Comedia „Dineu cu prosti” deschide noua stagiune la Teatrul National Bucuresti   septembrie 15th, 2010

Comedia “Dineu cu prosti”, montata de Ion Caramitru dupa un text de Francis Veber, va vedea lumina rampei pe 8 si 9 octombrie, fiind unul din spectacolele ce vor deschide stagiunea de toamna la Teatrul National Bucuresti (TNB), informeaza Agerpres.

„Este o comedie de mare anvergura, care face deliciul teatrului mondial si mai nou si al cinematografiei”, a spus, miercuri, Ion Caramitru. Din distributie fac parte, alaturi de Horatiu Malaiele si Serban Ionescu, Medeea Marinescu, Costin Ciuciulica, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone si Tomi Cristian.

Premierele toamnei

Primul spectacol in premiera, la TNB, mentionat, printre „Noutatile la inceput de stagiune”, de directorul general al TNB, Ion Caramitru, este „Spitalul special”, de Iosif Nagjiu, in regia lui Stefan Iordanescu. Spectacolul, care face parte din programul „Procesul comunismului”, va fi prezentat publicului pe 18 si 19 septembrie. De asemenea, in noua stagiune, Sala 99 a Teatrului National va gazdui, in cadrul programului „Usi deschise pentru toti”, spectacolul „Scara pisicii”, de Katalin Thuroczy, in regia Irinei Popescu Boieru, de la Iasi, cu Florentina Tilea si Liliana Hodorogea, a carui premiera este estimata in luna octombrie.

In repetitii…

Se afla in repetitii, la Sala Amfiteatru, „Juma’ de viata/ Half Life”, de John Mighton, in regia lui Cristian Theodor Popescu. Regizorul, care a petrecut cativa ani in Canada inainte de a se reintoarce in tara, propune, astfel, o piesa speciala, distinsa in 2005 cu Governor General’s Award for Drama, unul dintre cele mai prestigioase premii canadiene. De saptamana viitoare, Radu Afrim va începe repetitiile cu „Avalansa”, o piesa a unui autor turc, la care distributia este in lucru, conducerea TNB fiind interesata si sperand in colaborarea cu regizorii Tompa Gabor si Laszlo Bocsardi.

Printre proiectele echipei de la TNB se numara si un spectacol experimental cu „Macbeth” de Shakespeare, in regia lui Radu Penciulescu, cu Ion Caramitru, un proiect al Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala al institutiei.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii