Ne asteapta cea mai geroasa iarna din ultimii 1.000 de ani   septembrie 14th, 2010

foto: geeo.ro

In 2010 vom avea parte de cele mai cumplite geruri din ultimii 1.000 de ani, avertizeaza meteorologii polonezi, citati de Stirile PRO TV.

Totul din cauza schimbarilor curentului oceanic Gulfstream, sustin expertii, care pastreaza echilibrul climatic pe Terra. In curand, apele mai calde transportate de acesta nu vor mai putea contracara aerul rece format in Oceanul Arctic. Primele semne ale fenomenului fiind deja vizibile in Peninsula Scandinava.

Gulfstream sau Curentul Golfului actioneaza ca un „radiator” pentru partea nordica a continentului european, iar disparitia sau chiar diminuarea acestuia poate duce la o noua era glaciara.

Catastrofa climatica ar putea fi grabita si de explozia de la platforma petroliera a companiei British Petroleum, din Golful Mexic, chiar locul unde se formeaza Gulfstream. Atunci s-au deversat in ocean peste 700.000 de tone de titei. Situatia s-ar putea schimba dramatic. O parte din petrol a trecut din Marea Caraibelor in Oceanul Atlantic, contribuind la diminuarea vitezei Curentului Golfului, care astfel transforma tot mai putina apa calda.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii