Meteorologii avertizeaza: Inundatiile vor fi tot mai dese in anii urmatori   septembrie 6th, 2010

Foto: 1235.ro

Foto: 1235.ro

Anii viitori vor fi caracterizati de precipitatii din ce in ce mai intense cantitativ. Inundatiile vor fi tot mai dese si chiar mai greu de prezis de meteorologi, a declarat luni, Ion Sandu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, scrie agerpres.ro.

„Schimbarile climatice inseamna efectul gazelor cu efect de sera, cumulat peste cauzele naturale. Aceasta cumulare a acestor cauze artificiale produse de om cu cele naturale, amplifica fenomenele meteorologice. Vom asista la intensitati de precipitatii din ce in ce mai mari. Aceasta este explicatia ca timp de cinci ani consecutiv au fost date peste cap toate statisticile de pana acum”, a spus directorul ANM.

Referitor la toamna care abia a inceput, Ion Sandu anunta temperaturi normale. „Ne asteptam deocamdata la temperaturi foarte apropiate de norma climatologicăa Revenirea de la 35 de grade la 25 – 26 de grade, este revenirea spre normalitate. A fost o perioadă caniculara foarte lunga – ati vazut ce s-a intamplat in Rusia, doua luni de canicula, peste 35 de grade, cu implicatii catastrofale, 200.000 de hectare distruse de incendii – se pare ca se revine la o temperatura normala cel putin pentru moment”, a concluzionat Ion Sandu, director ANM.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii