Peru, unde s-a ocupat de educarea unor copii cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani.

Cristina este  psihopedagog la o scoala din Huedin, iar prima ei experienta ca voluntar intr-o alta tara a fost acum doi ani cand a decis sa plece in Tanzania.

Timp de trei saptamani a sapat impreuna cu alti 90 de voluntari din toata lumea santuri pentru a introduce apa intr-o zona rurala a Tanzaniei.

„Acolo era saracie crunta. Umblau cu hainele rupte, nu aveau papuci in picioare. Nu aveau ce sa manance, decat gris fiert in lapte si eventual fructele care cresteau in jurul casei”, povesteste femeia.

Luna  trecuta aceasta s-a intors din Peru, unde a petrecut trei saptamani. Timp de o saptamana  a devenit profesor pentru un grup de tineri saraci.

„De data aceasta mi-am cautat singura, pe internet, programul de voluntariat in care sa ma implic. Mi-am ales intai tara, apoi zona in care mi-ar conveni sa fac asta”, a explicat Cristina.

Experienta din Peru a costat-o aproximativ 2.000 de euro, din care 1.000 de euro a reprezentat costul transportului, cu toate acestea Cristina nu regreta nici o clipa decizia de a pleca.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii