O donatie pentru o sansa la viata. Ajuta-l pe Catalin!   septembrie 3rd, 2010

Foto: catalinsimion.bloggerul.ro

Foto: catalinsimion.bloggerul.ro

Simion Catalin George are 26 de ani si multi ar crede ca la aceasta varsta are intreaga lume la picioare. Realitatea este insa alta. Tanarul sufera de o boala cumplita, iar singura sa speranta este un transplant de maduva, pe care-l poate face doar in strainatate.

Intreg cosmarul a inceput cand, la mijlocul lunii iunie, Catalin a fost la medic sa isi faca niste simple analiza pentru a vedea care este cauza durerii abdominale care il sacaia in ultima perioada. Nici prin cap nu ii trecea ca ar fi ceva in neregula cu el. Cand a primit rezultatele analizelor, doctorul a zis ca trebuie sa le refaca pentru ca dispozitivele de analizare au dat o eroare, numai asa s-ar fi putut explica valorile din hemograma care erau mult sub limita inferioara admisa.

A repetat de trei ori analizele, insa din pacate nu a fost vorba de nici o eroare a aparatelor, Catalin a fost diagnosticat in cele din urma cu leucemie acuta mieloblastica. In momentul acela intreaga existenta a tanarului a fost data peste cap, singura intrebare care ii venea in care era: “Cum s-a intampat asta?”.

Imediat dupa diagnosticarea bolii a inceput chimioterapia, sapte fiole a cate 500 ml fiecare de citostatice administrate intravenos, cate una la fiecare 24 de ore. Dupa acest tratament agresiv doctorii l-au anuntat ca a aparut o modificare genetica la nivelul cromozomului 11, pronosticul bolii fiind unul nefavorabil, singura solutie  fiind un transplant de celule stem.

Destinul i-a mai jucat o farsa lui Catalin atunci cand singurul sau frate s-a dovedit a fi incompatibil. Din cauza acestui lucru, transplantul se poate face doar in afara Romaniei, deoarece in mometul de fata in tara pot fi realizate doar transplanturi de la donatori inruditi, compatibili 100%. In clinicile din afara tarii se poate realiza si un transplant de la donatori neinruditi, acestea avand acces la registrul mondial de donatori.

Orice donatie ii poate salva viata!

RO66RNCB0077079566240002 – EUR

RO39RNCB0077079566240003 – RON

Citeste mai multe despre cazul lui Catalin AICI.

C.A

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii