O pensionara a descoperit tablouri de 40,000 de euro cu ajutorul unui iPhone   septembrie 13th, 2010

(foto: captura site Daily Mail)

Pe langa lucruri nefolositoare, in podul unei case se pot gasi, uneori, si lucruri extrem de valoroase. Aceasta este si povestea unei britanice care a fost la un pas de a arunca tablouri in valoare de 30.000 de lire, doar pentru ca nu le cunostea adevaratul pret.

In timp ce facea curatenie in pod, pensionara in varsta de 75 de ani a vrut sa arunce cateva tablouri pe care le credea nefolositoare. Totusi, fiica acesteia a imprumutat iPhone-ul unui vecin pentru a trimite poze cu obiectele de decor galeriei de arta Christie’s.

Cei de acolo au fost interesati si au identificat autorul pieselor ca fiind William Blamire Young, care le-a pictat pentru a celebra succesul armatei australiene, informeaza Daily Mail.

Picturile, care vor fi licitate la sfarsitul lunii septembrie, sunt foarte rare si au fost realizate in 1904.

Nepoata pictorului, care are o arhiva oficiala a capodoperelor acestuia, a fost incantata de descoperirea picturilor de a caror existenta nu stia. „Anul trecut, am devenit prima casa de licitatii care a lansat o aplicatie iPhone. Asa este mult mai usor pentru oamenii care cred ca au ceva valoros, dar nu au curaj sa il aduca aici”, declara reprezentantul Christie’s.

A.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii