Si el a salvat vieti! Un medic din Craiova are nevoie de ajutorul nostru   septembrie 6th, 2010

foto: gds.ro

foto: gds.ro

Florentina Vana are 27 de ani, iar de un an este medic rezident la Clinica de pediatrie din Spitalul de Urgenta Craiova. Decizia de a deveni doctor a luat-o cand avea doar 15 ani, moment in care a primit si o veste tulburatoare de la medici: a fost diagnosticata cu o tumoare, ce trebuia operata de urgenta. De atunci si pana in prezent, Florentina a facut tot posibilul pentru a deveni un medic bun si a-i ajuta pe cei de langa ea. Din nefericire, acum trebuie sa infrunte inca o data boala necrutatore, care ii pune viata in pericol.

Florentina a fost diagnosticata acum trei saptamani cu tumora de unghi ponto-cerebelos stang.

Tot cosmarul a pornit de la o durere de cap persistenta, care nu ceda nici cu antiinflamatorii. „Dupa patru zile, partea dreapta a fetei a amortit. Iar durerea era la fel de chinuitoare. In plus, avea ameteli, varsa, iar starea generala era foarte proasta. Ne-am hotarat sa nu mai asteptam si sa mergem imediat la medic“, explica Cornelia, sora Florentinei.

Dupa un consult mai amanuntit femeia a fost trimisa sa efectueze un examen de computer tomograf al carui rezultat a dat peste cap viata tinerei – Neurinom de nerv acustic drept, voluminos, compresiv pe trunchiul cerebral, cu hidrocefalie interna. Decizia tuturor medicilor, care au vazut analiza a fost aceea ca tumoarea trebuie indepartata chirurgical si ca, in urma acesteia, Florentina isi va pierde auzul.

Singura ei sansa de a face operatia si a nu ramane cu sechele este o clinica particulara din Germania, renumita pentru cazurile de neurinom rezolvate – International Neuroscience Institute din Hanovra. Familia tinerei a trimis deja actele medicale ale Florentinei acolo. Raspunsul a venit promt: cazul a fost acceptat, iar femeia este asteptata acolo. Interventia chirurgicala trebuie insa facuta rapid, deoarece tumora are deja patru centimetri, iar daca va creste in dimensiuni, ii va pune in pericol viata.

Costurile operatiei sunt insa mult prea ridicate pentru Florentina, al carui venit este extrem de mic. Pentru a-si salva viata si auzul aceasta are nevoie de 50.000 de euro, o suma mult peste posibilitatile ei si ale familiei sale.

„Nu stiu cum putem sa obtinem suma asta. Ni s-au inchis nenumarate usi, spunandu-ni-se ca nu sunt interesati de noi. Stim ca e criza… dar nu pot sa-mi pierd sora. Ii voi deranja si pe altii, pentru ca Florentina trebuie sa traiască, sa fie medic, asa cum a visat!“, spune cu lacrimi in ochi Cornelia.

Tu poti salva viata unui om!

Conturi deschise la Banc Post, sucursala Olt, oraş Slatina
Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01
Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01, titular Vană Gheorghe.

De asemenea, există şi un teledon pentru donaţii. Numerele de telefon sunt valabile numai în reţeaua Romtelecom:
0900 900 790     10 EURO
0900 900 794      5 EURO
0900 900 792     2 EURO

Citeste mai mult AICI.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii