Targu-Mures: O tanara a salvat trei vieti donandu-si organele   septembrie 10th, 2010

Foto: marincristian.ro

O tanara de 28 de ani din Targu-Mures, aflata in moarte cerebrala,  a salvat trei vieti donandu-si inima, ficatul si rinichii, relateaza Adevarul de Targu-Mures.

Inima fetei, care a fost victima unui un accident rutier, a fost transplantata unui de un barbat din Botosani, in urma unei operatii care a durat peste cinci ore. Interventia a fost realizata de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures.

Fericitul pacient este din Botosani si suferea de mai multi ani de cardiopatie ischemica, o boala care afecteaza grav muschiul inimii si duce la insuficienta cardiaca. „In ultima perioada, pacientul a avut o evolutie nefavorabila sub tratament medicamentos. Acuza semne de oboseala, lipsa de aer, asa ca acest transplant s-a facut cam in ultimul moment”, a declarat doctorul Horatiu Suciu, medic chirurg IBCVT Tg Mures .

De asemenea, ficatul si rinichii tinerei donatoare au ajuns la Bucuresti, respectiv Cluj, unde bolnavii sperau la organe compatibile inca din luna februarie. Numarul transplanturilor facut de cardiologii mureseni in acest an a ajuns astfel la sapte.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii