Autor rus contemporan, in repertoriul Teatrului „Sica Alexandrescu” din Brasov   septembrie 15th, 2010

Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov (Foto: iubescbrasovul.ro)

Un autor rus contemporan isi inscrie numele in repertoriul Teatrului „Sica Alexandrescu” din Brasov. Spectacolul „Casa” de Evgheni Griskovet, in traducerea lui Bogdan Budes, va avea loc duminica, la Sala Mare a teatrului brasovean, potrivit site-ului iubescbrasovul.ro

Din distributia spectacolului fac parte actorii Adrian Titieni, Gabriela Butuc, Iulia Popescu, Mircea Andreescu, Virginia Itta Marcu, Mihai Bica, Dan Sandulescu, Gabriel Costea, Marius Cisar, Letitia Vladescu, Relu Siriteanu. Scenografia îi aparţine lui Cosmin Ardeleanu, iar regia este semnata de Cristi Juncu, regizorul unui alt spectacol brasovean de succes: „Butoiul cu pulbere” de Dejan Dukovski.

Nascut in 1967, Evgheni Griskovet face parte, ca si Vasili Sigarev, din generatia care a fost martora unuia dintre cele mai utopice proiecte ale omenirii, martora unui proiect neterminat. Pentru ca, apoi, sa incerce sa prinda din mers trenul unui alt proiect pe care trebuie sa-l inteleaga, pe care trebuie sa il invete, si sub ale carui reguli trebuie acum sa-si redefineasca existenta, incepand cu cel mai simplu si apropiat concept: cel de aCASA. Despre acesti oameni scrie Griscovet, considerat un fel de purtator de cuvant al intelectualitatii ruse.

Griskovet se concentreaza asupra sufletului tremurator in fata agresiunilor la care il supune viata, intr-un text ce-si gaseste forta in imensa caldura umana pe care o transmite.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii