REVISTA PRESEI BUSINESS: Rascoala clientilor BCR si Volksbank. Urmeaza cei ai Raiffeisen, Bancpost si Banca Transilvania   septembrie 6th, 2010

newspapers_Full1-1600x120091111Nemultumiti de s-au trezit cu dobanzile majorate sau cu o serie intreaga de comisioane noi, clientii Volksbank, Raiffeisen, BCR si Bancpost au decis sa se alieze pentru a-si cauta dreptatea. Si cum lupta cu banca e grea pe cont propriu, acestia apeleaza acum la avocati si ameninta cu cele mai mari procese colective din istoria bancara a Romaniei. Daca Adevarul face o scurta istorie a demersului si scrie despre “mana de internauti” carora nu li se dadea nici o sansa, Gandul trece si Banca Transilvania pe lista bancilor chemate la tribunal, in timp ce Ziarul Financiar si Financiarul vorbesc despre viitorul proceselor colective.

Clientii nemultumiti ai bancilor din Romania, uniti in grupurile de initiativa care s-au  format pe internet, sunt hotarati sa deschida primele actiuni in instanta in cateva zile. Reprezentantii Volksbank au reactionat la nemultumirile grupurilor de initiativa si s-au intalnit vineri cu acestia in Bucuresti, pentru a cauta solutii si pentru a evita instanta, scrie Adevarul. Considerati la inceput „o mana de internauti” carora nu li se dadea nicio sansa, clientii nemultumiti de comisioanele practicate de bancile comerciale au reusit o performanta unica in istoria postdecembrista: sa clinteasca din temelii sistemul bancar din Romania. Niciodata, din 1990 incoace, un presedinte de banca nu s-a intalnit cu reprezentantii clientilor institutiei de credit, iar anvergura demersului „internautilor” este una de mari dimensiuni.

Din Gandul aflam ca lista bancilor chemate in judecata este completata de Banca Transilvania. Mai mult, in cazul Volksbank, desi grupul clientilor numara peste 1.500 pe internet, lista primului val de nemultumiti ce vor da banca in judecata a fost limitata la aproximativ 300 de persoane pentru a nu exista probleme pe partea de gestionare administrativa a procesului, scrie Ziarul Financiar.

Tabloul este completat de Financiarul: In ciuda negocierilor purtate cu unele banci, clientii sunt determinati sa mearga in instanta, intrucat bancherii nu par dispusi sa le raspunda pozitiv la toate cererile.

A.E.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii