Refuzata de medicii ieseni, o fetita care ar putea orbi primeste ajutor tocmai din Canada   septembrie 8th, 2010

foto: smartwoman.hotnews.ro

Stefana Creanga are doar 4 ani si risca sa orbeasca din cauza unui leucom corneean central vascularizat la ochiul drept, singura ei sansa de a vedea fiind o interventie chirurgicala. Costurile totale la care se ridica operatia, in Romania, sunt estimate la aproximativ trei mii euro, noteaza Buna Ziua Iasi.

Medicii oftalmologi de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi au refuzat sa o opereze pe micuta, pe motiv ca nu are cine sa o ingrijeasca post operator. Initial, au spus ca vor face aceasta interventie, contra cost, dar, ulterior, s-au razgandit. Salvarea micutei a venit de peste granite, de la mii de kilometri departare.

Un grup de romani stabiliti in Canada au aflat de cazul micutei Stefania si au decis sa o ajute. Astfel, doua biserici ortodoxe din Canada, respectiv „Nasterea Maicii Domnului” din Montreal, prin preotul paroh Ioan Iancu, si „Sfantul Dumitru” din Winnipeg, prin preotul paroh Victor Malanca, au strans deja peste doua mii de dolari canadieni necesari operatiei.

Stefana si fratele ei, Claudiu, de 6 ani, sunt crescuti, de mici, de bunici. Mama lor i-a parasit de pentru un barbat dintr-o localitate vecina comunei iesene Scanteia, de unde este originara fetita. Tatal natural al Stefanei nici macar nu a recunoscut-o ca fiica. Veniturile bunicilor sunt sunt foarte mici, iar alocatia copiilor le ajunge sa traiasca de pe o zi pe alta. In locuinta de trei camere, traiesc, in total, zece persoane.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii