Maraton pentru copiii bolnavi de cancer, in Bucuresti – VIDEO   septembrie 9th, 2010

Foto: news.therecord.com

Maratonul Sperantei va fi organizat de Scoala Internationala Americana din Bucuresti (AISB) si va avea loc sambata, 11 septembrie, incepand cu ora 11.00. Initiativa va purta numele uneia dintre victimele acestei maladii, Terry Fox, atletul care si-a propus sa traverseze Canada avand un picior amputat, scrie realitatea.net.

Linia de start si de sosire a Maratonului Terry Fox va fi in fata Scolii Internationale Americane din Bucuresti din Soseaua Pipera numarul 196. Maratonului se afla la a noua editie si pana in prezent s-au strans peste 125.000 dolari pentru a sprijini lupta impotriva cancerului in Romania. Banii adunati vor fi donati institutelor locale din Romania care desfasoara cercetari pentru tratarea cancerului.

„Este un eveniment care implica intreaga comunitate, de la elevi si profesori, la personalul administrativ, parinti, ambasade si companii. Este un eveniment minunat, AISB unindu-si fortele pentru a ajuta asociatii locale, precum PAVEL, care este o organizatie direct implicata in sprijinirea copiilor bolnavi de cancer din Romania”, a declarat Lorne Bird, organizatorul Maratornul Terry Fox.

Organizatorii spera sa depaseasca recordul de participanti in acest an. “Participantii pot merge, pot alerga sau pot doar sa participe la festivitati – pentru a darui o sansa medicilor, asistentelor, spitalelor si organizatiilor implicare in sprijinirea victimelor cancerului. In acest an speram sa depasim numarul celor prezenti si a sumelor donate intrucat reprezinta o masura directa a succesului acestei zile in care speram sa ajutam sistemul medical romanesc”, a declarat David Ottaviano, directorul Scolii Americane.

La doar 19 ani, canadianul Terry Fox a fost diagnosticat cu cancer de oase. Piciorul sau drept a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a inceput cursa de traversare a Canadei pentru a strange bani pentru cercetare, impulsionat de suferinta bolnavilor de cancer pe care ii intalnise in spital.Dupa ce a alergat 5.000 km, Terry a fost fortat sa se dea batut, la 1 septembrie 1980, intrucat cancerul incepuse sa se raspandeasca in tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o luna inainte de a implini 23 de ani.

Chiar daca nu a reusit sa traverseze Canda, asa cum isi impusese, Terry Fox si-a depasit scopul initial de a strange 2 milioane de dolari, in realitate, suma fiind de peste 24 milioane dolari. Pana in prezent peste 400 milioane dolari s-au donat in scopul cercetarii cancerului prin cursele Terry Fox Runs organizate in intreaga lume

„Chiar daca nu termin, este nevoie ca ceilalti sa mearga inainte. Cursa trebuie sa mearga mai departe fara mine …”, spunea Terry Fox la data cand a fost obligat sa renunte la planul sau.

Vezi AICI imagini de la maratonul lui Terry Fox.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii